Gå til innhold

bjarnerbetjent

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjarnerbetjent

  1. Bolten er der, viser bare dårlig på bildet. Den er helt skrudd inn også.

     

    Men jeg snakket med skruvat, de bekreftet at de hadde sendt meg feil del. Ikke bare hadde de sendt meg caliper for montering på høyre side, men den de har sendt meg skal ikke passe på bilen min i det hele tatt. For å toppe det hele nekter de å ta den i retur siden den har blitt brukt. Så god jul :w00t:

    • Liker 1
  2. De to lange boltene som holder den fast? Jo, de er begge skrudd på og strammet godt.

     

    Men jeg oppdaget nettopp noe... Jeg tror skruvat har sendt meg caliper for feil side. Om jeg sammenligner min caliper mot bildene skruvat har av venstre/høyre, så er min lik den de har bilde av for høyre caliper. Den passet på, og jeg fikk festet inn begge boltene/glidere, men siden det tydeligvis er en forskjell på de så kan kanskje dette være grunnen? Ser også at lufteventilen peker nedover på min, ikke oppover som den gjorde på gamle caliperen.

     

    Link til høyre og venstre caliper:

    https://www.skruvat.no/Bremsecaliper-P19002.aspx

    https://www.skruvat.no/Bremsecaliper-P19223.aspx

     

    Jeg bestilte venstre, men den jeg har er lik den som er til høyre side.

  3. Hei!

     

    Jeg hadde problem med at bremsene på venstre framhjul hang litt igjen, som førte til risting og enormt mye varme. Etter litt googling fann jeg ut at det sikkert var caliperen som var gåen.

     

    Kjøpte nytt caliper og byttet denne i går, og bilen virket helt fin å kjøre etterpå, men jeg måtte trykke inn bremsen enda lennger enn vanlig, og den føltes veldig myk. Dette mistenker jeg kan være at jeg lot nivået i beholderen til bremsevæsken bli for lavt mens jeg luftet bremsen etter byttet. Mulig det kom litt luft inn i systemet?

     

    Uansett, jeg tror ikke det har noe med problemet jeg har nå i dag. For nå sitter bremsen nesten helt fast, og når bilen er jekket opp og den står i fri må jeg bruke mye makt for å snurre hjulet.

     

    Uten hjulet på ser jeg at når bremsenn blir trykket inn så er det så vidt caliperen beveger på seg, og det er en skjev bevegelse. Jeg legger ved en video av caliperen mens bremsen blir presset inn flere ganger. Som dere kan se er ikke ting optimalt. Hva har jeg gjort feil her??  :hmm:

     

    Video:

    https://www.dropbox.com/s/eyapmzquv14rrie/Video%2024.05.2019%2C%2015%2021%2025.mov?dl=0

  4. Tja, jeg vil tro de hadde fått problemer å vinne frem den saken om §3 var eneste grunnlag. Parkeringsplassen er hovedsaklig ment for pendlere, og det er ingen beboere i nærheten. Og spør du meg er det faktisk større sannsynlighet for fare når man kjører inn der det er lov å kjøre inn, da det er mye fotgjengere akkurat der og mye mindre oversiktlig. Og der det ikke er lov å kjøre inn, er det derimot lov å kjøre ut, så trafikk er der uansett. §3 følger jeg alltid uansett, og jeg hadde aldri vurdert å kjøre inn der engang om det kunne oppstått fare.

     

    Tror nok ikke jeg kommer til å kjøre inn der noen gang, men mulig jeg tar sjansen om det en gang blir nødvendig. Blir en artig diskusjon med evt. politi om de ser meg og reagerer på det isåfall  :lol:  

  5. Det gjelder en parkeringsplass som er driftet av Qpark. Det er en egen innkjøring og utkjøring, så disse skiltene er satt opp for å regulere at det bare kjøres èn vei gjennom plassen.

     

    Men la oss si hypotetisk sett, at jeg kjører inn der det er utkjøring, og en politipatrulje ser meg. Da har ikke de noe grunnlag for å straffe eller opprette sak mot meg? Men om en parkeringsvakt ser meg, kan parkeringsselskapet opprette en privatrettslig sak mot meg?

     

    Hva tror dere utfallet isåfall hadde blitt, mtp. at skiltet ikke er merket med noen tekst som forklarer hva det betyr? Jeg kan vel leke dum og påstå at jeg ikke er inneforstått med betydningen av skiltet siden det ikke er offentlig, og gjemme meg bak vegtrafikkloven §5?

     

    Grunnen til at jeg spør er at jeg må inn på denne parkeringsplassen for å sette av samboeren når jeg kjører henne til bussen på morgenen. Av og til hender det seg at vi av ulike grunner blir litt forsinket og kan ha problem med å rekke bussen, og om vi da kjører inn på siden det ikke er lov å kjøre inn sparer vi en del tid, spesielt om det er mye trafikk i krysset lenger fremme der vi egentlig skal kjøre inn. Jeg har til dags dato enda ikke kjørt inn der, da jeg respekterer skiltingen, men utkjøringen er mer enn bred nok til to biler, og det er minimalt med trafikk der så jeg ser ingen logisk grunn til at det ikke skal være lov til å kjøre inn der. Har heller aldri sett noen parkeringsvakt der, eller kamera. Så jeg lurer på om jeg kan få problemer om jeg noen gang skulle benytte meg av å "ta en spansk en" om det er nødvending for å rekke bussen  :hmm:

  6. God morn! Jeg har et lite juss-sprøsmål ang. trafikkskilt.

     

     

    Om en parkeringsplass har satt opp private trafikkskilt som skal bety innkjøring forbudt, men uten tekst som forklarer skiltet, må man da følge det skiltet, og kan man straffes om man kjører inn der?

     

    Vegtrafikkloven §5 første ledd sier "Enhver skal være oppmerksom på offentlig trafikkskilt, signal og oppmerking og skal rette seg etter de forbud og påbud som gis på denne måte."

     

    Og i vegvesenets håndbok N300 står det på side 31, under privat skilting:

     

    "En annen begrensning ligger i mulighetene for håndheving. Private skilt som skal regulere et forhold, vil vanligvis ikke kunne håndheves dersom de bare inneholder symboler, fordi ingen er forpliktet ved lov til å kjenne og rette seg etter slike symboler. Dette gjelder selv om symbolene er hentet fra de offentlige trafikkskiltene. Private regulerende skilt må derfor angi den aktuelle regulering i klartekst, f. eks. “Parkering forbudt”."

     

    Slik jeg forstår det er det i utgangspunktet bare offentlige trafikkskilt man er pålagt å følge, og kjører jeg "ulovlig" inn her blir det snakk om en privatrettslig sak mellom meg og parkeringsselskapet. Men siden de ikke har spesifisert med tekst hva skiltet betyr, kan de ikke gjøre noe om jeg kjører inn der?

×
×
  • Opprett ny...