Gå til innhold

Tobias Torrissen

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tobias Torrissen

  1. chrgod skrev (9 timer siden):

    Dæven... Det var overraskende!  ( Måtte dobbeltsjekke kalenderen..:-D) 

    Morten Stordalen er ham jeg emailet litt med for et drøyt år siden.. Da hadde de gått ut av regjering, men han skrev at de fremdeles skulle jobbe for det, (selv om jeg hadde mine tvil).

    Mye positivt i den artikkelen. 

    • Tydeligvis gjort en del grunnarbeid. Både NMCU, Trygg Trafikk, Trafikkforum og KNA er bearbeidet og fremstår som positive (så lenge det er et skikkelig kurs). Dette er organsisasjoner med tyngde i denne saken. 
    • De refererer til positive erfaringer fra Tyskland.. Endelig løftes blikket ut fra Norge.

    Det er vel samferdselsministeren som har siste ordet i denne saken.  Synes at Hareide har gitt et balansert og greit inntrykk så langt. Forventer at han vil gi det skikkelig behandling, og vurdere innspill og erfaringer fra utlandet. 

    Link til forslaget på Stortingets sider:  Dokument 8:121 S (2020-2021) - stortinget.no

    Edit: Litt mer fra NMCU: https://nmcu.org/forerrett-pa-lett-motorsykkel-bilister/11950/

    Thumbs up!

     

    Dette ser lyst ut, ja. NMCU er jo veldig positive - Har nok hatt en effekt at de har gjort dette i tyskland uten at ulykkene har gått opp:

    "Vi har tidligere framholdt at førerrett på lett motorsykkel (A1) normalt burde betinge avlagt og bestått førerprøve. Vi ser likevel at en opplæring på nivå med det man har i Tyskland, kombinert med den trafikale kunnskap og forståelse man selvsagt har fått etter fem år bak rattet, vil kunne ivareta trafikksikkerheten på en god måte. "

     

    Men det blir nok omfattende opplæring - 18 timer betyr jo 15-20k. I praksis er det bare oppkjøring man slipper. 

    • Liker 1
  2. Hanhijnn skrev (6 minutter siden):

    Hvorfor ønsker du dette da???

    Fordi det er et fornuftig forslag - lett MC (spesielt nye, elektriske) kan være et godt alternativ for mange i byen. Selv om jeg ikke har behov for dette, er det jo mulig å være for. 

    Jeg er for eiendomsskatt også. Fordi det er bra for samfunnet. Selvom det ikke er bra for meg 🙂 

     

    • Liker 3
  3. chrgod skrev (På 5.12.2020 den 19.08):

    Saken er død.
    Det er kun FrP som er tilhenger av dette. Om de kommer i regjering etter valget neste år og får Samferdselsdepartementet, kan det være at det kommer på bordet igjen. Individuelle transportmidler har jo fått en boost i 2020. 

    Hvis «Forenklet førerrett for lett mc for innehavere av førerkort klasse B» kommer opp igjen får vi som er tilhengere gjøre en bedre jobb i høringsfasen. Særlig sørge for at utredere og beslutningstagere løfter blikket og tar inn erfaringer fra de 13 europeiske landene som har en slik ordning. Dette var helt fraværende i denne omgang. 

    Da er det liv i den igjen! 🙂

    https://www.reitwagen.no/forslag-i-stortinget-med-et-tilleggskurs-skal-bil-forerkortet-gi-rett-til-kjoring-med-lett-mc/?fbclid=IwAR2AjTcTW0Z3VsDi3OG0Yj1qvGtLL2k2nOnWCYk5xDXaGFq_QYjhtKttJIg

    Jeg ventet lenge på dette - nå er det igjen håp. Selv har jeg hatt 5 tunge MC-er i mellomtiden og er lykkelig innehaver av A 🙂

     

     

  4. Simen1: Jeg er enig med deg med tanke på solidaritet med andre land. Det fremkommer også av innlegget ganske tydelig av innlegget. Av de 28 appene på oversikten her https://fs0c131y.com/covid19-tracker-apps/ er det flere som har sagt at de skal open source. Jeg har likevel bare klart å finne koden til Israel. Jeg tolker det som om mange er opptatte av å prioritere fart, også slippe koden litt etterhvert. "Code in the open" fra dag 1 kunne vært et alternativ, det er jeg enig i - Altså hvor man legger opp til å dele fortløpende det man gjør slik at dette kan kopieres, men legger opp til begrenset medvirkning. Dermed kan man opprettholde fart OG dele fortløpende. 

     

    • Liker 1
  5. Hmm .. Tråder funker ikke så bra når man kommenterer fra Digi... 

    Oppat: Jeg er enig i at å rev.enge koden er en liten hump i veien, selv om den er obfuskert. Jeg tror vel strengt tatt ikke de mest ressurssterke går via appen i det hele tatt, om jeg skal være ærlig, uten at jeg har noe spesiell kompetanse på det.

    For øvrig regner jeg med at at appen(og løsningen) blir sikkerhetstestet. Det blir etter min erfaring alle apper med litt spredning.

    Har du forresten link til koden til den polske appen? Jeg sjekket denne listen https://fs0c131y.com/covid19-tracker-apps/ som jeg opplever dekker de fleste, og googlet litt og fant ikke noe. Denne tweeten indikerer at den er obligatorisk OG closed source:

    Israel er vel den eneste som faktisk har sluppet kode, men den har bare GPS, noe jeg tror blir litt for unøyaktig: https://github.com/MohGovIL/hamagen-react-native/

    De kjørte følgende prosess: 

    https://medium.com/proferosec-osm/hamagen-application-fighiting-the-corona-virus-4ecf55eb4f7c

    Koden ble sluppet i etterkant av lansering, slik jeg har forstått det

  6. Takk for kommentar. Åpenhet fra dag1 kunne vært et alternativ, men jeg tror likevel det ville ha vært ganske arbeidskrevende å håndtere alle innspillene. Dette her jo litt mere fokus enn et standard OS prosjekt, som får en håndterbar mengde bidrag. Jeg syns det er vanskelig å si om fordelene oppveier ulempene. Men en åpen prosess skaper ofte mer entusiasme. I alle fall hvis man klarer å håndtere innspill. Hvis ikke kan det jo slå feil vei. Ingen ting er så frustrerende som å bli invitert inn, men ikke hørt.

    De andre landene har vel utviklet appen med et lite, hurtigarbeidende team som har fått hjelp av industri og sikkerhetseksperter før har de lansert. Også slipper de koden litt etterhvert. Dette er en ganske lik prosess som jeg oppfatter er brukt i Norge(?), bortsett fra at det ikke har kommet noen signaler om slipping av koden her da.

    Hilsen Tobias ?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...