Gå til innhold

kebman

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kebman

  1. Det er ikke mulig å sikre e-post. "Tiltak" blir i så fall at det blir ulovlig å bruke e-post på Stortinget, fordi e-post er per definisjon usikkert. Det interessante er derimot at de ser ut til å ha fått tak i innloggingsdetaljer tross tofaktorsystem. At de brukte kun åtte tegn for lagring av passord kan jo være en av grunnene. Så er det kanskje gjenbruk, unnskyld passordbytte hver kvartal. De fleste legger da til +1 på tallet de bruker på slutten av passordet sitt... Kjempesikkert!

  2. I Norge kjører folk el av åpenbare grunner: Fordi det er billigere enn bensin og diesel, og det gir fordeler i køen. Miljøgevinsten er bare en bonus, og ikke egentlig noe som noen bryr seg særlig om med mindre de er lettlurte. For er det egentlig noen miljøgevinst?

    Mange mener at dieselbiler er dårlig for miljøet, og det har blitt rått utnyttet av politikerne, som mer enn gjerne bruker det som melkeku mot nordmenn som ikke vet bedre. Sammenlignet med de virkelige miljøverstingene er utslipp fra dieselbiler nada i forhold. Men ønsker politikerne å gå etter verstingene? Neida.

    Faktum er at avgift på bensin og diesel gir svært liten miljøgevinst mot det som kunnet vært oppnådd om politikerne gikk etter de virkelige verstingene, slik som de store transportskipene. Men de gjør ikke det av to årsaker: Fordi bensin- og dieselbileiere er lettlurte, og fordi de store kan gi strategiske "donasjoner" for å slippe unna ettersyn.

    Tar du vekk avgiftene på bensin og diesel, så blir det plutselig mye mindre konkurransefortrinn å kjøre el-bil. Da vil man kanskje også kunne se at el-biler til og med er dyrere å både produsere og drifte enn vanlige biler. Innovasjon koster selvsagt, men når det nå også settes spørsmål ved miljøgevinsten av å kjøre el, hva er da poenget?

    • Liker 4
  3. Hvor skal man begynne... Siden Steve Jobs ble sjuk har produkt etter produkt fra Apple blitt merkbart dårligere. Den siste iterasjonen av MacBook er forferdelig. Den mangler godt tastatur. Den mangler USB-porter (med mindre du er villig til å godta dongle-helvete), den blir for varm, og den mangler det viktigste av alt: Mag-Safe. 

    Snart er OS X det eneste bra med MacBook, men også det har de gjort dårligere, med bare tre søkeresultat per kategori i Spotlight, for eksempel, samt en hel del andre bare helt merkelige endringer. 

    • Liker 6
×
×
  • Opprett ny...