Jump to content

KongWilly

Medlemmer
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by KongWilly


 1. Irriterer meg enormt over kunder som aldri klarer å si hei, bare mumler som en annen idiot. 

  I tillegg så er det de som er frekke. 

   

  Kunde: Mye koster denne? 

  Meg: Det husker jeg dessverre ikke, har ikke oversikt over alle de mangfoldige tusen forskjellige varer og varianter, men jeg kan sjekke. 

  kunde: Jobber du ikke her da? Sånt burde du vite, kanskje du trenger litt ekstra opplæring. 

  Meg: .....

   

  Heldigvis har jeg sluttet i den bransjen som har med kundemottak å gjøre. Jeg fant fort ut at jeg passer ikke i et slikt yrke, får lyst å snakke tilbake til alle idiotene.. 

   

  Også la oss ikke glemme de som ALLTID putter f.eks en liten kurv OPPI en stor kurv, i stedet for ved siden som normale mennesker gjør. 

   

  Neida, majoriteten er bra men det lille omfanget av idioter kan totalt ødelegge dagen din hvis de vil :p 

  • Like 3

 2. Hei

   

  Jeg har en bekjent som gjorde lignende og fra det jeg vet gikk det ganske bra. 

   

  Det du MÅ ha med som sikrer deg er et gjeldsbrev. 

  Det finnes drøssevis av mange forskjellige, og på bakgrunn av dette ville jeg engasjert noen som kunne hjulpet deg med dette, koster deg ikke all verden slik at du sikrer deg. 

   

  Med et gjeldsbrev så kan du, ved mislighold sende kravet rett til NM for behandling grunnet mislighold, men det må gjennom varslings prosedyrene først. enkleste måten er å engasjere et inkassoselskap som gjør jobben for deg.

   

  Videre så går saken ganske fortløpende til NM etter at de brevene som skal sendes ut er gjort, inkassovarsel, betalingsoppfordring, varsel om økte kostnader, deretter varsel om rettslig.

   

  Det finnes ikke et gyldig dokument for deg som privatperson i verden som gjør at et pengekrav kan unnslippe rettslig praksis (Forliksrådet), så her gjelder det bare og sikre deg best mulig. 

   

  Jeg ville også bedt han og hente ut en utskrift fra kredittbyrå som viser en oppdatert kredittsjekk av han før eventuelt at du gir ut lånet. 

  Dette kan han fint gjøre selv på sidene de har. 

   

  Lykke til! 


 3. Hvis det er du som betalte depositumet, så skal du også ha alt tilbake. 

  Problemet med depositum er at dette er låst i en sperret konto, så enten må han betale deg dette, eller så må han betale inn fullt depositum til utleier, også vil du få ditt utbetalt. 


 4. Det er helt riktig at betalingsanmerkning blir fjernet ved fullt oppgjør. 

  Husk også at slike saker forsvinner aldri før dem er betalt. 

   

  Får du dom er det en foreldelsesfrist på ti år fra saken ble behandlet i forliksrådet. 

  Deretter kan dem prøve og ta pant i eiendom, og alle typer verdier helt til det begynner og komme mot foreldelse igjen, også kan de fortsette sånn i evigheten. 

   

  Mitt tips, betal, få den ut av verden så har du fått en lærepenge på og aldri signere på noe du ikke vet konsekvensene av. 


 5. Jeg kan si med en gang at så lenge du har bestilt dette, forsvinner ikke kravene, eller betalingsanmerkningen som blir påsatt etter avsagt dom. 

   

  Jeg jobber mye med slike saker, og så lenge vi har den nødvendige dokumentasjonen, det vil si at vi kan vise til at dette er bestilt fra deg, samt utsendt faktura, deretter inkassovarsel, betalingsoppfordring og varsel om rettslig uten at du har fremmet skriftlig innsigelse er kravet ansett korrekt. I tillegg har du jo hentet ut varene, så du har allerede tapt her. 

