Gå til innhold

Cat94

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cat94

  1. Noen som vet om man får tid til noe oppvarming før svømme/løpetesten begynner?

    spørs om du er høyt oppe på lista. Går ikke alfabetisk, tror det følger rekkefølgen på hvem som meldte seg opp først. Jeg fikk ikke noe tid i mellom siden jeg var en av de første på lista. Mens mange måtte vente leeeenge på løp og svømming. De fikk være på et spinningrom. 

  2. Hey. Jeg var på opptak i Oslo i dag. Var utrolig nervøs, men det gikk heldigvis bra. :D Virket som alle greide det faktisk. 

    Løp var verst, men det gikk akkurat :) Klarte ikke øvelsen på trening, men klarte det på opptak med 7 sekunders margin. Så det er ikke umulig! adrenalinet kicker inn :D

     

    Lykke til alle sammen :D Dette klarer dere!

    • Liker 3
  3. Jeg måtte til vikarlege i år og hun gjør ting veldig mer tungvindt og annerledes enn fastelegen min gjorde det i fjor. Nå sier hun plutselig at jeg må til optiker og få en attest derfra som må legges ved. Måtte ikke det i fjor. Har dere gjort dette? Vikaren har allerede tatt en enkel synstest på meg og krysset av på det ene feltet der de spør om syn for førerkort klasse D. Det koster 600 kroner for en optikerundersøkelse og vil ikke bruke penger på det om jeg ikke må... 

     

    Takk for svar  :confused:  :hmm:

  4. Hei hei!

    Jente 24 her. Kom ikke inn i år fordi jeg strøk i benkpress. Så blir et nytt år med trening på meg. Mulig jeg tar opp fag da jeg er redd snittet skal øke mer. Uansett, om det er noen andre jenter i Oslo-området som vil ha en å trene med (jeg trenger først og fremst å trene styrke og svømming) så send meg en melding :) 

  5.  

    Det står ingenting om at det ikke er lov å holde seg for nesen på dykk og undervannsvømming. Da regner jeg med det er lov, eller? :hmm:

    Anbefaler deg helst å bruke begge armene til å svømme med under vann. Men har heller ikke hørt at det ikke er lov å holde seg for nesa.

     

     

    Kan la være, men klarer å holde pusten lenger om jeg holder meg for nesa... men går jo fortere med to armer. Takk for svar :) 

  6.  

    Husk at det ikke er sikkert dette skjer i år da dere. Det står : "Rektor ved PHS, Nina Skarpenes, sier skolen var forberedt på 720 studenter også i 2018. Hvis det reviderte budsjettet går gjennom i juni, må skolen iverksette planer for å rigge ned bachelorutdanninga på Kongsvinger."

    Argumentene for å gjennomføre denne endringen er gode, og det har vært snakk om dette lenge. Endringen blir nok vedtatt, men er vi heldige så vil krefter i andre partier sette ned foten for at endringen skal tre i kraft fra og med årets opptak, og heller gjelde fra studiestart høst 2019. 

     

     

    Får virkelig håpe det. Har søkt kongsvinger og stavern, men satsa på å komme inn i konsvinger pga litt lavt snitt snitt. Nå angrer jeg veldig på at jeg ikke søkte bodø også :hm:  æææ fingers crossed

  7.  

    Jeg stusser litt på en regel for løpetesten. Det står på phs sin nettside at "Forlengs eller sidelengs rulle er ikke tillatt". Sidelengs rulle skjønner jeg jo. Men hva menes egentlig med forlengs rulle? :hmm: noen som kan forklare?

    Denne regelen er der for å forhindre at folk blant annet stuper kråke, hvor skuldrene også berører matta

    Aha, takk! Nei stupe kråke skal jeg nok klare å unngå hehhe :)

  8.  

    Nå har jeg ikke søkt på PHS, men synes det er ganske interessant å følge med her.

    Jeg kan egentlig ikke fatte at noen som seriøst vil inn på PHS ikke klarer de testene på opptak.

    De fysiske testene er et av de elementene som er godt kjent og forklart på forhånd, i forhold til de andre vurderingene som blir vektlagt.

     

    Har en bekjent som tidligere var befal i Marinejegerkommandoen. Han sa at det de fleste på deres opptak strøk på var det psykiske.

    Det var nesten tatt som en selvfølge at alle søkere klarte de fysiske kravene med grei margin.

    Må si meg enig her. All jobben med å skaffe attester, og i det hele tatt muligheten til å komme inn på den utdanningen man vil - men det å trene i kanskje en mnd om man er utrent gidder ikke folk... Jeg var sjeleglad da jeg ble kalt inn til opptak pga at jeg er fargeblind. Er kun nervøs for egnethetstesten nå.. Bare å være ærlig så går vel det også fint :)

     

     

    Det er ikke like enkelt for alle å trene seg opp til å klare kravene. En mnd?? Jeg har trent for opptak 5-6 ganger i uka siden desember. Likevel er jeg ikke sikker på om jeg klarer styrkedelen. Folk er forskjellige, og jeg hadde i utgangspunktet 0 styrke i armene. jeg klarte ikke stangen en gang i begynnelsen (20kg), mens nå klarer jeg 30 kg. Altså er jeg fremdeles ikke helt i mål.  

     

    Synes ikke man skal dømme de som ikke klarer testene. For alt en vet har vedkommende jobbet mye hardere enn deg for å komme inn. Alle har et ulikt utgangspunkt. 

    • Liker 2
  9.  

    Hei! :)

    Er det noen jenter her som kan gi meg noen tips til lav bom. Jeg sliter med å teste øvelsen. Har prøvd å rigge noe til på treningssenter, men funka dårlig... Og om noen har noen gode øvelser til å trene på lav bom bortsett fra selve øvelsen?

     

    Takk for svar :)

    Jeg testet meg selv på treningssenter ved å brette et ark over stangen, slik at stanga ble like tykk som en vanlig bom der brystet skal treffe. Dersom du ønsker andre øvelser enn selve testen, kanskje push-ups kan være noe?  :) Det kan være nyttig både til bom-øvelsen og når man skal ned på magen på løpetesten.

     

     

    Takk for svar :) skal prøve det med arket :D

×
×
  • Opprett ny...