Gå til innhold

Vang1

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vang1

  1. Enkelt.

     

    1: Putt en av skruene i lomma. Dersom du må skru den ut først, gjør gjerne det. Dette er for å sikre at du får riktig skrue.

    2: Gå ut i gangen, ta på deg sko, åpne døra, trekk inn litt frisk luft, og gå ut.

    3: Ta kjappeste vei til Jernia eller en lignende butikk enten til fots, med sykkel, bil, moped eller hundespann, alt etter dine preferanser.

    4: Vis frem skruen du har i lomma, og si antallet du skal ha.

    5: Betal, gå hjem, problem solved.

     

    Jeg ringte rundt til 5-6 forskjellige webshapper en gang i tiden, og fellesnevneren er at ingen har ikke disse skruene, i alle fall var det svaret jeg fikk når jeg ringte kundesenterene dems med samme spørsmål en gang i tiden. Men det er snakk om helt normale, enkle skruer som stort sett alt av jernvare har. Jeg kjøpe mine på Jernia, men både Biltema og Clas har de også.

  2. Haha, ok, så ikkeno jumpere å flytte eller bioser å flashe med andre ord :p Det var det sist jeg prøvde å clocke cpu'en min, flytte jumpere og slik. Det sier vel litt om hvor lenge siden det er siden jeg testet det.. Jeg må si jeg er forholdsvis god på den manøvren du beskriver. Når det er så lett, antar jeg at det også er "idiot"sikkert? Slik at jeg ikke risikerer å ødelegge noe?

    Jeg er ganske lite dreven på dette feltet, så beklager evt. dumme spørsmål.

  3. Hvis du ser på denne testen ser du at et overklokka HD5770 ligger rett bak HD4980. HD57xx gjør virkelig sitt inntog ved 2000+ i oppløsning (kanskje ikke høyaktuelt nå, men kommer kanskje ^^)

     

    Du kan jo også senere legge til et HD5770 og kjøre CF, da får du god ytelse! :)

     

    Selvfølgelig er HD5770 mer fremtidsrettet. CF har jeg i grunn ikke tatt mye stilling til enda. Leste den testen der tidligere, er i grunn der jeg falt mer mot 4890. Nå driver du å tipper meg andre veien igjen. Jeg kan NULL om overklokking, og har i grunn av den grunn holdt meg langt unna det.

     

    Er det vanskelig å klokke et 5770?

  4. Jeg har også vurdert 5770. Men jeg har dårlige erfaringer med low-end kort med støtte for ny teknologi. Sannsynligheten for at 5770 vil holde frem til DX11 gjør sitt store inntog, tror jeg er ganske liten. Av det jeg har lest virker 4890 som om det vil gjøre nytten det neste året, og da regner jeg med at jeg kommer til å gå for en litt dyrere versjon igjen. Hva mener evt. andre om 5770 vs 4890?

  5. Jeg sitter med en liten sak her om jeg skal "oppgradere" eller ikke. Jeg er en casual gamer, og trenger ikke det nyeste og det beste. Jeg sitter i dag med en Core2Duo E6750, 4gb PC2-6400 ram og ett 8800GTS 320mb grafikkort. Da dette begynner å komme til kort i noen av spillene jeg spiller, vurderer jeg å oppgradere.

    Men jeg har desverre ikke råd til å oppgradere veldig mye. Tanken min har derfor vært å oppgradere skjermkortet til HD4890 1Gb, som jeg kan få tak i for 1000 kroner. Vil dette merkes, eller er det penger ut vinduet? Selvfølgelig vet jeg at jeg skulle oppgradert alt, men dette er langt utenfor økonomien min for øyeblikket. Planlegger en større oppgradering/utbytting av pc til sommeren. Er HD 4890 en oppgradering jeg bør ta frem til sommeren, eller bør jeg bare bite ting i meg og vente til sommeren.

    Jeg spør da jeg allerede har lest meg til at selve skjermkortet vil yte mer, men jeg er usikker på hvor stor flaskehals cpu og minne er.

     

    På forhånd takk for svar.

