Gå til innhold

Førstegangssøker

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Førstegangssøker

  1. Cake573 skrev (20 minutter siden):

    Vil anta det er pga. Interessekonflikt. Hvis du feks jobber i psykiatri og politi innenfor samme sektor kan du risikere å måtte «jobbe» med samme person, men i forskjellige roller, og det å tjene en interesse kan innebære å jobbe mot en annen. Ser også for meg at det fort kan bli generelt mye kluss ?

    Stemmer. Dette er noe som kun gjelder i B2, i B1 og B3 kan du jobbe med hva du vil. 

  2. Kawzy225 skrev (3 timer siden):

    Noen som har tips til jobb ved siden av i B2 i Oslo/omegn? Gjerne noe som kan gå kveld/helg. Har nå jobb i psykiatrien i Oslo som jeg fikk avslag på, skal i praksis i et annet distrikt :) innspill mottas med stor takk

    Det blir fort typ klesbutikker/matbutikker som blir godkjent i B2. Psykiatri, fengsel, vekter, de fleste relevante jobber blir fort avslag

  3. Noen som vet hvordan fadderuken i Oslo er? Er det liksom vors/happenings hver dag hele den uken? Er det vanlig at alle blir med alle dagene? Og skjer det også ting i den første helgen etter fadderuken? ?

    Er hver dag hele uken, ja. Er selvfølgelig frivillig å være med, noen er med alle dager, noen ikke. Helgen etter fadderuken er det ikke noe som er arrangert, men hva gjengene legger opp til på egen hånd vil jo være variabelt

  4. Blir det problematisk å jobbe på barnevernsinstitusjon i feriene i løpet av de 3 årene på phs? Eller er det kun et problem under "aktiv studietid"... jeg kjenner at jeg kan for lite om dette.

    Ikke problematisk. Du kan jobbe hvor du vil bortsett fra under studieåret B2. De andre semestrene samt sommer kan du jobbe hvor du vil

  5. Noen som vet om vi har «fri» i høstferien i B1? Har en kjæreste som har flytta langt langt vekk og har lyst til å kunne besøke i høstferien.

    I fjor hadde vi halvveis høstferie. Mener å huske vi hadde fri onsdag, torsdag og fredag, og med få timer mandag og tirsdag. Dette varierer dog fra klasse til klasse. Noen klasser hadde flere hele dager fri enn andre.

  6. Er det generelt vanskelig å få praksisplass i storbyer, eller er det bare Oslo det er spesielt mange søkere? :)

    Er generelt mange søkere i storbyene som Oslo, Bergen, Trondheim. Men det virker veldig tilfeldig om man får ønskene sine. Vet om noen som søkte tre mellomstore byer, hvor verken Oslo, Trondheim eller Bergen var en av dem, og endte likevel opp på et lite lensmanskontor en annen plass. Jeg derimot som bare søkte Oslo fikk likevel Oslo. Handler mer om flaks og uflaks

  7. Hva kan ulike grunner være for å få praksisplass der man ønsker? Jeg har feks leilighet i Oslo og to deltidsjobber her.. Vil dette kunne være avgjørende?

    For å få praksisplass på særskilt grunnlag så er det som regel barn, samboer i minst ett år eller andre tungtveiende grunner. Deltidsjobb og leilighet er ikke det. Men du kan likevel søke ordinært og være heldig. Jeg søkte ordinært og var heldig og fikk i Oslo likevel!

  8. Takker for svar! :) Når du skriver at du anmoder folk til å tenke gjennom hva de jobber med; sikter du til en jobb innen feks rus da? Jeg har nemlig også det, men vil jo selvsagt ikke la en jobb gå i veien for PHS.

    Er flere i mitt kull som jobbet med rus og psykiatri i B1. I sommerferien jobber jeg på psykiatrisk institusjon og jeg snakket med min kommende veileder i B2 som ga meg skryt for å jobbe i psykiatrien i sommer. Er bare i B2 man ikke kan gjøre det, utenom det så ser jeg på jobb innen rus og psykiatri som en veldig god erfaring å ha med seg.

  9. Ok, skjønner! Noen tidspunkter det som oftest er roligere enn andre? Uten om før 0700 osv?

    Takker for svar!

    Eksamensperiode er det rolig. Ellers har jeg ikke bemerket meg tidspunkt det er mer roligere enn andre, det spørs helt på timeplanene til B1 og B3. Har flere klasser fri samtidig mellom undervisningstimer = fulle treningsrom. Har ikke vært der på kvelden så vet ikke hvordan det er da
    • Liker 1
  10. Noen her som har gått PHS som sitter på noen erfaringer om hvor stor arbeidsmengden på PHS er i forhold til andre utdanninger? Er det slik at arbeidskravene er vanskelige å bestå eller er dette noe de fleste mestrer med en gang?

    Arbeidsmengden er generelt stor, da det er mye oblig undervisning. Ofte undervisning 8-16, hvor noe er oblig og noe ikke. I tillegg forventes det at man er godt forberedt til timer. Jeg har pleid å lese flere timer hver dag etter skoletid, også i flere helger. Selv om det ikke er oblig undervisning har det i alle fall i min klasse vært normen å møte opp likevel, da man jobber mye i basisgrupper noe som gjør at det går ut over de andre i gruppen dersom man ikke møter. Når det gjelder arbeidskrav er det ikke fryktelig mange, og de er relativt greie å bestå. Men er alltids noen som stryker, men da får man veiledning slik at man består neste gang.

    • Liker 1
  11. Hva slags endringer? :)

    Er ikke så inn i dette :)

    Hele studieplanen er endret. Vi som startet i b1 2018 var siste kullet som fikk den gamle. Vi hadde 11 eksamener til sommer, de som starter 2019 får bare 4 eksamener da fagene er slått sammen til store fag. Dvs at hele fagsammensetningen er endret, type arbeidskrav er endret og oblig oppmøte er endret, samt en del pensumforandringer. Om det blir bedre, eller verre, sammenlignet med tidligere studieplaner er vanskelig å si
  12. Har et spørsmål til dere som studerer nå. Gjerne noen som går B1. Hvor mye pensum trenger man det første året og hvor mye ble brukt på pensumlitteratur første og andre semester?

    Jeg går B1 nå. Kjøpte alt av bøker i august så trengte kun å kjøpe en bok i januar. Kjøpte mye brukt, en del nytt. Brukte vel totalt rundt 9-10000 kr. Men noen av bøkene er unødvendige, har ikke rørt enkelte. Men de fleste har jeg fått bruk for

×
×
  • Opprett ny...