Gå til innhold

Luthion

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Luthion

  1. Har fått en sprekk i glasset på min HTC Desire. Ikke noe trøbbel med touchsensor eller skjerm. Hvordan får jeg reparert dette billigst mulig uten å gjøre det selv? Bør jeg gå til butikken som solgte den eller finnes det noen verksteder (i Trondheim) som gjør slikt billigere hvis jeg går direkte til de?

    Billigste er vel å prøve å få det på reklamasjonen siden den kun har vært utsatt for normal bruk, men det spørs om jeg er så god til å overtale... :p

  2. Jeg er på utkikk etter en ultraportabel laptop. Har i utgangspunktet tenkt på en 13", men viktigste er at den er lett og tynn. Kan være aktuelt med en 14" hvis det finnes noen med bra vekt og tykkelse. Ser for meg og bruke rundt 7000, men kan vurder å gå høyere opp hvis det er noe ekstraordinært.

     

    Det mest "ekstreme" laptopen kan bli utsatt for er litt 3d-modellering, men den trenger ikke å kjøre det helt perfekt (skal hovedsaklig gjøre slikt på en annen PC). Ønsker en laptop som kan gjøre dette greit, men ikke noe mye mer (pris og vekt/tykkelse er viktigere). Ellers er det viktig at den kan kjøre bra med en del programmer oppe samtidig.

     

    Har til nå sett på følgende laptoper:

     

    Toshiba Satelite Pro U400

    Synes denne ser ut som en bra laptop til en bra pris (rundt 5500kr). Vekten er grei (ca 2kg), men kunne vært lettere. Vil ikke ha en laptop på noe særlig mer enn 2kg.

     

    Dell XPS M1330

    Lett laptop (ca 1.8kg) som i tillegg ser fin ut. Noe dyr (passerer i alle fall 7500kr), men ellers veldig fristende.

     

    Hovedproblemet med disse er at så vidt jeg har forstått det så har de begge glossy skjerm. Siden jeg i all hovedsak skal jobbe på laptopen så er jeg ganske skeptisk til dette. Vil i utgangspunktet ha en matt skjerm, men det virker som om det er få i denne prisklassen som har det. Kunne veldig gjerne tenkt meg litt hjelp på dette området.

    Er i tillegg litt usikker på hvor bra komponenter jeg trenger, særlig når det gjelder grafikkort?

     

    EDIT:

    Har også sett på Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile U9200. Denne har 12" skjerm, men tror jeg kan leve med det. Tykkeste av de jeg har sett til nå (3.7 cm), men det er uansett små forskjeller. Bra vekt (1.8kg) og kan i tillegg ta ut den optiske enheten. Kan dette være noe?

  3. Takk for svar! Skjønner at prosessoren absolutt ikke er like kraftig som den i andre laptoper. På min gamle laptop som var på 1.5GHz klarte jeg fint å kjøre en del mer krevende programmer, men det blir selvsagt ikke det samme når prosessortypen er en annen.

     

    Er det enkelt å bytte ut RAM-brikkene i netbooks? Hadde forstått det sånn at det var vanskelig å få av dekselet og at å gjøre det gikk ut over garantien. Hvis det er mulig så er det jo ikke noe problem hvor mye RAM den kommer med.

     

    Husker fra min gamle laptop (1.5GHz og ca 1GB RAM) at den greide fint å f.eks. kjøre Photoshop, men når jeg samtidig hadde oppe Firefox, Word osv så fikk den problemer. Har jeg rett når jeg tenker at det var av mangel på minne? Hvis det er der problemet ligger på en netbook også så kan jeg leve med det, men hvis problemet er prosessoren så blir det jo litt værre... :hmm:

     

    Budsjettet mitt er jeg forresten ikke helt sikker på enda. Hvis jeg føler meg sikker på at det er en bra laptop så kan jeg ta meg råd til å bruke en del på den, men jeg vil få litt oversikt over hva som finnes først.

  4. Da min gamle laptop har nettopp gikk ad undas må jeg nå se etter en ny. Har sett litt på hva som finnes av netbooks og jeg må si størrelsen og vekten frister. Alternativet er en større laptop av noe slag hvis det viser seg at en notebook ikke er tilstrekkelig.

     

    Først litt om hva jeg skal bruke laptopen til:

    Utgangspunktet er å bruke laptopen til å surfe på internett, tekstbehandling samt en del programering og liknende. Jeg studerer til sivilingeniør på NTNU og det kan også bli aktuelt å bruke laptopen til blant annet CAD- og 3D-programmer av noe slag. Det er ikke nødvendig å kunne kjøre slike programmer helt problemfritt (kommer til å bruke stasjonære skole-PCer til det), men jeg vil ha muligheten til å gjøre litt med den. Kommer ikke til å bruke laptopen til spill.