     

    Mvh

    Kenneth

  6. Dersom den integrerte forsterkeren har pre-out, så kan du benytte den som forforsterker. Jeg vet at blant annet NAD har dette på sine modeller. Hifiklubben har jo NAD C165BEE som er en ren forforsterker, men det er jo forholdsvis høyt priset dette også. Cambridgen du linker til har pre-out, så dette skal fungere på den måten du tenker. Kanskje du kan bi-ampe også, hvis høytalerene dine har inngang for dette :) PA på subbene og cambridgen på mellomtone/diskant.

  7. Teoretisk fungerer alle ADSL2+ modem. Forskjellen er at dersom du ikke har ett av telenor sine, vil kundeservicen falle bort. Og med den nyeste økningen så risikerer du 2000 i gebyr dersom du feilmelder linja og det er feil på ditt modem.

    Personlig syntes jeg ikke 800 er for ille for ett modem som har trådløst. Med en turbo linje, og en bredbåndstelefoni mini til 0, så har du en kjapp linje med full support til 399. Har du samtidig mobil får du jo også 5% rabatt. Jeg kjører selv denne løsningen. Jeg har bare deaktivert det trådløse og koblet min D-link til eht på 780WLT'en fra telenor, og bruker den som aksesspunkt. Nå syntes jeg vel og den trådløse delen av selve modemet er ganske bra, tatt i betraktning at det kjører på "norsk standard" med tanke på sendestyrke.

  8. XTZ 99 W12

    XTZ 99 W10.16

     

    Du kaster ikke bort pengene dine med noen av disse. Selv om du ikke skulle få kjørt dem på maks nå, så har du muligheten når naboene er borte, evt. i fremtiden.

     

    Disse subbene spiller bra til musikk, film og spill syntes jeg, og du får neppe noe bedre til samme prisen. En sub som yter så bra du ønsker på 50% volum, spiller bedre enn en sub hvor du må skru opp til 90% volum for å få samme "effekten", i hvertfall i mine ører.

  9. CLS15 er nok ett lite hakk for stort for en ren C372, og kan resultere i at høytalerene kan "sprenges". CLS12 skal fungere veldig bra på C372. Uten å vite hva du hører på av musikk, så kan jeg anbefale deg å ta en titt på Dali Concept 8, eventuellt Dynavoice M65. Jeg har begge disse, og er utrolig fornøyd med dem (jeg byttet ut CV V12F med Concept8, og angrer ikke). Begge av disse kombinasjonene driver jeg fint med en C372, og syntes dette fungerte fint. Skulle du savne litt av de nederste frekvensene, så kan du gjerne kombinere med XTZ 99 W12 eller XTZ 99 W10.16.

     

    Dette er min personlige mening, jeg hører på nesten helt identisk musikk som deg, og jeg er mer fornøyd med dette enn jeg var med Cerwin Vega. CV er veldig bra høytalere med masse trykk hvis du gir dem nok effekt, men for meg personlig ble de litt for mye party, og litt for lite lytting til god musikk.

     

    NAD C272 sammen med C372 er også en fin kombinasjon. Ligger 1 stk. C272 på Finn.no for øyeblikket. Kan jo også være ett alternativ. Alle nevnte høytalere kan du fint brokoble og kjøre 300W på, men eneste høytaler jeg mener du BØR ha dette på, er CLS15. De andre klarer seg fint med C372.

  10. Ok, da lurer jeg på et spill til her:

     

    * Nintendo Entertainment System spill

    * Grønn? Kanin/hare i verdensrommet

    * Skyte spill

     

    Håper dette hjelper dere til å skjønne vilket spill jeg tenker på!!

     

    noen som vet?

     

    Kan det være Bucky O'Hare du leter etter her? Fant ikke ut om du hadde fått svar på dette, men jeg rakk bare gjennom 38 av sidene før jeg måtte skrive.

     

    Forøvrig en utrolig kul tråd å lese. MANGE kule spill som kommer tilbake her. Personlig måtte jeg spille gjennom "Super Metroid" og "Battletoads".

