Gå til innhold

Pathduck

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pathduck

  1. Det som er et viktig moment med Oly-objektivene er at man må multiplisere brennvidden med 2x for å få den aktuelle brennvidden ved bruk. Dette fordi de har en mindre sensor enn Canon/Nikon etc., hvor man ganger opp med 1,5x/1,6x.

     

    Litt flisespikkeri kanskje, men det er omvendt. På Canon må man multiplisere brennvidden med 1,6x (i alle fall på 300D, 350D, 20D), mens Nikon må multipliseres med 1,5x.

  2. Jeg har stor tro på Olympus E-500. Alle testene jeg har lest har anbefalt E-500 som et meget godt kamera til den prisen. Hvis du i tillegg kjøper 40-150 mm som du også får i kit sammen med 14-45 mm, så har du dekt et meget stort zoomområde til en lav pris. Huset til e-500 har av flere blitt beskrevet som akkurat passe stort. I tillegg er Olympus per idag den eneste dSLR produsenten som automatisk fjerner støv fra bildebrikken. En meget hendig funksjon. Nå skal det sies at Olympus E-500 muligens er litt dårligere enn enkelte av konkurrentene på høye ISO verdier (800 og høyere), men dette er minimalt på E-500 og vistnok sterkt forbedret fra E-300 (selv om det er samme bildebrikke). På lavere ISO verdier er vistnok bildekvaliteten minst like godt som f.eks Canon 350D.

  3. Panasonic DMC-FZ5 er et godt tips hvis du er ute etter et kamera som tar bra bilder og har mye zoom. Det har også optisk bildestabilisator. Du får det vel til litt over 3500 kr + ekstra minnebrikke og frakt så er du fort på over 4000 kr. Eventuelt kan du jo velge DMC-FZ20 som har litt mer funksjonalitet og ligger på litt over 4500 kr. Begge har forøvrig 5 Mpx. Optikken er meget god.

  4. Edit: letteste er vel kanskje å kjøpe kamera, bruke det i tre dager (inntil 30 forsåvidt), for så å levere det tilbake...

     

    Personlig synes jeg dette er litt umoralsk da du på forhånd vet at du ikke skal ha kameraet, men på den annen siden kan det hende jeg er for snill. Uansett er det vi som forbrukere som må betale prisen tilslutt. Hvis mange gjør det på denne måten (som fører til at elkjøp selger varen som en b vare til lavere pris), så vil prisen på andre produkt gå opp.

  5. Først og fremst burde du bare importere de klassene du trenger for å få programmet så lite som mulig. I førsteomgang vil det være javax.microedition.midlet.MIDlet; Funker ikke å importere kun javax.microedition.*; Videre må du huske å importere midpapi2.0.jar biblioteket til prosjektet ditt. Denne ligger "normalt" under C:\wtk22\lib hvis du skal bruke standard Eclipse.

  6. Om du måtte mene jeg er enkel eller ikke er strengt tatt ikke så veldig relevant i denne sammenheng. Jeg må videre bare påpeke at dette ikke en gang kan sammenlignes med det å tro på gud, eller om man kan dra på ferie til månen om 10 år med hvor mange bilder et kompaktkamera kan ta. Dette går det faktisk ann å teste! Jeg synes det ikke er for mye forlangt at du kommer med noe som støtter opp om det du tror.

     

    At du hisser deg opp på den måten du gjør, og kaller andre folk enkel når de stiller spørsmålstegn ved det du sier, sier vel i grunn mer om deg :nei:

  7. Hva er poenget med å slenge ut en påstand på denne måten hvis du overhode ikke har noe som kan støtte opp om den? Det hjelper jo ingen at du tror at et standard kompaktkamera kan ta over 1000000 bilder, hvis forventet levetid ligger på rundt 40000! Jeg skjønner bare ikke hvordan du kan si slikt når du egentlig ikke har noen forutsetning for å gjøre det. Jeg kan jo også synse og mene om ulike tema, men så lenge jeg ikke har grunnlag for det, så er hva jeg måte mene i grunn helt uinteressant. Vis meg noe som støtter opp om det du sier, så skal jeg tro deg!

  8. Til F828

     

    Det er enda mer tull at du tror man kan ta minst 500000 og sikkert over 1 million bilder med et kompaktkamera! Hvor i all verden henter du slike tall fra? Har du noen anelse om hvor mange 1 million er!!! Det er jo bare ren synsing fra din side. Ærlig talt hvis du ikke vet med handa på hjerte at et standard kompaktkamera kan ta minimum 500000 bilder så kan du ikke komme på et forum som dette å påstå det!

×
×
  • Opprett ny...