Gå til innhold

Uws_g

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Uws_g

  1. Det er 2 gode grunner til at det er positivt med flere kvinner innen IT.

    1. Det er positivt med en grei kjønnsbalanse for arbeidsmiljøet sin del. 

    2. Forutsatt at IT ferdigheter er likt fordelt blant kjønnene så kan bransjen gå glipp av smarte "IT-hoder" hvis ikke mulighetene innen IT blir synliggjort for kvinner også. 

     

    Men der slutter fordelene. Og virkemidlene vi bruker må matche disse grunnene. Altså å kvotere inn kvinner, eller fremheve kvinner bare på bakgrunn av deres kjønn er kontraproduktivt. Vi må fremheve kvinner som har oppnådd noe spesielt, som har resultater å vise til. Det gir økt troverdighet. Dette må være de kvinnelige rollemodellene, ikke en fagskolestudent som har landet en deltidsjobb. 

     

    Det virker på meg som om han fyren i artikkelen traff hun her i kantinen på ATEA og tenkte her er en fin mulighet til å fremheve meg selv og bedriften. 

    Jeg reagerer også på bruken av ordet jente i artikkelen. Vi snakker om kvinner og menn her. Ikke gutter og jenter.

    Forøvrig har "jenten" Anita i artikkelen vært ute flere ganger og snakket om kvinner i IT. Bare google navnet. Det virker som om hun sikter inn karrièren sin på å snakke om kvinner i IT, fremfor å oppnå resultater innen IT bransjen. Faktum er at kvinner innen IT bransjen som kan kode er ekstremt etterspurt og foretrukket fremfor menn fordi de er mangelvare

     

    https://www.dn.no/talent/2018/02/08/2054/Utdannelse/gullalder-for-it-studentene

     

    https://www.dn.no/talent/2012/01/06/arbeidsgivere-slass-om-sjeldne-datajenter

  2. Hei TS

     

    Er mange muligheter. Du kan få nødhjelp som er en lavere ytelse enn sosialhjelp som gis til dem som sier nei til aktivitetskrav eller som ikke gidder å møte opp til nav møter osv. Ulempen er at du må søke ofte, for eksempel ukentlig og ytelsen ligger på rundt 70 kroner per dag. Men i tillegg blir rimelig bopel og faste utgifter som strøm, nrk lisens osv dekket.

     

    Du kan også pådra deg en skade som gjør deg arbeidsufør. Er faktisk ikke 100% sikker på om det er ulovlig å selvpåføre seg en skade som gjør en arbeidsufør i den hensikt å heve trygd. Men er en arbeidsufør så er en arbeidsufør, da blir det ikke aktivitetsplikt eller arbeid. 

     

    Har du litt cash liggende så kan du gjøre som velferdsprofittørene. Du vet de gutta som selger "tiltakspakker" til nav av typen cv kurs, intervjutrening osv. De ansetter noen nyutdannede energiske damer, får store tilskudd fra nav for å holde kurs og voila, du kan sitte i godstolen og heve penger fra nav uten å jobbe, det gjør "karriereveileder-damene" du har ansatt. Er du lur får du nav til å gi disse "karriere-veileder-damene" lønnstilskudd for å jobbe, da betaler nav lønnen til de i tillegg til driftstilskuddet ditt. Eller enda bedre praksisplass! Da betaler du ingenting, og nav blir fornøyd ikke bare trener selskapet ditt arbeidsløse du får de ut av statistikken arbeidsledighetsstatistikken ved å gi de praksisplass Er helt genialt og er den reneste og mest utspekulerte nave metoden. 

     

    Ellers fins det selvfølgelig lån og stipend ved å studere, det er ikke det samme som å jobbe. En kan også få masse legat og stipend fra stiftelser bare ved å søke, les legatboka.

