Gå til innhold

ArraKiss

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ArraKiss

  1. Hvis man hadde lest gjennom det jeg skriver i øvrige innlegg så kunne man fort vært litt klokere enn bare å plukke litt av det. 

    Jeg er godt kjent med hva som kan øke puls og ikke, samt at man kan manipulere sin egen hvilepuls dersom man vil det. Litt hyperventilering så er det fort gjort for eksempel. Poenget for min del her, var at jeg hadde en merkbar endring i puls, men også i min generelle helsetilstand på et tidspunkt som strekker seg fra 5 dager etter vaksinasjon til nesten 3 uker etter. På ingen tidspunkt har jeg vært urimelig redd for farlige bivirkninger, men man kjenner jo sin egen kropp og reagerer deretter. 

    For min del var det det samlede helhetsinntrykket som gjorde at jeg ville fortelle om min opplevelse. Jeg synes puls og hjerte i utgangspunktet er interessant av helt andre grunner enn man kanskje tenker her. Og når man da opplever en endring i ikke bare puls, men også i pulsvariabilitet og pustefrekvens under søvn som man ikke har opplevd før, kort tid etter vaksinasjon, så kjennes det greit å informere.  Det er også som det nevnes av andre her, flere tilfeller der man ser tydelige endringer i hjerte/karsystemet etter vaksinasjon, og selv om mange opplevelser kanskje grunner i angst eller frykt så skal man ikke dra alle under en kam. 

    Forhåpentligvis kan min historie roe ned andre som eventuelt opplever noe liknende. Jeg hadde de vanlige symptomene 1-2 dager etter vaksinering, før jeg opplevde helt andre ting fra dag 5. 

     

  2. William_S skrev (21 timer siden):

    Fått noe svar på disse prøvene nå? Noe interessant kunne jo vært om de tok CRP (stikk i fingeren) og se hva de fant der. Det får man iallefall svar på etter 10 minutter eller noe (husker ikke helt hvor lang tid maskinen bruker) 

    Hei!

    Ja jeg fikk svar, tenkte å oppdatere denne tråden om dette og dagens situasjon.  Kort fortalt var blodprøvene helt fine, og det eneste som var utenfor var en CRP på latterlige 6, som jo ikke er noe som helst. De siste seks dagene har hvilepulsen begynte å senke seg sakte men sikkert ned mot normale nivåer. Jeg har normalt hvilepuls på 64/65 og ligger nå på 69. Det var en periode på 3 dager der den toppet seg på 75 og lå der konsekvent før den nå har begynt å senke seg igjen.  Dette høres jo i seg selv ikke dramatisk ut, men for en som har hatt kontroll på hvilepuls i de 4 siste årene så er det jo en merkbar endring.

    Har ellers ikke merket noen andre ting, hverken med hjertet eller kroppen generelt, så forhåpentligvis er alt normalt igjen om kort tid. Selv om jeg fremdeles synes endringen i hvilepuls er verdt å notere seg.

    • Liker 3
  3. Ble lagt på EKG-benken hos fastlegen i dag, og lå der vesentlig lenger enn sist, tipper opp mot 5 minutter.  

    Det ble tatt 2x blodtrykk, blodprøve og lyttet med stetoskop uten foreløpige funn. Ingen konklusjon annet enn at "kroppen jobber med noe" og at immunforsvaret er aktivert, mulig av vaksinen, men kanskje også ikke 😅  Spent på hva blodprøvene sier, jeg fikk nemlig ekstreme frostrier i går da jeg la meg som varte natten gjennom. 

  4. Gouldfan skrev (46 minutter siden):

    Stress kan øke hjertefrekvensen sykt mye, og kan være årsaken.

    Når man har dette så er det vanskelig å vite hva som er årsaken. Og jeg vet jo ikke hva situasjon din er, men pulsklokke skal du iallefall være klar over at varierer. Stress er jo ofte dødsangst, enten det gjelder pulsklokke eller tiger i steinalderen...

