Gå til innhold

Mrfrick

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mrfrick

  1. Hei alle sammen.

    Jeg har leid en leilighet siden desember 2020 og sa  opp i nå i juni. utleier fant nye leietakere og de flyttet inn for litt over en uke siden.

    Jeg vasket ut av leiligheten noen dager før overtakelse og trodde at alt var bra. jeg mener at leiligheten var vasket bra, men selvsagt ikke som en operasjonssal.

    overtakelsen skjedde ved at jeg møtte nye leietakere og ga de nøkkelene.

    idag etterspurte jeg depositumspengene av utleier og fikk jeg til svar at leiligheten ikke var vasket(eller veldig dårlig vasket) og det kom på 2500,-som H*N skrev det. Jeg ble litt satt ut og er ikke enig i det. jeg etterspurte bilder av det men har ikke fått svar.

     

    Dette er er mitt første leieforhold, og ønsker litt hjelp fra dere på forumet om hva jeg burde gjøre.

  2. Bumper denne. Ingen andre som har opplevd dette?

     

    Ja, problemet er tilbake. Ja, samme løsning fungerer. (Plugg ut lydkortet i en periode, sett i kabelen igjen.) Ja, problemet dukker opp igjen kort tid etterpå.

     

    Edit:

     

    Jeg kan sitte å game i flere timer i strekk uten lydtrøbbel, men om jeg starter en video eller 3 på youtube, så kutter videoen etterhvert.

     

    Hei, jeg har nettopp kjøpt Creative X-Fi HD og har opplevd noen av de problemene du har. hos meg ville ikke youtube spille av videoer, heller ikke på NRK TV og spotify. om jeg koblet ut lydkortet og koblet det inn igjen så funket det litt, men problem kom igjen. jeg prøvde å installere nyeste driver på nytt og det virker som det har løst problemet.

  3.  

     

    Hei. lurer på om noen her vet hvor mye en asfaltarbeider tjener ca i snitt? evt hvordan er det med overtid osv? :)

    lønnen er relativt god. jeg hadde 192 kr/timen 2. året mitt uten fagbrev. man jobber overtid som regel hver eneste dag, så det er mye overtid. jeg hadde ca 30-35 utbetalt. men man får ikke mye fritid utenom helgen  :)

     

     

    er det lenge siden og hvilken bedrift var det for? :)

     

     

    Ifjor og året før. Lemminkainen, nå YIT som det heter. hvilken bedrift har du fått jobb hos? :)

  4. Hei. lurer på om noen her vet hvor mye en asfaltarbeider tjener ca i snitt? evt hvordan er det med overtid osv? :)

    lønnen er relativt god. jeg hadde 192 kr/timen 2. året mitt uten fagbrev. man jobber overtid som regel hver eneste dag, så det er mye overtid. jeg hadde ca 30-35 utbetalt. men man får ikke mye fritid utenom helgen  :)

  5. Det å bli sendt rundt er noe av grunnen til at jeg gjør det. 

    Er som sagt i fast jobb nå, mange faste stillinger er via byråer, så det er jo greit. 

     

    Men føler nå at det kan være greit å "hore" litt rundt. 

    halvt år der, 4 mnd der.... vet jo ikke hvordan det vil oppleves, men er jo greit å være litt rundt da... bygge nettverk, bli kjent med folk, tenker nå jeg. 

     

    Og med de type jobber jeg søker, og med min erfaring.. så er det enkelt å sette seg inn i ting. Jeg tror et vil være bra. 

     

    Jeg har hatt fine samtaler så langt, og fortsetter å søke, jeg har tro på at det kan være en fin ting, men veldig interessert i høre om erfaringer. 

     

    Nå vet ikke jeg hvordan bransje du er i, men i den jeg var i så var det som regel "dritt jobber" som ingen ville gjøre, så arbeidsgiver leide da inn folk. om du er en plass i 6 mnd er du heldig. lengste jeg jobbet i samme bedrift var 2 mnd og helt ned til bare noen dager. 

     

    en annen ting du burde ha i bakhodet er å vite dine krav som arbeidstaker, man kan fort bli lurt eller ikke få betalt for det man egentlig skulle.

  6. Jeg har registert meg hos mange ulike... og vært i samtale med noen.

     

    Hvilke erfaringer/kommentarer..

    Noen dere opplever som useriøse og vanskelig å forholde seg til.