     

    Og ikke glem den statlige utgiftsposten innovasjon Norge. Les deg opp på han som solgte falske bieber billetter og ble fengsel i USA. Han hadde sugerøret ned i innovasjon norge helt lovlig forut for dette, ja han fikk til og med audiens hos kronprinsen. Han løy ikke, han forfalsket ikke dokumenter til innovasjon norge så vidt jeg vet, men arbeidsinnsatsen og resultatene hans må vel sies å være minimal.

     

    Ellers er staten glad i finnmark. flytt der og du får f.eks penger fra staten i form av omgjøring av lån til stipend og mindre i skatt(hvis du skulle mot formodning gidde å jobbe).

     

    Legg merke til at ingen av metodene over innebærer å lyge og den siste metoden krever litt jobbing innledningsvis, men så får en også meget store utbetalinger fra nav etterpå uten å gjøre noe. 

     

     

    DISCLAIMER: Så vidt jeg vet er alt dette lovlig, er det ikke det så anbefaler jeg ingen å gjøre dette. 

     

  3. 1. definisjon av makt - hva skiller makt fra innflytelse

    2. typer av makt

    3. eksempler på makt (her kan du snakke om det du vil snakke om, nemlig sosiale medier)

    3.1 historien til sosiale medier(gradvis økt makt og innflytelse)

    3.2 drøfting: hvorfor gir vi sosiale medier makt over oss, hva er bytteforholdet.

    3.3 hvem tjener på dette

    3.4 hva er implikasjonene/konsekvensene av maktbruk i sosiale medier

    3.5 bevisstgjøring av maktbruk - er vi opplyste brukere av sosiale medier?

    3.6 fremtidsutsikter, personlige vurderinger knyttet til veien fremover.

     

    dette fant jeg bare på i hodet, mens jeg skrev det nå. Men er masse å skrive om, bare husk å definer en klar problemstilling som du svarer på ved hjelp av kritisk analyse av kildemateriale. 

  4. Finn deg en ny jobb som er like godt betalt/bedre betalt.

    Klarer ikke du det? Ja da har du svaret hvorfor arbeidsgiver ikke betaler deg mer.

     

    Kommer du da til å bli mer umotivert og gjøre en dårligere jobb kanskje? Ja da må arbeidsgiver veie opp de langsiktige kostnadene ved å 1.)  gi deg en lønnsøkning eller 2.) risikoen for at du ikke produserer optimalt eller 3.) la deg gå og heller trene opp en ny kandidat til stillingen. 

     

    Det er realitetene. Tilbud og etterspørsel. Hadde jeg vært deg ville jeg søkt andre jobber og vært åpen om det. 

     

    Det andre som jeg leser at du vil ha er medbestemmelse og innsynsrett i hva som er planene til bedriften. For å få dette må du synliggjøre verdien av at du får innsyn og bli rådført. Har du noen gode ideer eller resultater å vise til? 

  5. Problemet med å bygge passiv inntekt er at etter en stund må en begynne å betale formueskatt på 0,85%. Så sitter en med 12 millioner så blir det ca 90.000 per år som tas av "årsinntekten" din. Da er det bedre å bli ufør. En får fast, garantert inntekt hver måned fra staten. En betaler ingen formueskatt og en trenger ikke ta noe risiko av noe slag med pengene, for da er det staten som "eier" de og tar riiskoen og skattene helt til du får de utbetalt. 

     

    En kan også bli musiker og få royalties eller bli oppfinner med patent og få royalties der og ved å leie ut patentet. 

     

    Skal du investere lønner det seg å finne et objekt som er undervurdert. Skal du selge noe så lønner det seg å ha noe som er i underskudd på markedet og dermed etterspørsel etter. 

     

    Men er du lur så gjør du sånn som de sier på det største diskusjonsforumet i verden, du gjør sånn som warren buffet sier og du gjør sånn som jeg ikke bare sier, men gjør: Bruk mindre enn du tjener, invester det i passive globale indeksfond med lav forvaltningsgebyr.

    https://www.reddit.com/r/financialindependence/

  6.  