     

    Så absolutt enig med deg i det.

    Jeg skal heller ikke dra noen slutning basert på ei billig pulsklokke, men jeg har brukt en slik type siden 2017 så jeg føler jeg kjenner min egen puls-variasjon relativt godt og klokkens svakheter. Økning ved stress og sykdom er kjent, men jeg har ikke vært stresset rundt denne vaksinen. Økningen kom fra 5 dag etter andre dose, og da var jeg i grunn ferdig med de vanlige bivirkningene og hadde hatt en rolig helg på hytta. Så jeg klarer ikke helt å knytte det sammen med stress og/eller adrenalin. 

    DaniNichi skrev (13 minutter siden):

    Skylde på at folk får nerver eller angst er vanlig fra leger.

    Ikke gi deg.

     

     

     

    Ja det er klassisk, men jeg gir meg ikke før de sjekker dette skikkelig ut eller gir meg et svar jeg er tilfreds med.

     

    • Liker 2
  5. Gouldfan skrev (6 minutter siden):

    Det er noen yngre som får betennelse i hjertet av vaksine.

    Dette er kjent, men pulsklokke kan skremme deg unødvendig.

    Det er naturlig at pulsen endrer seg mye med stress, sykdom og anstrengelser.

    Vaksine er jo på en måte en smak av sykdom, som trigger immunforsvaret...

    Her er det snakk om lengre tid, så er ikke sikker, og usikker på om EKG klarer å finne noe annet enn alvorlig feil.

    Ja, tok en prat med lege via facetime i dag for å få en vurdering av det hele. 

    Han mistenkte ikke betennelse (perikarditt eller myokarditt) da jeg ikke har noe brystsmerter eller opplever tungpust, ei heller feber. 
    Men som du sier, han tenkte kanskje at jeg uroet meg og at dette var en årsak til økt frekvens. Joda, jeg er naturligvis noe urolig for at jeg skal ha fått en varig og irreversibel bivirkning, men jeg sitter ikke å er hysterisk liksom. Synes også det er rart at det skal øke dag for dag og at hjertet løper løpsk når jeg sover. I natt hadde jeg 45 min under søvn der pulsen varierte mellom 80-120 slag. 

    Jeg har erfart at puls øker med sykdom, men nå er det 12 dager siden dose 2. I følge forskning skal mRNA være ute av kroppen etter max 10 dager, og jeg er ikke syk. Jeg håper jo selvsagt at det bare er immunforsvaret mitt som jobber litt ekstra med proteinene vaksinene har levert til immunforsvaret. 

  6. Theo343 skrev (2 timer siden):

    EKG avslører sjelden problemer alene. Det var først med CT atr min kamerat fikk avdekket alvorlige feil med hjertet. Da hadde han gått til EKG og belastningsundersøkelser hos en spesialist flere ganger over mange år. 

    Det litt merkelige er at CT undersøkelsen ble bestilt av ren tilfeldighet "La oss ta en CT også bare for sikkerhets skyld".

    Korttids-EKG er i mange tilfeller ubrukelig med mindre man har pågående hjerteproblematikk når undersøkelsen pågår. 

    Jeg trodde det var en vits da jeg fikk utført EKG sist. Det tok 10 minutter å koble meg opp, så lå jeg på benken mellom 15-30 sekunder. Alt fint, var beskjeden. Dette var etter flere perioder med ekstraslag. 

    Tok utvidet UL hos privat og ble friskmeldt etter en særdeles mer omstendig prosess som kjentes vesentlig mer seriøs ut enn et halvminutt på den lokale fastlegebenken.

  7. DaniNichi skrev (2 timer siden):

    Tror utifra det jeg vet fra andre at de kun utreder med EKG noe som simpelt ikke er godt nok.

