Gå til innhold

Vvvvvv

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vvvvvv

  1. Mine tre siste mobiler har vært Sony (XZ1, Z3 og Z), men dette blir ikke min neste.

    Har digget at Sony har hatt et kult firkantet design som har vært litt annerledes, men dette her ligner langt mer på den gjengse Android mobil.

    Misliker også sterkt at de har flyttet fingeravtrykkavleseren fra siden, som uten tvil er den beste plasseringen (og som andre folk har misunnet meg), og det at de ikke har hodetelefonutgang.

    Jeg har kjøpt Sony selv om jeg har visst at mobilene deres ikke er de beste på bl.a. kamera og batterifronten, men fordi jeg synes mobilene deres som ser kulest ut.

    Nei nå ser det ut som jeg må gå for S9 sammen med alle andre.

     

    Jeg er ikke sint, Sony, bare veldig veldig skuffet :(

    • Liker 2
  2. Det eneste relevante å se på ifbm lønn er om det står i forhold til verdien av jobben som utføres.  Forskjellen mellem gode og dårlige utviklere, for å ta et eksempel, er gigantisk.  En god utvikler kan lett være verd mer end 5+ middelmådige utviklere og uendelig mye mer enn dårlige utviklere som kanskje slett ikke kan komme frem til en løsning.  Det er derfor ekstremt urettferdig om de skulle tjene det samme. 

     

    Jeg hadde vært helt enig med deg dersom lønn og dyktighet gikk hånd i hånd. Men bakgrunnen for hva man tjener er gjerne basert på hvor mange arbeidsgivere du har hatt, hvilken tittel du hadde i forrige jobb, hvor kranglete du er, hvor gammel du er, hvor utadvent du er, etc.

  3.  

    Veldig veldig bra, åpenhet er det beste for alle

    Jepp. Hvordan skulle det ha gått uten misunnelsen?

     

     

    Det er viktigere for deg at folk ikke er misunnelige, enn at folk får ca den lønnen de fortjener? Hvis du tror arbeidsgiver har full kål på hva som er "riktig lønn" er du helt på bærtur (eller i alle fall ikke vært med på lønnsprosess i private bedrifter). Eneste som har noe å tjene på dagens system er arbeidsgivere.

     

    Mener du også det bare er misunnelse som gjør at folk mener at det ikke er rettferdig at de 1% rikeste eier halvparten av verdens rikdom?

     

    Full åpenhet er det eneste riktige. Skattelistene burde også ligge helt åpne, og anonymt søkbare. Lønn er ikke en privatsak.

    • Liker 1
  4. Og dersom du tar et kveldskurs i skattejuss lærer du garantert mer om skatt enn gjennom hele første semesteret på jussen.

    Jeg mener at det universitetene blant annet bruker, er tid. Og det trengs mye tid for å la ting modne. I tillegg lærer de deg selve vitenskapen bak programmering og informatikk. Og selv om det kanskje virker drøyt når du holder på, så vet du ikke hva fremtiden bringer. For eksempel er jeg kjempeglad for at jeg lærte ting som funksjonelle språk (haskell/ml), typeinterferering, lambda kalkulus, ANN/maskinlæring på universitetet. Jeg så det ikke da, men disse tingene har blitt superhotte de siste årene, men var overhode ikke det da jeg var student. Var på bedriftspresentasjon på NTNU for to år siden, og under middagen var det flere av studentene som var så irritert på at de ikke lærte Angular 1 etc. Tipper de er fornøyd med det nå.

    Men beklager at det sikkert hørtes litt surmagret ut. Det er gøy å programmere, så håper du finner ut om du også liker det :)

×
×
  • Opprett ny...