Gå til innhold

Karl-Peder

Medlemmer
  • Innlegg

    1 334
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Karl-Peder

  1. Jo da, men problemet er i grunn bare at det er innebygd receiver i BD-spilleren min, som skal drive høyttalerne (Som fulgte med, og er koblet til den med kontakter som ikke passer andre steder. Alternativet er å klippe av kontaktene...). Men den har bare en HDMI ut (ingen inn) og en optisk lydinngang. Derfor hadde det vært veldig kjekt med en måte å splitte lyden fra de andre HDMI-enhetene til en toslink som dermed kan kobles på spilleren...

  2. Hei!

    Jeg leter og leter, men finner ingen verdens ting. Jeg har nylig kjøpt projektor, og skal koble til mitt mini-hjemmekinoanlegg. Dog har jeg litt spillkonsoller, PC og diverse som også skal kobles til dette, og jeg kunne dermed ha hatt behov for en HDMI-switch som jeg kan koble alle disse tingene inn på, med en HDMI-utgang til projektoren. Dessuten må jeg ha en mulighet for å splitte lyd ut fra alle disse HDMI-inngangene til en optisk utgang, slik at jeg får lyden inn på hjemmekinoanlegget. Finnes det gode, ikke altfor dyre løsninger for dette? Det er forresten nødt til å være mulig å få 5.1-lyd fra alle disse kildene. Ellers kan jeg like gjerne bruke minijack-utgangen på projektoren.

  3. For prinsippets del: Jeg har Altibox, og så har jeg Private Internet Access VPN. Jeg havner på "Stopp-siden" til Altibox når jeg prøver å gå inn på TPB, selv etter å ha kjørt flushdns og sjekket at jeg ikke har DNS-lekkasje. Hva kan problemet være? Jeg kom inn på en av de andre sidene som var blokkert, helt til jeg prøvde det uten VPN - deretter fungerer det ikke lenger, verken med eller uten VPN. Kan det være at Altibox på noe slags vis har lagt inn noe (tenker cookies eller tilsvarende, til tross for at jeg har slettet alt slikt), som ser at jeg prøver å gå inn på TPB, og som dermed sender meg til blokkeringssiden?

  4. Første gang jeg er pålogget på år og dag, og det første jeg ser er dette glimrende spørsmålet. Supert!

     

    Jeg er i min tankegang nokså hedonistisk, i den forstand at jeg mener at ingen gjør noe som helst uten at det kommer dem selv til gode på et eller annet vis.

     

    Jeg jobber for å få lønn, altså får jeg noe materielt. Jeg gjør gode handlinger (f.eks. kan jeg gjøre tjenester for noen) uten lønn, men da får jeg god samvittighet, altså tjener jeg på det også. Likedan er det nok med religiøse mennesker, tror jeg. Buddhistene og hinduistene gjør sitt beste for å oppnå Nirvana, mens tilhengerne av midtøsten-religionene kommer til himmelen/paradis om de gjør det som er forventet av dem i deres religioner.

     

    Så altså: Nei, det finnes ikke handlinger som ikke er egoistisk, men de kan da være godt ment allikevel. :-)

  5. Hei! Jeg er sikkert amatør, men uansett.. Jeg evner ikke å komme meg opp i toppen på tårnet langt øst i Venezia, altså den røde prikken nord for nr. 6 på det vedlagte kartet.. Jeg kommer meg et stykke opp, men da stagnerer det.. Har noen her gjort det, og har noen tips til hvordan jeg skal komme meg opp der? :S

     

    post-47575-0-68323100-1299334420_thumb.png

     

     

    Edit: Dvs omtrent ved den prikken. Det er en kirke like ved havet, med et viewpoint på toppen.

  6. "Profesjonelt kamera er IKKE tillatt på festivalområdet. Pocketkamera er imidlertid akseptert."

    Hva i all verden er det for slags utsagn å komme med, da? :dontgetit:

     

    µFT og andre små speilløse kameraer som feks Leica M6 må være perfekt til slikt. De vil av de fleste ikke oppfattes som pro (tror jeg).

     

    Francis

     

    Nå er ikke Steinkjerfestivalen interessant at jeg har tenkt å investere i nytt kamera av den grunn, men jeg var faktisk innom tanken. Lurer på hvor de mener grensa går, og hvem som tar avgjørelsen i tvilstilfelle. Jeg kan godt argumentere med at D80'n min IKKE er et proffkamera, samt at jeg faktisk godt kan få det ned i lomma dersom jeg har på riktig jakke. Dermed burde det jo falle godt inn under begge kriteriene.

    Jeg synes det blir for vagt å komme med det utsagnet de kom med der, i hvert fall. Jeg klarer ikke helt å se årsaken til at de har den policyen der.

  7. Innlegget er lest og problematikken oppfattet, men absolutt ikke forstått. Jeg er selv 24 år, og har absolutt ingen problemer med å bruke de ekstra ti sekundene det tar å vise frem bankkortet mitt i kassen på vinmonopolet. Ikke at jeg handler der mer enn en gang i året eller så, men jeg hadde virkelig ikke sett på det som et problem om jeg hadde gått der hver dag heller.

     

    "Nazipolitikk" er det vitterlig ikke.

     

    Edit: Snart 24, for korrekthets skyld.

  8. Går det å bestille fotobok fra Japan Photo uten å bruke CEWE-programvaren? Går det eventuelt å importere PDF fra f.eks. InDesign i CEWE, slik at man kan lage selve layouten i mer kjente omgivelser?

    Nei og nei.

    Dvs. Du kan bruke programmer som eksporterer i JPEG. Det gjorde jeg til Akamboka.

    Bah! Ja ja, det bør vel gå å eksportere til JPEG fra InDesign også, vil jeg tro.. Jeg har aldri prøvd det, men satser på at det går. Uansett er det ikke aktuelt riktig ennå, så jeg kan vel finne meg i å lære meg CEWE også.. Jeg husker strengt tatt nada fra InDesign-forelesningene også, så opplæring må uansett til. :p

     

     

    Edit:

    Veit ikkje om det er mogeleg via Cewe, men om du er villig til å sjå på andre alternativ, kan du prøve Blurb. Dei lar deg iallfall laste opp PDF-filer, og eg lurer på om dei har nokre malar for InDesign på sida, so du slepp å finne ut av sidestorleikar osb sjølv.

    Takker! Skal sjekke ut det! :)

×
×
  • Opprett ny...