   

  Du kan gjerne klage inn saken, men du vil ikke komme noen vei vekk fra kreditor, eller prosessfullmektig siden kravet er opprinnelig bestilt av deg, og man tar ikke hensyn at du har laget en avtale med dine venner. Den som signerer er den ansvarlige, sånn er det. 

   

  Videre så kan du kontakte en advokat og fremme et erstatningskrav som skal fordeles på x antall av dem som skulle være med og dele dette, men her må du ha dokumentasjon. Foreligger det ikke dokumentasjon som kan bevise din påstand blir kravet avvist og du får da rettsgebyr x antall erstatningskrav påsatt deg på toppen av det hele. 

   

  rettsgebyr for en vanlig forliksklage er per.d.d 1130,- og du må betale dette uansett utfall. Det er gebyr for at forliksrådet skal føre inn saken. hvis da du skyldner kr 10 000,- også blir saken ført til forliksrådet så inkassoselskapet får en dom på deg, så påløper det 1130 x 2, rettsgebyr til staten, og skrive gebyr av samme sum til inkassoselskapet - blir lagt på saken. nå er saken på kr 12 260,- + renter, omkostninger. Når dom er avsagt får du en betalingsanmerkning som midlertidlig ødelegger din økonomiske hverdag. 

   

  Deretter kan dem kredittsjekke deg, vurdere utlegg, og blir det fremmet utlegg av NM kan de ta pant i bolig, bil, verdier, f.eks pant i sparekonto, depositum etc. 

   

  Så du må ta selv en vurdering med mengde dokumentasjon du har, for hvis du skal fremme et motkrav bør du også belage deg på kostnaden ved tap. 


 6. Er strengt talt ikke noe du kan gjøre så lenge han sender i den perioden det er opphørt, frem til nytt blir igangsatt. 

   

  Det du kan derimot er og anskaffe deg en postboks.

  Da gir du beskjed til alle du mottar brev fra om at du benytter postboks i stedet, også fjerner du fysisk postkassen.

  Da vil brevene du får fra denne personen gå i retur, siden han vil ikke ha kjennskap til din postboks. 

   

  Problem løst. 

   

  Ulempen er at postboks koster litt.. 


 7.  

   

   

  Jeg hadde absolutt gjort det hvis jeg ville fått de samme inntjeningsmulighetene, men det har jeg ikke.

   

   

  Er ikke muligheter for overtid, samt at jeg kan ikke be om bedre lønn/ annen stilling enda siden jeg har nylig byttet stilling til den nåværende som var bedre enn den forrige.

   

  Derimot som nattvakt v/ bensinstasjon så kan dette kombineres, og inntjeningen blir betydelig høyere enn hva jeg ellers ville hatt v/ kun fokus hos primær arb.giver. Jeg ønsker jo ikke og jobbe slik som dette over flere år, men kun til målet er nådd. :)

   

   

  Ble litt nysgjerrig her, hva har du som mål siden du jobber så hardt?

   

  Det skjønner jeg på måten jeg vanligvis formulerer meg selv.

   

  Det er ikke noe voldsomme greier for andre, men for meg er det ganske viktig.

  Mest fordi jeg kommer fra en familie som har gitt totalt f*** generelt, og har levd via NAV (Sosialtjenesten), samt jobbet svart...  fordi mine foreldre har prioritert rus og alkohol fremfor barn og fremtid.

  Samme gjelder økonomisk sett også, de har vel aldri betalt en regning frivillig utenom hvis noen har tvunget dem omtrent.

   

  Så planen min er da og kjøpe hus i første omgang, også får jeg se hva neste plan blir deretter.

  Går alt som planlagt er dette hvert fall i boks innen en 2- års periode.

   

  siden jeg har levd oppi den dritten her, så skal jeg bli så langt fra hva de står for.

   

   

  Kudos, stå på!

   

  Takker og bukker.

   

  Foreløpig går alt bra, så satser på at det fortsetter sånn i det lange løp til det er nådd. :)


 8. Jeg tror nok jeg aldri kommer over at h*n tok fra meg broren min. 

   

  Jeg er forøvrig glad at han slapp og leve videre i det livet vi ellers er vokst opp i, men måten det skjedde på var veldig tung, og unødvendig. Savnet er jo stort etter noe så nært, så jeg har nok stilt h*n det spørsmålet tusen ganger før, men ble ikke mye svar tilbake. 

