Gå til innhold

Flexi

Medlemmer
  • Innlegg

    552
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flexi

  1. skjønner ikk ehvorfor du landet på "mettet fett" ejg.. :)

     

    Rett og slett fordi det virker som om det - til en hvis grad hvertfall - er en sammenheng mellom mettet fett og karbohydrater.

    Mye mettet fett gir lite karbohydrater. Det kan godt hende dette bare er et sammentreff, da kildene mine kun er diverse kjøtt- og meieriprodukter i kjøleskapet.

     

    Spiser litt fisk, og en del frukt og grønt.

    Er glad i fullkornsris. Har alltid en pakke med porsjonsposer stående i skapet. Litt usikker på om dette er noe jeg burde ha i meg hver dag, da det inneholder mye karbohydrater. Samtidig inneholder det visstnok mye vitaminer og mineraler.

     

     

    Edit: Grunnen til at jeg er litt usikker når det kommer til risen, er fordi jeg spiser en hel porsjon (ca. 125g). Det blir som oftest ris med tilbehør. Altså, for mye ris i forhold til kjøtt og grønt.

  2. Heisann sveisann.

     

    Bestemte meg for noen dager siden å prøve periodisk faste, og i den sammenheng er jeg ute etter mat som metter godt, slik at jeg slipper å gå rundt sulten. Har erfart at for mye karbohydrater gjør dette nærmest umulig. Mens fett holder meg god og mett lenge.

     

    Må kutte ut en del kornvarer. Eneste som blir igjen er muligens rugsprø, da denne er fattig på karbohydrater, og kjøttpålegg er veldig kjedelig alene. Når da er sagt, så spiser jeg lite kjøttpålegg (diverse tilsetningsstoffer som kanskje er skumle).

     

    Drikker mye helmelk. Spiser en del egg, bacon, diverse former for kylling og av og til biff. Har og bestilt kokosolje.

     

     

    Jeg har skjønt at man finner det meste av det mettede fettet i kjøtt- og melkeprodukter, men google er lite til hjelp når det kommer til navngivning av disse. De beste kildene altså.

     

     

    På forhånd, takk.

  3. Jeg tok eksamen i naturfag rett før sommeren. Eksamen bestod av en skriftlig, og en muntlig prøve.

     

    - Møtte opp tidlig på skolen for å ta den skriftlige prøven (en multiple choice prøve). Dro hjem. Kom så tilbake til skolen rundt 17:00, for å ta den muntlige prøven.

     

    - Ut ifra min egen erfaring, så må jeg si det at alle temaer er like viktige. Grunnleggende ting, som f.eks. hvilke grunnstoffer man finner i atmosfæren.

     

    - Jeg kom opp i biologi (genmanipulering), og partikkelstråling. Det var de to temaene jeg kunne minst om, noe som gjenspeilet seg i den skriftlige prøven. God nok grunn til å anta at man kommer opp i de/det temaene/temaet man kan minst om.

    Jeg tror ikke alle kommer opp i to temaer. Det er nok kun hvis sensor er veldig usikker på karakter.

     

    - For meg, så var innlevering valgfritt.

     

    - Kosmos.

     

    EDIT: Beklager, så ikke at det var NAT1003 du skal ta eksamen i. Jeg tok eksamen i NAT1002, så da vet jeg ikke hvor mye av dette - om noe - som gjelder for deg.

  4. En definisjon jeg fant på nettet:

     

    Respekt - Å høyakte, ære, beundre, frykte.

     

     

    Jeg beundrer/ærer/akter/frykter veldig få.

     

    Det er derfor jeg mener det blir feil å si at jeg skal "respektere ditt og datt".

     

    Jeg synes som sagt respekt er et vanskelig ord å definere, så kom gjerne med din egen definisjon.

     

    Edit: Bare så det er sagt, jeg er hølig mot nye mennesker, lærere, sjefer osv.

    Men jeg synes fortsatt det blir feil å si at jeg respekterer de.

  5. Vi bør respektere andre menneskers syn på livet. Religionen i seg selv kan vi kritisere, det heter ytringsfrihet. Både religiøse og ateister er mennesker, og alle leirer har parter som ikke hjelper sin "sak" nevneverdig.

     

    Er ikke toleranse et bedre ord? Selv har jeg ingen respekt for religiøse personer, jeg tolererer de.

     

    Har du heller ikke respekt for mennesker som støtter ett politisk parti du ikke deler meninger med? Sett at du ikke er enig i Høyres politikk. "tolererer" du da høyrevelgere, eller respekterer du dem?

     

    Du kan tolerere religionen, men du bør ha respekt for menneskene

     

    For å være helt ærlig, så er jeg usikker på hvordan man skal definere respekt.

    Jeg synes ordet blir misbrukt alt for mye.

     

    "Respekter ditt, respekter datt"

     

    Hvordan definerer du ordet respekt, Tenklitt?

  6. Venter selv på at Absoluttspill.no skal sende meg min kopi. Ifølge ordrestatus venter de fortsatt på varen, noe som betyr at de muligens har problemer med en leverandør?

     

    Noen som har erfaring med angrerett og absoluttspill? Tenker da på hvor fort man får igjen pengene.

  7. Noen som vet hva forskjellen på en Schecter Export Omen Extreme og en Schecter omen extreme er? Tenkte selv at export modellene bare blir solgt i utlandet. Men etter å ha sammenlignet en Schecter Export Revenger med en Schecter Revenger så ser det ut som om den sistnevnte er en 7-strengers gitar, mens den førstnevnte er en 6-strenger.

    Derfor er jeg litt usikker :hmm:

×
×
  • Opprett ny...