    Jeg får sprint puls av å gå opp 3 etg nå , sånn at selve pulsen løper ikke avsted før man liksom er ferdig gå i trappen, ikke jevn oppgang i pulsen, og jeg har et helt annerledes pulsfall etter trening.

    Håper ikke dette er typ små skader i hjerte fra vaksinen eller noe sånt , som er progressive over lang tid da fleste tenker ikke små forskjeller i pulsen så dette kan være et større problem blant folk..Hvordan kan du be noen om normal pulsen når de ikke har oversikt over det..

     

     

     

     

    Nei du har nok rett i det, men jeg får bare starte der og se hva jeg får av respons. Jeg betaler gladelig privat for en ultralyd av hjertet dersom jeg ikke får noen god forklaring på hva dette kan skyldes. Jeg ser at det er fler som har opplevd høyere endring enn meg men at det korrigerte seg etter ca 14-20 dager. Så jeg har trua.
     

    Jeg er jo bare heldig som har brukt pulsklokke jevnlig de siste 5 årene så jeg faktisk kan dokumentere en endring etter vaksinen. Fikk ingen endring etter første dose og er ikke syk på noen annen måte så vidt meg bekjent. Kan selvsagt ha en infeksjon som gjør at kroppen jobber men, tror nok dette skyldes vaksinen.

    Den «kroniske» melkesyra i lårene kom i går og jeg leser at opphopning av melkesyre i kroppen har en relasjon til hjerte- og kar. Gjør meg enda litt mer undrende. Kan også være tilfeldig men har aldri opplevd noe liknende før og jeg er godt voksen. 

    • Liker 1
  8. Ser ut som jeg må sjekke inn her igjen, 10 dager etter dose 2 av Moderna. (Jeg har fått miks av Pfizer/Moderna)

    Hadde først ganske tradisjonelle bivirkninger som de fleste melder om og som ga seg i løpet av et par døgn. Men, på søndag, for 5 dager siden begynte jeg å merke at jeg til stadighet var klam/varm/svett store deler av dagen. Bruker en pulsklokken og den viste at hvilepuls hadde økt med et par slag. Så har den steget jevnt og trutt ut over uka og jeg ligger nå 8 slag over gjennomsnittlig hvilepuls på dagtid, og hele 10 slag over gjennomsnittlig sovepuls. Dette er da min egen gjennomsnittlige puls jeg refererer til som jeg har målt siden 2017.

    Gjorde litt research og ser at det er en del som melder om akkurat dette med en varighet på alt fra 2-3 dager til 2-3 uker. Så jeg får følge med fremover. I går var den første dagen der hvilepulsen ikke steg videre men holdt seg på samme som dagen før. 

     

  9. Dudeliduu skrev (42 minutter siden):

    Føles som om jeg har drukket tre-fire øl, alle avgjørelser/bevegelser jeg bestemmer meg for er som sirup, og å skrive ting tar minst 2x lengre tid. Heldigvis ikke særlig ubehagelige symptomer, men jeg er jo ganske ubrukelig nå da. Og ellers har jeg ikke vært sengeliggende syk på sikkert 13 år, så jeg håper det blir slik det er nå.
    Også fryser jeg. Jeg fryser aldri

    God bedring! 

    Hvis det er noen trøst så er jeg nå ca 30 timer inn i dose 2 og har ikke fått noen forverring av mine symptomer.

    • Liker 1
  10. Dudeliduu skrev (17 minutter siden):

    Hodet mitt er helt koko. Tok Moderna i går kveld, og de første symptomene smøg seg sakte inn like før lunsj.
    En manuell jobb kunne fremdeles gått i dag, men noe redusert. Å ha kontorjobb nå er tilnærmet umulig.
    Heldigvis er jeg ikke direkte dårlig som kvalm etc. da. Håper det ikke kommer heller.