   

  Blir spennende og se hva jeg får til svar når det er min tur. 


 9. Hei. 

   

  Synd at noen ikke kan prøve og sette seg inn i situasjonen din, men jeg skjønner problemstillingen din. 

   

  Som nevnt ovenfor er å kontakte https://slettmeg.no 

  Videre så kan du kontakte en advokat, du vil sansynligvis ha rett på fri rettshjelp hvis du har lav inntekt/ er student osv.

  Du kan hvert fall forhøre deg, som regel er første samtale gratis hos de fleste. 

   

  De har ikke lov og legge ut noe uten ditt samtykke, og siden du ikke har signert noe så kan de bli straffet for offentliggjøring av deg i sosiale medier uten samtykke. 

   

  Lykke til :)


 10. Hvorfor jobber du ikke alle disse timene i ditt daglige virke innenfor bank/finans? Det må da være betydelig større inntjeningsmuligheter der enn som nattevakt på en bensinstasjon?

   

  Jeg hadde absolutt gjort det hvis jeg ville fått de samme inntjeningsmulighetene, men det har jeg ikke.

  Er ikke muligheter for overtid, samt at jeg kan ikke be om bedre lønn/ annen stilling enda siden jeg har nylig byttet stilling til den nåværende som var bedre enn den forrige.

   

  Derimot som nattvakt v/ bensinstasjon så kan dette kombineres, og inntjeningen blir betydelig høyere enn hva jeg ellers ville hatt v/ kun fokus hos primær arb.giver. Jeg ønsker jo ikke og jobbe slik som dette over flere år, men kun til målet er nådd. :)


 11.  

   

   

   

  Utlegg koster 1 921,- mener jeg, og da begynner vi allerede og snakke om totalt nesten 4k han må ut med i forkant.

   

   

  Denne utregningen skjønte jeg lite av - forliksrådet koster 1130kr, hvordan kommer du til nesten 4000?

   

  Oi, her gikk det fort.

   

  forliksrådet koster 1 130,- ja, men du må uansett betale 1 921,- til NM for å ta utlegg i lønn.

   

  totalt så blir det kr 3 051,- han må ut med.

   

  Kan man ikke få svar fra namsmannen på forhånd hvorvidt det er noe lønn å ta utlegg i? 

  Synes uansett 3000 var et rimelig prinsippforsvar, og de 1130 blir jo oftest belastet motpart når OP(mest sannsynlig) vinner. Om han selv må kreve regress av motpart eller Forliksrådet krediterer og deretter fakturerer motpart vet jeg ikke.

   

   

  Det som er problemet her er at dette går via han privat, og ikke via et inkassoselskap f.eks. 

  Hadde det gått via de så hadde de først tatt en kredittvurdering for å kunne ta en vurdering om lønnstrekk er lønnsomt eller ikke, men når du er en privatperson så kan du ikke bare kjøre en kredittvurdering på noen andre. 

   

  Dessverre så får man ikke det, man må først betale. 

  Helt klart at 3 000 er innafor hvis man skal følge sine egne prinsipper, samt at fyren får også en betalingsanmerkning påsatt slik at han kan ikke handle på kreditt o.l. før han har gjort opp kravet, men den forsvinner etter hvert 2 år. Denne kan man enkelt påsette igjen hver gang den forsvinner. 

   

  Det som skjer er at OP må forskuttere summen til forliksrådet, også vil den samme summen automatisk bli pålagt motpart, slik at OP ikke ender opp og tape på dette hvis han derimot vinner. 


 12.  

   

  Utlegg koster 1 921,- mener jeg, og da begynner vi allerede og snakke om totalt nesten 4k han må ut med i forkant.

   

   

  Denne utregningen skjønte jeg lite av - forliksrådet koster 1130kr, hvordan kommer du til nesten 4000?

   

  Oi, her gikk det fort.

