Gå til innhold

Brannstrom

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brannstrom

  1. Er det en hvis prisklasse du ser for seg og noen spesielle krav du har annet men 24» og innebygde høyttalere? Vil den bli brukt til å spille, eller vil den bli primært brukt til film?

  2. Her kan jeg enkelt starte med at du har noen rettigheter og har krav på refusjon eller å få det produktet du har betalt for (altså i standen som den er reklamert i). Når du som privatperson har kjøpt et produkt fra en annen privatperson så går det under kjøpsloven.

     

    Dette var det jeg fant under kjøpsloven, og som du beskriver det så har ikke selgeren fulgt denne.

    § 17.Varens egenskaper.

    (1) Tingen skal være i samsvar med de krav til art, mengde, kvalitet, andre egenskaper og innpakning som følger av avtalen.

     

    Nå som vi vet at selgeren har brutt kjøpsloven og gitt deg en vare av en annen kvalitet enn reklamer for, så har du noen rettigheter. Kjøpsloven sier også dette:

    Art 45.(1) Dersom selgere ikke oppfyller en av sine plikter etter kjøpavtalen eller konvensjonen, kan kjøperen:
    (a) utøve de rettigheter som er fastsatt i artikkelen 46 til 52;
    (b) kreve erstatning som fastsatt i artiklene 74 til 77.

     

    Hadde jeg vært deg, ville jeg tatt flere bilder så fort som mulig for å dokumentere tilstanden til produktet og deretter kontaktet selgeren. Om selgeren ikke er samarbeidsvillig så kan jeg se for meg at dette kan anmeldes. Hvorvidt det er ønskelig å gjøre for et produkt i den prisklassen du har nevnt er opp til deg.

  3. Her har jeg veldig lite kunnskap, men om det står at du skal få provisjonlønn på klipp uten at det står av overskudd, etter moms eller noe lignende, skal det nok være slik at du skal få provisjonlønn på hele beløpet (fra første krone).

     

    Jeg kan i alle fall si at jeg selv har hatt erfaring med at det STÅR at det kun er provisjon på overskuddet, men hvordan det er i forhold til moms vet jeg ikke. Realistisk sett så vil provisjon gå ut ifra brutto.

×
×
  • Opprett ny...