    Kunne godt tenkt meg at Norge gir en reaksjon til Israel etter at de drepte 17? palestinere og ikke viser noe tegn til anger 

     

    Hvorfor skal de angre? Synes du de skal finne seg i aggresjon? Jeg trodde dere anarkister var for ikke-aggresjon. 

     

     

    Nei. Jeg vet ikke jeg. Kanskje det er normalt å angre eller vise ettertanke med tanke på å unngå fremtidige drap? Jeg har ikke drept noen, men jeg vil anta at det er en naturlig reaksjon for mennesker som ikke er diagnostisert som psykopater. Når det gjelder ditt andre spørsmål så tenker jeg at en reaksjon skal være proporsjonal til aksjonen. Altså fordi noen sier noe stygt til deg så skal du ikke voldta de, for eksempel. Og til din siste setning vil jeg si at dette er grunnen til at jeg ikke liker å diskutere på online forum som dette. Altfor mange stråmenn. 

  7. Jeg ville svart: "Ja, men jeg vil gjerne høre hva dere kan tilby først". 

     

    Fordelene er at:

    -Du er ærlig

    -Du slipper å oppgi et for lavt tall, for du får ikke mer enn du ber om.

    -Du slipper å oppgi et for høyt tall, da får arbeidsgiver inntrykk av at jobben ikke svarer til forventningene dine

    -Du får muligheten til å forhandle opp beløpet de kommer med. (hvis de gir deg det du sier du forventer så kan du ikke forhandle opp lønnen med en gang..)

     

    Det er tross alt de som skal gi deg et jobbtilbud, og dermed inkluderer det et lønnstilbud. Hvis du blir pushet så kan du si noe sånt som at du forventer en konkurransedyktig lønn. Hvis du vil gi et hint av ydmykhet kan du også legge til at du ikke forventer at bedriften er lønnsledende i sektoren. 

    • Liker 3
  8. Av alle dumme ting Rødt sier så er ikke dette på top 10 listen.

    Kunne godt tenkt meg at Norge gir en reaksjon til Israel etter at de drepte 17? palestinere og ikke viser noe tegn til anger eller vilje til å la saken bli etterforsket. Diskursen i landet handlet visst om hvorvidt de skulle gi medaljer til soldatene som drap og skadet hundrevis. 

     

    Å utvise ambassadøren blir nok litt hard kost, men ta gjerne å utvis en diplomat eller to. Vi fjernet jo en russisk diplomat etter et drapsforsøk hvor skyldspørsmålet ikke er like sterkt som i nyeste Israel saken. 

    • Liker 1
  9.  

    Ingen har snakket om seksuell attraksjon. Noe sier meg at du ikke helt vet hvordan jakten etter en partner fungerer på det stadiet. Du sier naiv, jeg sier ignorant og hiver bevisbyrden over på deg.

     

    Jo, jeg har allerede snakket om seksuell attraksjon (til og med kommentert utseendet, ølmage osv). Unge asiatiske kvinner foretrekker selvsagt unge jevnaldrende attraktive menn. Om du virkelig tror de tenner på en 30-40 år eldre utrent overvektig kritthvit nordmann med ølmage da er du naiv.

     

     

     

     

    Jeg er tydeligvis en målskive for deg, siden du prøver deg på å angripe meg personlig. Men nei, jeg er en lykkelig ungkar med et sunt forhold til kvinner. :)

    Det virket som at du ble litt truffet her av kritikken, derfor lurte jeg på om du var en målskive. Nei, jeg prøver ikke å angripe deg personlig. Flott.

     

    Ta deg en bolle. Det fins norske forhold hvor det er stor aldersforskjell mellom partene. Det er ikke vanlig, men det fins. Akkurat det samme gjelder i flerkulturelle forhold.

     

    Du virker som en dømmende person. Jeg syns vi skal la folk bestemme over sine egne liv. Min frihet slutter der din begynner er et godt ordtak og det burde du lære deg. Du hater kanskje homoer og? Ja for hvordan kan en mann like en annen sin penis? Du gjør jo ikke det. Og hvis ikke du liker noe så skjønner ikke du at andre kan like det. 

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...