   

  forliksrådet koster 1 130,- ja, men du må uansett betale 1 921,- til NM for å ta utlegg i lønn.

   

  totalt så blir det kr 3 051,- han må ut med.


 13.  

  Videre så er muntlig avtaler ikke verdt noe som helst i ditt tilfelle her, påstand mot påstand er veldig vanskelig og gjøre noe ut av

   

  Han har jo klar erkjennelse fra motparten i form av chat-logger. 

  Hvis han sender krav i vipps og skriver "strømregning", hvorpå det følger oppgjør i 5 mnd, og den siste sier "betaler når jeg får råd" har jo motparten erkjent gjelden - så bevisførsel her skulle være null problem. Det er heller ingen grunn(foreløpig) til å anta at motpart vil lyve i forliksrådet ved å benekte at de hadde en slik avtale.

   

  Ja, det er riktig men som du ser videre i linjen under hvor jeg skrev at flere erkjennelser vil styrke kravet.  

  det skal uansett ikke tas for gitt at det betyr automatisk at han får medhold, det hele baserer seg på situasjonen og hvordan de i forliksrådet ser på dette.

   

  Skal han legge ut penger i forkant for å ta saken til forliksrådet må han være bevisst på at det kan faktisk gå begge veier, da dette skjer stadig. Folk lyver hele tiden og det er et faktum man må ta høyde for. 

  De kan begrunne det med det ene og andre så derfor er dette tatt med i den sammenheng. f.eks hvis denne personen han viser til har mye gjeld, ikke rom for trekk osv så får han kun en dom som gjør at kravet vil stå i ti år, men det er igjen nytteløst hvis personen er varig ute av stand til å håndtere sine betalingsforpliktelser og gjelden renner over ørene på han.

   

  Skal han derfra ønske og ta et utlegg i hans lønn f.eks må det sendes brev til NM, videre bør det også tas en kredittsjekk i forkant.

  Utlegg koster 1 921,- mener jeg, og da begynner vi allerede og snakke om totalt nesten 4k han må ut med i forkant.

   

  Så da blir spørsmålet det samme igjen, er det verdt det?

   

  Prinsippmessig - ja, helt klart.

  Økonomisk sett - absolutt ikke for så lite.


 14.  

  Jeg skal kjøpe noe på nett og vil bruke faktura, men PayEx er ukjent for meg. Jeg besøkte hjemmesiden deres, men det står veldig lite informasjon. Jeg sendte en e-mail med noen spørsmål over en uke siden, men har ikke mottatt svar. Er det noen som har negative opplevelser med PayEx?

   

  Er det noen som kan også svare på disse spørsmålene?:

  • Hvor mange dager er betalingsfristen på? 
  • Kan man dele opp betalingen og hvordan fungerer eventuelt det med delbetaling?
  • Kan man utsette forfallsdatoen?

   

  Hei.

   

  PayEx er et inkassoselskap som på likhet med mange andre fakturerer på vegne av sine kunder slik at de har kontroll hele veien, og vet om faktura kommer frem eller ikke ved en eventuell tvist.

   

  Normalt sett blir det satt opp 14- dager samt 1 - 3 løpedager etter forfall.

  Etter denne perioden vil det bli utsendt purring.

   

  Siden de håndterer fakturering på vegne av sine kunder, så har de delbetaling som løsning som regel uten at jeg kan garantere det, men er så og si 98% sikker på det, ville vært veldig rart ellers.

   

  Når det kommer til hvordan delbetaling fungerer, så betaler man som regel en fast sum i mnd, pluss admin. kostnader osv.

   

  f.eks hvis en vare kost 2000,- og du bestemmer deg for å dele denne opp x5 så vil det koste deg alt fra 300 - 600+ i tillegg siden du valgte og dele dette opp, men igjen så er det forskjellig fra selskap til selskap.

   

  Man vil også ha mulighet til utsettelse av forfall, men det er jo begrenset derfor er det smart og finne ut at dette i forkant slik at du slipper denne delen.


