Gå til innhold

lavsel

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lavsel

  1. Er det tyveri hvis jeg låser boden ?

     

    § 346. Ulovlig bruk mv. av fast eiendom

    Med bot straffes den som bruker eller rår over fast eiendom i strid med rettighetene til eieren eller en annen som rettmessig rår over eiendommen, slik at den berettigede påføres tap eller ulempe, eller i strid med dennes uttrykkelige forbud.

    Straff etter første ledd anvendes likevel ikke på den som er part i en avtale med den berettigede om bruken av eller rådigheten over eiendommen.

     

     

    Hvordan kan jeg melke så mye penger ut av denne kjerringa som overhode mulig? Merker jeg blir så kraftig provosert av måten hun stjeler fra en student som prøvde å tjene seg noen kroner på å leie ut en bod. 

  2. I oktober 2017 tok jeg kontakt med en butikk som holder til i samme bygård som jeg bor. Jeg har observert at de hadde plassmangel, og at de ved en tidligere anledning hadde benyttet seg av min bod til oppbevaring av varer. Jeg spurte butikkeier om hun ville ha interesse av å leie boden min. Hun prutet kraftig på prisen, og sa seg villig til å betale 500kr i mnd. Jeg godtok dette å sendte hun en kontrakt der det var presisert at jeg på min regning skulle henge opp en kraftig lås på døren før overtakelse.

    Jeg fikk ikke noe svar på eposten etter dette, og har heller ikke fulgt opp saken siden. Altså er ingen kontrakt underskrevet, og fakturaen jeg sendte ut er heller ikke betalt. 

    Idag gikk jeg ned i boden etter mistanke om at butikken har brukt boden min urettmessig. Der fant jeg ut at det har blitt hengt opp en stor lås på min bod. Samt så kunne jeg se gjennom et hull i døren at boden var fylt opp til randen med varer som tilhører butikken. Jeg blir ordentlig forbanna over at noen kan ta seg sånt til rette, og lurer på hvilke alternativer jeg har så jeg kan melke dette maksimalt. Kan oppsummere med at butikken har millionoverskudd. Boden er lokalisert på Frogner i Oslo der leieprisene er høye. 

     

    Jeg har vurdert om jeg skal sette på en saftig lås på døren, og skrive en ny kontrakt der hun skal betale 3000 i mnd. Vil det være lovlig å låse tingene til butikken inne inntil videre slik at disse blir utillgjengelige. Jeg merker at jeg blir fryktelig sint og vil virkelig ta meg kraftig betalt når andre bruker min eiendom til å skape profitt til seg selv. Også mtp at jeg var temmelig raus innledningsvis å sa meg villig til å leie ut denne boden på 10-15 kvm. temmelig billig i forhold til andre boder jeg har sett på finn osv.

    Har dere evt noen bedre løsninger?

     

    mvh.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...