     

    Jeg har erfaring med Jobzone og den er dårlig. ble nærmest kastet rundt som en ball fra arbeidsplass til arbeidsplass. ble masse rot. 

  7.  

    kort fortalt så er jeg ny i en jobb som jobber med biler, i jobben så er det er stort pluss med hengerlappen da vi henter biler med henger..  jeg får hengerlappen gratis av NAV siden det hjalp meg til få ansettelse, ,

     

    idag sa sjefen min at jeg måtte ta hengerlappen på utsiden av arbeidstiden siden jeg får den gratis, jeg syntes det hørtes veldig merkelig ut da det ikke er de som betaler for den engang.. skal jeg ikke egentlig ta den i arbeidstiden?

    Du får dekket et sertifikat verdt flere tusen kroner som i tillegg gir deg et fortrinn på jobben, og likevel henger du deg opp i at du må gjennomføre det på fritiden? 

     

    Med tanke på at NAV betaler både sertifikat og deler av lønnen er det vel trygt å si at du ikke akkurat var den mest ettertraktede til jobben. Likevel fikk du den. Er det ikke da greit å gå litt stille i dørene? Er det ikke da greit å faktisk gi litt tilbake til arbeidsgiver/ NAV selv om du teknisk sett kanskje kan "kreve" å få det gjort i arbeidstiden?

     

    Kanskje på tide å stikke fingeren i jorda og tenke seg litt om? Det er lov å være litt ydmyk, vet du.

     

     

    Å jøss.. jeg er ydmyk jeg. er veldig glad for at jeg får det gratis. klager ikke på noen ting, var kun noe jeg lurte på så ro deg ned  :)

    grunnen til at jeg fikk jobben er at det var kun meg det stod om og ingen andre. de har så sinnsykt stramt budsjett så de ville at NAV skulle bidra med noe.

  8. Man må da ikke ha BE sertfikat for å kjøre med henger lenger.. Så bare det å si "Hengerlappen" er litt feil...

     

    Man kan kjøre med vanlig B sertfikat om totalvekten ikke overstiger 3500kg, og om henger ikke overstiger vekten til bilen. Samt man må forholde seg til maks tillate hengervekt i vognkortet på bilen man trekker med..

     

    Ellers er det vel ikke uvanlig om ansattelsen foregikk via NAV, og de har forespeilet arbeidsgiver å gi deg kvalifikasjoner som gir deg ansettelse, at du bør gjøre det på egen fritid, siden det er NAV som betaler...

     

    Om det hadde vært slik at du jobbet i en bedrift, og de ønsket at du skal ta BE sertfikatet for å gjøre nye arbeidsoppgaver så har jeg forstått at du ville ha krevet at det ble både betalt av arbeidsgiver og gjort i arbeidstiden med full lønn..

     

     

    Vel, nå er det vel sånn at de ønsker jeg skal ta BE for å gjøre nye arbeidsoppgaver da ingen andre i bedriften har det, utenom sjefen.

    Ansettelsen foregikk gjennom NAV ja, de ble enige om at NAV skal betale BE og noen % av månedslønn for full ansettelse.

  9. kort fortalt så er jeg ny i en jobb som jobber med biler, i jobben så er det er stort pluss med hengerlappen da vi henter biler med henger..  jeg får hengerlappen gratis av NAV siden det hjalp meg til få ansettelse, ,

     

    idag sa sjefen min at jeg måtte ta hengerlappen på utsiden av arbeidstiden siden jeg får den gratis, jeg syntes det hørtes veldig merkelig ut da det ikke er de som betaler for den engang.. skal jeg ikke egentlig ta den i arbeidstiden?

  10. Det jeg egentlig tenker mest på er at jeg er ganske ny i jobben, og bedriften ansatte meg i håp om at jeg skal være der lenge. da syntes jeg det blir feil å si til sjefen at jeg skal begynne å studere ved siden av jobben. det gir jo et klart tegn på at jeg ikke har planer om å være der så lenge??

     

    planen min er å studere Helse- og oppvekstfag Vg1 deretter ambulansefag

  11. Hei alle sammen!

     

    Jeg er i 100% jobb men har veldig lyst til å ta Helse- og oppvekstfag Vg1 på nki nettstudier ved siden av jobben. jeg er ikke skole flink men er motivert til å studere noe jeg ikke var når jeg gikk på bygg og anlegg.

     

    Noen som har gjort dette, eller er det håpløst med 100% jobb?

     

     

    takk

×
×
  • Opprett ny...