  11. Hei. Kort introduksjon til denne posten.

    Jeg liker film og musikk. Derfor er jeg glad i lyd. Frem til nå har begrenset økonomi holdt meg vekk fra å lage meg noe "vettugt", så per i dag sitter jeg med Logitech z-5500 som er tilkoblet en laptop med 5.1 lydkort og tv. Jeg benytter det også litt sammen med PS3 til spill. Stua mi er en plass mellom 20 og 25 kvm.

     

    Nå skal dette fornyes. Jeg har ingen behov for surround, og titter derfor på stereo. Rett og slett fordi jeg er glad i musikk, og film kommer i andre rekke. Budsjett: ca 10000, maks er 13000. For dette skal jeg da ha høytalere og en forsterker. Min kompetanse på dette området er ikke stor. Jeg kan litt, og forstår litt av det grunnleggende. I tillegg har jeg lest litt. Ut fra dette, har jeg kommet opp med noen alternativer som jeg ser for meg kan fungere for meg. Beklager om dette er feilpostet da jeg spør etter mer enn høytalere, men satser på 1 post.

     

    Forsterker:

    Jeg har tittet litt rundt på nett, samt hørt litt til de vennene jeg har som har denne type anlegg. Ut fra dette må jeg si at jeg har fått en liten favoritt på forsterkersiden. NAD.

     

    NAD C372

    NAD C325BEE

    NAD C355BEE

     

    Dette er forsterkerene jeg har sett på. Ettersom jeg har forstått at en god forsterker ofte er verdt pengene, så er det NAD C372 som er favoritten blant disse.

    Jeg er ikke imot andre forsterkere. Tvert imot, jeg har lite erfaring, og vil gjerne høre hvis dere mener en annen type forsterker kan være bedre for pengene. Jeg ser helst at forslag dokumenteres med hvor det kan kjøpes, gjerne lett tilgjengelig, link til produktet samt en begrunnelse.

     

    Høytalere:

    Her har jeg mindre grunnlag ut fra det jeg har hørt selv. Alle har jo hørt Cerwin Vega. Jeg har hørt Proson og Argon.

    Jeg hører på ganske variert musikk. Jeg vil helst ikke at bassen er noe særlig "dårligere" enn mitt z-5500. Med andre ord, det bør dunke/riste litt dersom jeg skrur opp. Men lyden skal helst være forholdsvis ren, og ikke skrike. Balanse er også å foretrekke. Musikk som System of a Down, Nightwish, Iron Maiden, samt litt forskjellig "listemusikk" bør anlegget kunne gi grei lyd til.

    Her vil jeg gjerne ha kommentarer. Sett opp mot forsterkerene over. Vil forsterkerene drive høytalerene? Andre forslag? Hvorfor? Pris sammen med forsterker må ikke over 13000.

     

    CERWIN-VEGA CLS-10

    CERWIN-VEGA CLS-12

    CERWIN-VEGA CLS-15

    DALI Concept 8

    DALI LEKTOR 6

     

    Dette er de jeg har sett på. Av disse er det DALI Concept 8 som er de som frister meg mest. Maksgrensen min er satt ut fra en kombinasjon av NAD C372 og DALI Concept 8. Dette er også de som for meg ser mest lovende ut, både ut fra det jeg har funnet ut på nett, og det lille jeg kan av spesifikasjoner.

     

    Jeg vil gjerne høre hva dere som kanskje har drevet mye med dette har å si. Vil dette bli bedre enn Z-5500? Er det verdt det? Må jeg ha aktiv bass i tillegg? Er det noen feller jeg kan gå i, eller noe jeg burde være klar over? Forslag til andre merker/sammensetninger som kan gi grei lyd? Jeg har desverre begrenset med midler, som sagt maks 13000. Bør jeg vente til jeg kan bruke mer penger? Eller vil jeg kunne bygge ut med det jeg eventuellt invisterer i nå? Skal høytalerene være gulvstående? Bokhyllehøytalere? Stativ?

     

    Som dere ser. Mange spørsmål. Jeg blir utrolig glad for alle svar og meninger jeg kan få.

     

    På forhånd takk.

