Gå til innhold

Eurofins Radonlab AS

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eurofins Radonlab AS

  1. Det er vårt firma (Eurofins Radonlab AS) som har utført både inspeksjon og montert radonsugtiltaket i Odd Richards bolig i Oslo. Vi forsøker herved å svare på noen av spørsmål som har dukket opp i denne tråden.

     

    Luft som kommer ut fra radonsugavkastet har en temperatur på 6-8 grader og skal normalt holde snøen borte (i Oslo), men man må selvfølgelig ikke presse store mengder snø mot avkastet. Hos Odd Richard var ikke dette noe problem.

     

    Balansert ventilasjon er et av tiltakene som kan hjelpe, men det er som regel dyrere og mer utfordrende å plassere kanaler i en stor halvinnredet kjeller med så vidt over 2m takhøyde. Mann bør holde seg unna overtrykksventilering (som det ble nevnt av noen her) da dette vil kunne presse fuktig luft i veggene noe som i verste fall kan føre til skader i materialer. Man bør nøye seg med å redusere undertrykket i underetasjen til ett minimum. 

     

    Symptomer ved eksponering for radon som noen nevnte her (tarmsystemet sluttet å virke, spyttproduksjonen etc.) har trolig ingenting med selve radongassen å gjøre. Det kan imidlertid være ulike andre partikler og gasser i tillegg til radon i jordluften. Det er som regel ingen merkbare symptomer fra radon alene. Radon øker sannsynlighet for å få lungekreft, og dette særlig i kombinasjon med røyking. 

     

    For mer info om radon se våre radonkurs: http://radonlab.com/radonkurs

     

    Våre nettsider: www.radonlab.com , www.radontiltak.org og www.radonshop.no .

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...