    Hva er koko? Hvilke symptomer smøg seg på? Tenker det er verdifullt for andre å høre hva du faktisk opplever :) 
     

  11. En kjapp oppdatering på morgenkvisten; La meg rundt 23.30 med 1,5 paracet i nebbet og sovnet relativt raskt. Våknet et par timer senere og følte meg litt små-rar/forvirra typ og hadde helt ekstremt vondt i armen sammenlignet med første dose. Sov urolig resten av natten, men ingenting ble verre. Våknet 07:30, litt svimmel, lett hodepine og nokså trøtt. Armen er fortsatt ganske så smertefull. 

    • Innsiktsfullt 1
  12. Fikk min andre dose i dag som ble Moderna, 66 dager etter første dose som var Pfizer. Hadde en ganske så hyggelig erfaring med Pfizer i første runde, så hadde håpet på den igjen men. Det er nå straks 10t siden jeg fikk den og jeg merker at smertene i armen kom raskere enn med Pfizer. Er ellers litt småuggen, men ikkenoe store greier. 

    Etter å ha lest div forum er jeg særdeles spent på de neste 10-12 timene hvor folk melder om ekstreme frysninger, feber, hjernetåke osv.  Så her er det bare å stålsette seg og håpe på det beste skjønner jeg. 😑

  13.  

     

    Hva nøyaktig fikk du forelegg for?

     

    Ikke godta, ta dette til retten. Var det noen andre enn han som så at du kjørte med han på taket? Eller er det ord mot ord?

    Overtredelse av veitrafikklovens § 31 første ledd, jf. § 3 første ledd ”Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.”

     

    Med andre ord; uaktsom kjøring.

     

    Det var ett vitne, min medpassasjer, men jeg har allerede innrømmet at han satt på taket. Jeg tenkte at det beste ville være å være ærlig om hele hendelsesforløpet for jeg trodde aldri i verden jeg skulle bli fratatt lappen for det. Så jeg ble litt paff.

    Jeg hater å virke litt anti politi og slikt, men det lønner seg sjeldent å si noe til politi der og da uten å ha litt tid å tenke seg om. Beste er alltid å ikke uttale deg til man er litt rolig og får tenkt litt. Hadde sannsynligvis vært bedre å ljuge og si du ikke kjørte en meter. Ord mot ord.

     

    Jeg er ikke sikker på hvordan du burde spille det. Du kan si du ikke kjørte mer enn en meter fordi du fikk panikk, men skjønte det er dumt feks. Prøv å få empati for situasjonen og spill på selvforsvar/sjokk

     

     

     

    Nei det kunne nok i denne situasjonen, vært mer fordelaktig for meg å ikke sagt noe om kjøringen, men jeg fikk ikke nok tid til å tenke meg om samtidig som de avhørte meg og medpassasjeren min adskilt. Jeg kunne gått på en smell der han sa ting som de var osv. Men mest av alt trodde jeg virkelig ikke det ville resultere i beslaglagt førerkort, det kom rett og slett som et lite sjokk,

     

    Jeg kommer nok til å spille på dette med empati for hvordan jeg opplevde situasjonen, at hastigheten var lav og at jeg faktisk forsøkte å få til en dialog med ham. Handlingen min er helt klart ett tegn på at jeg hadde med en svært provoserende person å gjøre. At han skal gå helt fri, når jeg straffes som jeg gjør er også ikke ok i min verden. Men trusler og aggressiv tilnærming er visst greit her i landet.

  14. Hva nøyaktig fikk du forelegg for?

     

    Ikke godta, ta dette til retten. Var det noen andre enn han som så at du kjørte med han på taket? Eller er det ord mot ord?

     

    Overtredelse av veitrafikklovens § 31 første ledd, jf. § 3 første ledd ”Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.”

     

    Med andre ord; uaktsom kjøring.

     

    Det var ett vitne, min medpassasjer, men jeg har allerede innrømmet at han satt på taket. Jeg tenkte at det beste ville være å være ærlig om hele hendelsesforløpet for jeg trodde aldri i verden jeg skulle bli fratatt lappen for det. Så jeg ble litt paff.