     

    Hvis jeg ender opp med en netbook så ser jeg for meg å ha en ekstern skjerm og en USB-hub med tastatur, mus og CD/DVD-leser stående til oppkobling for hjemmebruk. Liten skjerm og lite tastatur anser jeg derfor ikke som noe stort problem. Lagringsplass på harddisk er heller ikke kritisk siden jeg uansett bruker min eksterne harddisk til musikk, film, bilder og liknende. Jeg kommer til å kjøre Ubuntu som operativsystem. En laptop uten Windows kan derfor være ønskelig så slipper jeg å betale ekstra for en lisens jeg ikke kommer til å bruke, men det er langt fra en nødvendighet.

     

    Selv tenker jeg at Intel Atom prosessoren går bra, i alle fall ut i fra prosessorhastigheten. Ser ut til at de fleste ligger på 1.6 GHz. Dette er kanskje ikke all verden for krevende program, men jeg tenker at det bør gå innen rimelighetens grenser. Noen innspill på dette? Hvor bra en prosessor er avhenger jo ikke bare av hastigheten, men dette vet jeg dessverre svært lite om. Innspill på dette hadde vært flott.

     

    Det jeg ser for meg som det mest kritiske punktet på en netbook er mengden RAM. De fleste jeg har sett har 1GB mens noen er oppe i 2GB. Jeg ser for meg at 1GB RAM kan bli i minste laget og jeg tror jeg vil trenge en laptop med opp mot 2GB. Siden det er få netbooks som har dette (nå) så tror jeg dette kan være det som er avgjørende for om jeg velger en netbook eller ikke.

     

    Etter mye prat så kommer endelig spørsmålet! :) Vil en netbook være tilstrekkelig for meg, eller bør jeg satse på en større laptop?

    I tillegg lurer jeg på om det er noen nye produkter som vil komme på markedet i tiden fremover? Klarer meg uten egen PC (låner dama sin :p) en stund til...

  5. Skaff deg en dokkingstasjon/portreplikator er mitt tips.. reparere hk hos et firma er nyttesløst dyrt.

    god idé, men laptopen har desverre ikke mulighet til dockingstasjon så vidt jeg kan se :(

     

    www.elfa.se - kjøp lodde bolt- og tinn + evt komponenter og fiks det selv ? :=)

    Har prøvd, men jeg kommer ikke til. Får ikke løs hovedkortet.

  6. Jeg har en Elitegroup laptop som begynner å bli noen år gammel. Selve laptopen fungerer ypperlig, men dessverre er strømtilførselen ødelagt. Problemet ligger i at strømkontakten på hovedkortet ser ut til å være ødelagt. Jeg har prøvd, men får ikke reparert dette selv (med mindre noen kommer med noen gode forslag...:) ). Alternativet som gjenstår er da å sende den på service, men det er tydeligvis ikke bare bare. Hittil har jeg ikke funnet noen i Trondheim som vil gjøre dette. Er det noen som vet om noen som kan gjøre en slik reparasjon i Trondheim?

  7. Jeg er på utkikk etter en mer avansert kalender enn det som følger med typiske mobiltelefoner med java (har for øyeblikket Sony Ericsson W580i). Det jeg kunne tenkt meg er noe med:

    -mulighet for å lagre oppføringer under forskjellige kategorier

    -Vise en eller flere kategorier

     

    Siden jeg har en Sony Ericsson hadde det også vært kjekt at programmet kunne blitt lagt til som wallpaper for å vise oppføringer, men dette er ikke et must.

     

    Har lett en del rundt og det ser ut som om det er mye å finne til de mer avanserte operativsystemene (Symbian osv.), mens utvalget er mer begrenset når det må kunne kjøres på en javatelefon. Noen som vet om noen programmer (gratis eller ikke)?

  8. Kunne sikkert funnet noe ved å søke i forumet, men jeg har prøvd og jeg må si at jeg er lettere forvirret... Saken er som følger:

    Jeg trenger et .no-domene (organisasjonsnummer ol. skal ikke være noe problem), men jeg trenger ikke all den serverplassen og sånt som de fleste stedene tilbyr. Alt jeg trenger er med andre ord dette .no-domenet som sender den besøkende videre til det nettstedet jeg allerede har. Om dette skjer ved hjelp av videresending til det andre domenet/IP-adressse eller om alt går via det nye er ikke så farlig. E-mail adresser hadde vært kjekt å ha, men det er ikke et must (men det er kanskje en annen sak?). Noe jeg er eldig usikker på er om dette stiller noen krav til den nåværende serveren, eller om dette funker uansett.

    En link eller to til noen som tilbyr dette rimelig billig hadde vært fint...:innocent:

  9. Bestemte meg for en stund siden for å kjøpe den harddiskbaserte mp3-spilleren iRiver iHP120 (som nå heter iRiver H120, bare så det er klart). Dette var enklere sagt enn gjort. iRiver har nemlig bestemt seg for å slutte å produsere den og nå finner jeg den ikke i noen butikker på nettet! Det beste jeg har funnet er MPX som får den inn 5. november, men siden det før i dag sto at de ville få den inn 3. november mistenker jeg at de ikke vil få den inn, i alle fall ikke på en god stund...

    Kan noen hjelpe meg? Jeg har veeeeldig lyst på denne mp3-spilleren! :(

    Ps! Det går bra at butikken er i utlandet bare de sender den til Norge og har en fornuftig pris...

×
×
  • Opprett ny...