Gå til innhold

Mjiellnur

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mjiellnur

  1. Sikkerhetstenkningen fører til litt for rigid system. Det burde vurderes om man kunne kjøre på sikt (sakte fart) i enkelte slike tilfeller med rødt signal. Alle andre transportformer klarer å benytte sikt i større eller mindre grad.

     

    Å følge prosedyren for å kjøre på stopp/sikthastighet tar lengre tid enn å slippe tog forbi i nabosporet, noe de gjør i dag.

    Sikkerhet kommer først, alltid.

     

    /lokfører

    • Liker 4
  2. Har tidligere hatt Telenor fiber hvor modem og router (Zyxel p2812) lå i et skap under sikringskapet.. Problemet her var at det lå inni veggen og med dårlig forhold for signalene fra routeren.

     

    Etter en stund med andre løsninger skal jeg nå tilbake til Telenor fiber 250/250.

     

    I skapet har jeg kabler til 5 uttak rundt om i huset, mens Telenor routeren bare har 4 uttak. Et av disse uttakene skal brukes til TV (T-we).

    Jeg planlegger å koble ut trådløs på selve Telenor routeren og heller koble til en egen (bedre) router som står bedre til på et av de andre rommene med uttak.

     

    Spørsmål:

    1 Holder det med Zyxel p2812? Den skal tross alt bare videreformidle signalene.

     

    2 Jeg skal som sagt koble ut wifi på Telenor routeren.. er det noe annet jeg bør tenke på enten på den r routeren eller den som jeg skal bruke for wifi?

     

     

     

  3.  

    "Jeg tror ikke det vil ta så mange år før vi kan kjøre togene autonomt. Det betyr ikke at føreren skal ut, men at togene selv kan beregne hastighet og andre driftsparametre slik at de holder rutetiden. "

     

    Hva er da poenget med togføreren? Det går vel ikke så mange årene etter det før togene blir førerløse hvis ikke fagforeningene stikker kjepper i (tog)hjulene.

     

    En lokfører gjør langt mer enn å kjøre toget. Vi er også mekaniker light, og kan drive med feilretting, vi godkjenner toget for drift hver dag. Dessuten vil autonome tog svært ofte trenge å bli styrt manuelt på grunn av utfall av systemer, og da må det nødvendigvis være en fører tilstede.

    I tillegg så ivaretar føreren sikkerheten ute på linja. Flere ganger daglig må fører ta grep for å hindre ulykker. Det finnes f.eks. ikke tall på hvor mange selvmordskandidater som har blitt reddet av en fører som leste situasjonen før den skjedde. Med mindre hele jernbanen bygges inn med piggtrådgjerde og sikres for alle mulige naturelementer så vil det være behov for Lokførere.

    Men at selve kjøringen blir enklere er det vel liten tvil om.

    Antar også at folk flest er fornøyde når lokfører ordner enkle mekaniske proplemer der og da i stedet for å vente på berging.

    Vi er 1. linje når ting går galt. Og har også kompetanse til å løse enkelte ting med infrastrukturen som fastfryste sporveksler og bomanlegg.

    Det er en grunn til at det er et relativt høyt kompetansekrav for å få plass på jernbaneskolen sin førerutdanning.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...