     

    MVH

    Kenneth Myrvang

  12. Jeg antar at det du her snakker om er det jeg nevner som "Albums". Jeg har allerede dytta bildene inn i denne typen "virtuell" sortering, men fremdeles så kommer alle bildene opp når jeg åpner opp galleriet, og jeg må inn å velge ett album før jeg får dette sortert på en skikkelig måte. Problemet er som sagt at siden den åpner alle bildene på første, så går dette sakte, og enkelte ganger låser også telefonen seg pga. dette. Jeg har nå forsøkt å bytte minnekort, uten at dette hjalp.

  13. Jeg er nå, som så mange andre, en stolt eier av Nokia N82. Som så ofte tidligere sagt, dette er virkelig en telefon på sitt beste, og jeg er strålende fornøyd med telefonen, med unntak av ett lite punkt som jeg fremdeles ikke har noen løsning på etter ca 2 ukers bruk av telefonen. Derfor henvender jeg meg nå til dere som sannsynligvis har masse mer erfaring på enn meg, da googling og brukermanualer ikke har løst "problemet" mitt. Jeg vet ikke engang om det lar seg løse. Men vi prøver likevel.

    Det blir på engelsk, da jeg foretrekker dette som språk på telefonen, og ikke er sikker på korrekt oversettelse. Håper dette går bra.

     

    Dersom du på Nokia N82, åpner opp "Gallery", og videre åpner "Images & Videos", får du opp en standarvisningen av _ALLE_ bilder og videoer du har på telefonen. Jeg vet man kan velge andre "Albums" ved hjelp av "Options - Albums - View Albums". Det som derimot er problemet, er at den åpner opp alle når du går inn der, før du velger Album. Dette er slitsomt, da jeg ofte har MANGE bilder, og da blir dette både tregt og vanskelig å ha med å gjøre. Finnes det noen måte å "omgå" dette på?`Jeg har forsøkt å flytte bildene mellom forskjellige mapper, både på internminne samt minnebrikken, men telefonen scanner jo gjennom _ALT_ og putter dette inn her. Selv om jeg "flytter" ett bilde eller en video til et album, vises den fremdeles i denne standardvisningen som kommer opp.

     

    Dersom noen har noen tips eller løsninger på hvordan jeg kunne unngå å få alt dit, så hadde det vært kjempefint. Ting som å f.eks. låse den til ett spesifikt album eller lignende har jeg ikke funnet noen måte å fikse. Det hadde faktisk nesten vært bedre om det ikke var noe der før jeg hadde åpnet album. Håper noen har tips på dette, da det er den eneste irritasjonskilden på en ellers PERFEKT telefon for meg.

     

    MVH

    Kenneth

  14. Jeg fant heller ikke særlig mye om HANNspree på nettet. Noen engelske forum ga den ganske gode skyssmål, men det at jeg finner lite om den i Norge gjør meg litt skeptisk til dette. Tatung har fått enormt mye skryt til å være billig, og det virker som om importøren er seriøs, og aktiv selv her på forumet. Har desverre ingen butikk i nærheten for å se på de, så velger litt "i blinde". Faller mer og mer mot Tatung. Takk for din mening :)

  15. Husk det er du som skal leve med og bruke spilleren da, ikke alle andre... om Sony'en er best til ditt bruk, behøver du da ikke stå til rette for noen som heller ville valgt noe annet. Folk kan være noen ordentlig kveg som dilter etter de som roper høyest, og er livredde for å velge noe annet enn hva HiFi-politiet har bestemt til enhver tid. Man vil jo ikke fremstå som man ikke har peil på hva man velger, og havne utenfor gjengen. ;)

     

    Pioneer-spillere ER bra uten tvil, god lyd og veldig god design på 08-modellene, men dyre iforhold til Sony og ikke minst JVC, som kunne vært mitt forslag i "debatten" her...

    Tar gjerne imot gode forslag på JVC spillere også. Har bare ikke hørt mye om de nå om dagen, og har vel glemt litt av de i min søken denne gangen. Så gode forslag mottas med takk :D

×
×
  • Opprett ny...