Gå til innhold

Finn Schultz

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Finn Schultz

  1. Man har faktisk et omvendt problem i Longyerbyen. P.g.a den enormt dårlige virkningsgraden ved å brenne kull for å få strøm så produseres det for mye varme som er et problem hvis man ikke har avsetting lik eller større. Ulikt et rent fjernvarmeverk så kan man ikke redusere energi inn i kjelene basert på fjernvarmeforbruk da det i Longyerbyen er EL. produksjon som bestemmer varmeproduksjon.

    Inntil ny energiform og strømforsyning er på plass så vil det være dårlig økonomi og miljø i å isolere hus og kjøre noe fjernvarmeenøk i byen.

    By design i 1982 så blir fjernvarmen produsert av restenergien fra en av de to turbinene ved hjelp av høytrykkskondenseren. Altså generator som er avhengig av fjernvarmeuttak for å produsere strøm. Dvs at jo mer forbruk av fjernvarme i byen desto bedre virkningsgrad for hele kraftstasjon hvis man ser vekk fra hvordan den varmen blir brukt og utnyttet. Alternativet er å shunte om og la varmen gå ut i fjorden for å kunne produsere samme strømmen noe som blir gjort til tider. Og dette er kun en turbin, den andre lar all varme gå ut i fjorden...Så Svalbardianere hjelp miljøet, åpne alle radiatorer og luft 

  2. Det kan ikke stemme, rett og slett, at Leaf har 30 % større forbruk enn Kona. Målingene må være foretatt i gjørmete veier i kuldegrader med Leafen, og i solskinn og tørr asfalt med Kona. Jeg synes ikke det blir riktig å foreta måling med en bil i gjørme og kuldegrader og den andre i ideelle forhold.

     

    Nja,For å ta EPA testen f.eks og som jeg har forstått og greid å lese meg til så bygger den på initierte og dokumenterte faktadata fra fabrikken, denne blir så supplert av fysisk test i 31min over 18mil med en gjennomsnittelig hastighet på 37Km/t og max 90km/t. Ingen gjørme eller sne men på dynobenk i lab kjørt fra computer.

×
×
  • Opprett ny...