     

     

     

  15. Beslaget skjedde fordi en person som i forkant, var aggressiv og truende, valgte å klatre opp på taket av bilen min og nektet å gå ned. Etter gjentatte forsøk på å få ham ned på en ryddig måte, valgte jeg istedet å kjøre noen meter med ham på taket i rolig tempo typ 20 km/t for å "skremme" ham ned. Han valgte derfor å anmelde meg for uaktsom kjøring. Jeg benektet aldri de faktiske forhold og følte politiet var ganske "på lag" med meg, men at de ikke hadde noe valg annet enn å beslaglegge på stedet. 

     

    Jeg godtok forelegg på stedet for det var et unektelig dumt valg å kjøre med ham på taket, men gitt situasjonen og foranledningen så svartnet det litt for meg ett øyeblikk der. Med andre ord, det er en ganske så spesiell situasjon som i utgangspunktet har mange variabler ved seg. Politiet måtte uansett bruke fare for skade osv. når de tok beslutningen.. Hadde han gitt meg en på trynet hadde jeg stilt sterkere sa de, og det at de var 5 betjenter på stedet gjorde nok ikke saken lettere å diskutere, men jeg opplevde de som fair og forståelsesfulle. 

     

    Satser på at en tur i retten vil i det minste gjøre at jeg kan beholde førerkortet eller få kortere tapstid. Dette var en svært isolert hendelse, og for en som kjører flere mil daglig i snart 20 år uten noen forseelser bør gi inntrykk av at jeg er en sindig og lovlydig trafikant til vanlig.

  16.  

    Men jeg skjønner hva du mener... Jeg kan ikke si ja til bot og nei til tap. Jeg må si nei til begge deler for at det skal sendes tingretten. 

     

    Du sier ikke nei til begge deler, du aksepterer ikke forelegget, enkelt og greit. I rettsmøtet du blir innkalt i vil du ha mulighet til å forklare mer spesifikt hva du mener er feil og hvorfor. Husk at terskelen for å få nedsatt tapstid er ganske høy, så ikke ha alt for høye forhåpninger. Å være avhengig av bil i jobb er en gjenganger som sjelden leder noen vei. 

     

     

     

    At du trenger førerkort til jobb gir ofte større grunn til tap da retten bestemt mener 'du burde visst bedre'

     

     

    Jeg kan understreke at det ikke gjelder førerkort i jobb men til transport av handikappet barn og elektrisk rullestol. Ifølge juristen stiller jeg ganske sterkt med bakgrunn i både selve hendelsesforløpet, min plettfrie 20 årige trafikkhistorie og da helsemessige årsaker i familen.

  17. Men jeg skjønner hva du mener... Jeg kan ikke si ja til bot og nei til tap. Jeg må si nei til begge deler for at det skal sendes tingretten. 

    Men uavhengig dette så løper de 3 ukene fra dagen førerkortet ble beslaglagt. Om jeg hadde sagt ja til både bot og tap nå i forelegget, så ville ikke saken havnet i retten som du sier, og jeg hadde måttet klare meg uten førerkortet i 6 mnd som er dommen. Men, siden jeg sier meg uening, så må saken altså over til tingretten for dom der og den fristen ryker til uka. 

     

    Så jeg tror vi bare snakker litt rundt hverandre her og tror jeg uansett har fått svar på det jeg lurte på :) 

  18. Ja, det stemmer, men den avgjørelsen skal fattes av tingretten, ikke av en jurist. Som juristen sa, politiet har ikke hjemmel til å holde på førerkortet mer enn 3 uker uten en rettslig kjennelse. Altså, må de ha sendt saken til tingretten før det har gått 3 uker dersom man ikke samtykker til beslag.

