Gå til innhold

halloeller

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av halloeller

  1. Det er ingen som helst garanti for at prisene fortsetter ferden mot himmelen. Boligmarkedet noen steder i landet er i en mild boble pga billig kreditt, på mellomlang sikt er det ikke usannsynlig at det kan synke en del. Mye kommer an på rentenivået, det er på en måte bensinkranen for norsk økonomi.

    En ting å tenke på er hvor lenge du skal eie, og hva formålet er. Kostnader ved kjøp og salg av en leilighet til 3 mill kan man si ca sånn:

    Kostnad ved kjøp eierseksjon: 75 tusen dok avgift

    Kostnad ved salg eierseksjon: Megler, ca 100-125 tusen

    Hva er din horisont på dette kjøpet, hvor ser du deg selv om 3-5 år. Det som virker smart og logisk nå kan være direkte idiotisk for deg om 2 år. Som en annen sa, kjøpe oppussingsobjekt, fikse alt og selge etter 1 år med skattefri gevinst er nok det smarteste. Gjenta så mange ganger du orker.

     

    Godt svar!

  2. Sparer fast 3000 per mnd, og har gjort det så lenge jeg kan huske, merker egentlig ikke noe til det en gang. Fast trekk som går til sparekonto. Derfra har jeg kjørt indeksfond på Nordnet. Tipset er å lage en fast trekk avtale, beløpet tar du stort du klarer, men ikke noe feil å starte med 100 kroner i mnd, blir fort penger det å :)

×
×
  • Opprett ny...