Gå til innhold

Beryll

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Beryll

  1. Relativt flinke faglig.

    Større prestasjonsfokus enn BI, men også dyktigere studenter og mer "likandes" folk.

    Personlig ingen stor fan av folk som studerer økonomi. Erfaringsmessig er de ofte i mine øyne lite interessante, og mer selvopptatt en snitt. For mye fokus på karriere og for lite på livet ellers.

     

    Når det er sagt har tanten min og flere gode kompiser studert på NHH - og de er joviale og oppegående personer, så mulig jeg tar feil ;)

  2. Lurt å følge interessene. Jobben din er det du kommer til å bruke mest tid på av alt her i livet.

     

    Da passer det bra med IT og dataingeniør. Begge er relativt nye yrker, og behovet for kompetansen har allerede vist seg. Det kommer ikke til å minke så lenge den eldre garde fortsatt er i næringslivet i hvert fall.

     

    Utover dette vil jo studievalg avhenge av karakterene hans. Flygerutdanning gir høy lønn, men da må du nok gå på privat flygerskole, noe som er dyrt. Men opptaksprøvene er ikke så vanskelige.
    De nye kravene til lærerutdanningen har ytterligere økt behovet for nye kandidater, men poengsnittene er fortsatt overkommelige. Evt. lektor, to utdanninger som jeg har stor respekt for, desverre har de ikke helt den lønnen jeg synes de fortjener.
    Det er dessuten skrikende behov innen pleie-og omsorgssektoren, som sykepleiere, vernepleiere osv. Eldrebølgen kommer!

     

    Det er veldig poppis for tiden å studere økonomifag, da disse i flere år har hatt gode lønninger. Men når dette er blitt en utdanning som "alle" tar vil markedet bli mettet og lønningene dårligere. Aller dårligst lønn er jo om du ikke får jobb og lønn i det hele tatt ;)

     

    Har du toppkarakterer kan du studere psykologi eller sivilingeniør. Psykologer har veldig bra arbeidsmarked for tiden, spesielt i distriktene og lønnen er god.

    Snittalderen blant sivilingeniører er høy, mange skal erstattes og behovet har allerede meldt seg for en stund siden. Da spesielt siden dataprogrammering har blitt en del av utdanningsprogrammet de siste årene. Indøk/bygg- og miljøteknikk har vel de høyeste startlønningene av alle med snitt over 500k. Kjenner ei som gikk siving. bygg, og foreleserne deres fikk telefoner fra bedrifter som lurte på om de ikke "hadde noen studenter til overs" fordi alle hadde fått jobb før fullendt utdanning.

    Petroleum derimot hadde ikke jeg turt å sikte på slik det ser ut nå.

     

    Må få nevnt til slutt at psykologi/siv.ing. er veldig tøffe utdanninger, som kan bli vanskelige å gjennomføre om man ikke har interessen og den rette motivasjonen. Du bør spesielt ikke være motivert av penger om du skal jobbe klinisk med folk (psykolog, lege, sykepleier osv.)

     

    https://www.tu.no/artikler/disse-studentene-far-like-god-lonn-som-oljeingeniorer/275423

    https://studenttorget.no/index.php?show=3439&expand=3439,4631&artikkelid=8843

    • Liker 1
  3. Hei! Jeg har tenkt å søke meg inn på et ingeniørstudium (litt usikker hvilket enda) nå til høsten. Jeg er også usikker på om jeg ønsker bachelor eller sivilingeniør/master. Tenker da spesielt på arbeidsmengden. Jeg har høyt nok snitt til å komme inn på det meste av masterstudiene, men bruker ganske mye tid på skolearbeid, spesielt matte. Får nok 5 i R2, så jeg kan stoffet rimelig godt, men det ligger veldig mye arbeid bak.

     

    Jeg har mest lyst på sivilingeniør, men ser for meg at arbeidsmengden der er veldig høy. Mtp at jeg allerede bruker såpass mye tid på skole, vil jeg ikke starte på et studium hvor den siste lille fritida mi forsvinner.

     

    Jeg har antatt at sivilingeniør-matten ved NTNU er hakket vanskeligere enn matten ved høyskolene, men samtidig så er NTNU-matten bare 7,5 studiepoeng, mens matten gir 10 studiepoeng på bachelor i Trondheim eller andre høyskoler? Hvorfor er det slik? Hvor mye tyngre er det å ta master?

     

    Takk!

×
×
  • Opprett ny...