     

    Det kan godt stemme at det ikke går, og jeg ønsker for så vidt heller ikke godta størrelsen på forelegget fordi grunnlaget som er gitt stemmer ikke med hendelsesforløpet og det som er oppgitt i avhør. Men det er en annen sak.

     

    Men altså, når jeg både får oppgitt av tjenestemenn OG  at det ikke minst står i lovverket at saken om førerrett skal oversendes tingretten der jeg skal kunne legge frem min begrunnelse for tap. Da gir det urovekkende lite mening at saken bare skal avgjøres av en jurist uten at man får uttalt seg eller lagt frem dokumentasjon!? Da bør i såfall den posten fjernes eller omgjøres kraftig.

  19.  

    Snakket nettopp med en jurist i en halvtime og han sa at jeg kan hente ut førerkortet mitt selv om jeg har fått forelegg. Så lenge jeg ikke samtykker beslaget og sier meg uenig, så gjelder det uansett dette med 3 ukers oversending til tingretten for avgjørelse.

    Jeg klarer ikke å se at det er korrekt.

     

     

    Det er utrolig rotete satt opp uansett utfall.

     

    For uavhengig om man får en straffeutmåling tilsendt fra jurist innen 3 uker fra beslag, så heter det jo uansett at; når siktede ikke samtykker i førerkortbeslag, så skal dette opp til beslutning i tingretten. Samtidig så forstår jeg også det du mener og jeg opplevde at juristen også mente systemet hadde sine klare svakheter og keitete oppsetninger. Men, så lenge man fastholder på at man ikke samtykker til førerkortbeslag, har man rett på at saken skal avgjøres i tingretten i en såkalt høring med 1 dommer og ett rettsvitne. 

     

    Jeg var mest av alt opptatt av å få komme med mine innsigelser på selve tapstiden, og var som nevnt forespeilet av politet at dette skulle skje i tingretten. Ikke at jeg på død og liv vil i tingretten, men jeg vil gjerne fremlegge dokumentasjon på at lang tapstid vil i mitt tilfelle vært mer byrdefull enn normalt.

  20.  

     

    Du misforstår. Det som menes er at spørsmålet om fortsatt midlertidig førerkortbeslag må oversendes tingretten innen 3 uker. Deretter må tingretten raskt avgjøre om det midlertidige førerkortbeslaget skal fortsette slik at politijuristen kan få lenger tid på seg til å avgjøre hva som skal skje i saken.

    Snakket nettopp med en jurist i en halvtime og han sa at jeg kan hente ut førerkortet mitt selv om jeg har fått forelegg. Så lenge jeg ikke samtykker beslaget og sier meg uenig, så gjelder det uansett dette med 3 ukers oversending til tingretten for avgjørelse.

    Dvs. jeg kan både godta forelegget men samtidig ikke godta straffeutmålingen. Han sa at saken neppe vil sendes tingretten før fristen på 3 uker er utløpt og han virket overraskende positiv til at jeg burde hente ut førerkortet så snart fristen var utløpt. Det ville ikke skade saken min på noen måte.

    Du trenger ikke møte i tingretten inne 3 uker, så lenge de sendes dit. Du kan feks få dato 5 uker fram i tid, og må da belage deg uten førerkort ytterligere 2 uker til. Fristen for 3 uker er å 'sende' til tingretten.

     

    Det beste du kan gjøre dog er å snakke med juristen son har gitt deg straffen, og så godta den og skrive et brev eller søknad om reduksjon av tapstid. Om du nå har mistet lappen i 3 uker, og får den tilbake i 2 uker, mister du den uansett ytterligere 21 uker. Da kan du like greit ta hele halvåret med en gang.

     

    Snakker av erfaring.

     

     

     

    Det stemmer som du sier og det er akkurat det du skriver, jeg tenker å gjøre. Altså godta forelegget, men be om reduksjon av tapstid.

    Takk for inspill  :)

×
×
  • Opprett ny...