Gå til innhold

HakkHakkHakkespett

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HakkHakkHakkespett

  1. Dette er noe hun hadde kjøpt for nesten 10 år siden men glemt å gi det til han. Hun hadde visstnok kjøpt det på et bruktmarked av noen rom-folk (?) Det hører med saken at mormoren er en «sosialtilfelle».

     

    Anonymous poster hash: 81377...cf8

     

    Et bruktmarked hvor det selges hodeskaller??  :hmm: Tror jeg bare ville ha kastet den (på en diskret måte). 

  2. 2018 ser ut til å være året alt, både tradisjonelle og utradisjonelle, investeringsobjekter går nedover. Så er det kanskje fornuftig å prioritere ekstra endbetaling av lån (selv billige lån som boliglån)? Eller bare sitte i cash inntil vinden snur?

     

    Ekstremt vanskelig å si. Noen har jo sagt at alt skal bikke nedover i 5 år nå, en gang får de vel rett  :rofl: Uansett er det aldri feil å betale ned lån. Spesielt siden renta kommer til å gå opp etterhvert. 

  3. Hei og god morgen folkens,

     

    Jeg og samboeren skal sparkle vegger med såkalt glassfiberstrie, rommet er på ca 35m2.

    Helsparkling ser vi for oss tar for lang tid og har kommet over fenomenet "Rullesparkling", og da lurer jeg på om noen har erfaring med dette?

    Er det fordeler / ulemper med denne metoden?

     

    Takk på forhånd.  :)

     

    Rullesparkling ER helsparkling. Regn med mye pussing (støv). 

  4.  

     

    Dersom din jobb kan gjøres mer effektivt av noen andre, uansett hvor i verden de befinner seg, så fortjener du å miste jobben.

     

    Det hadde sikkert vært sant hvis prisnivå hadde vært likt over hele verden. Det er det jo ikke. 

     

    En norsk søppeltømmer eller renholder, gjør ikke jobben så mye mer effektivt enn tilsvarende arbeider i Kina til at det rettferdiggjør forskjellen i lønn. 

     

    Nuvel... i Norge kildesorteres ihvertfall søpla ;)

     

     

    Hehe, det var noe til avsporing. Poenget mitt er at det finnes alltid en som kan gjøre jobben din billigere, og sikkert like bra eller bedre. Søppelsortering eller ikke ;) 

    • Liker 1
  5. Dersom din jobb kan gjøres mer effektivt av noen andre, uansett hvor i verden de befinner seg, så fortjener du å miste jobben.

     

    Det hadde sikkert vært sant hvis prisnivå hadde vært likt over hele verden. Det er det jo ikke. 

     

    En norsk søppeltømmer eller renholder, gjør ikke jobben så mye mer effektivt enn tilsvarende arbeider i Kina til at det rettferdiggjør forskjellen i lønn. 

    • Liker 2
  6.  

    Moms er ikke proteksjonisme.

    Snarere det motsatte: det gjør norske varer og tjenester mindre attraktive. Blant annet er det vel en av hovedårsakene til svart arbeid?

     

     

    Staten hadde ikke hatt nubbsjans til å få budsjettene til å gå opp uten moms. Det tas inn mer penger i moms enn skatt. Alternativet til moms ville vært 60-70% skatt?

    • Liker 1
  7. Hei

    Hvordan kan en unngå oppsigelsetid på leiekontrakt? Jeg har 3 måneder oppsigelsestid. Om jeg finner ny leietaker bør jeg vel slippe den feks?

     

    Anonymous poster hash: 68fd6...542

     

    Finn noen andre som vil ta over i oppsigelsestiden (fremleie). Vær obs på at utleier må godta den nye leieren.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...