 15. Jeg ville absolutt gått til fastlegen. 

   

  Hvordan du skal formulere det er vel ganske enkelt, vær rett frem og si at det er uholdbar plage som du må få sjekket og at det bekymrer deg, fordi det gjør vel kanskje det også siden du spør oss? :) 

   

  Jeg ville hvert fall vurdert og få et sjekk ganske kjapt. :)

  • Like 2

 16.  

  En ting jeg har lagt merke til i det siste er at kjæresten min aldri sier "jeg elsker deg lengre". Det var ham som i det hele tatt begynte å si det, så tror ikke det var pga press fra meg at han har sagt det. Var hovedsakelig under sex at dette ble ytret. sier jeg at jeg er glad i han er det ikke så mye respons å høste. Er dette egentlig noe å uroe seg over, eller er det helt vanlig?

   

  Anonymous poster hash: dcfe1...fad

   

   

  Jeg syntes dette høres ut som noe du ikke trenger og tenke så alt for mye over. 

  Oss menn generelt er ganske enkle og ha med og gjøre, så hvis det er noe du er bekymret over i en lang tid ville jeg bare spurt han. 

   

  Hvis dere ellers har det bra, og ting føles som det skal så ville jeg nok ikke gjort noe mer ut av det :) 


 17. Nå er det vel slik at gebyret som må betales for å gå til forliksrådet vanligvis blir betalt av den som taper? Eller tar jeg feil?

   

  Nei, det er ikke riktig dessverre. Saker som skal til forliksrådet må forskutteres av deg, og du vil få en regning på dette. 

  Det som derimot vil skje hvis du vil vinne er at den summen du har lagt ut blir lagt på totalen av det han skylder, men du må uansett ut med denne summen i forkant. 

   

  Hvis han ´´kompisen´´ din i tillegg har masse gjeld, så vil han nok få en dom som er gjeldende i ti år og i løpet av denne tiden må pengene være innkrevd, eller så må du sende forliksklagen til Namsmann i Kommunen han bor i, og be om utlegg hvis det er mulighet for det. 


 18. Det er bare tull. 

   

  Jeg har en 100% stilling, samt at jeg har to andre jobber ved siden av, så jobber vel rundt 250% sammenlagt. 

  Det er kun i samme jobb du ikke kan overskride 100% med mindre det er overtid, og det er også begrenset. 

   

  Det du nevner her er jo helt innafor, men høres ut som den du snakket med var helt på bærtur.


 19. Dette er kjempe bra syntes jeg. 

   

  At uansvarlige idioter velger og kjøre på veien uten forsikring er helt bak mål, og hvis de nå velger dette ved daglig bot, så blir det fort ekstremt dyrt for dem i lengden. 

   

  At de overhode tør i den forstand er for meg er uvirkelig. Skader man noen fysisk, ikke bare bil så sitter du igjen med kanskje milliongjeld oppover ørene, og da er det plutselig for sent og si unnskyld og grine til kjære mor. 

   

  Enig med han over her, helt utrolig at det har tatt så lang tid..

  • Like 1

 20.  

  I kjøpshistorikken til PayPal, kan du benytte "Report a problem".

   

   

  Takker så meget, har sendt forespørsel om tilbakebetaling/oppheving av handelen. Håper dette løser seg uten større problemer. :w00t:

   

   

  Merkelig nettside egentlig, kan fremdeles handle der selv om den er "lagt ned"..

   

  Årsak til at de holder nettsiden åpen er for å bli kvitt de resterende varene :)


 21. Du får enkelt dette tilbake fra Paypal, de er suverene når det gjelder slike handler. 

   

  Derimot selv om selskapet står som slettet, så har de mye verdi i ´´boet´´, dvs varelager etc som de sannsynligvis kommer til og selge ut ved konkurs/ nedleggelse. 

   

  Dette er for å gjøre seg ajour med flest mulig forhandlere etter beste evne, resten blir slettet når det er tomt. 

  Det er nok stor sjans at du ville fått varen din selv om de har meldt konkursåpning, så hadde jeg vært deg ville jeg ventet litt på varen :) 

  • Like 1
×
×
 • Create New...