Gå til innhold

mrbwtff

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mrbwtff

  1.  

     

    Nei. Når er den sjette timen? Bruk det du har gjort i oppgave a.

    Skrev feil.. mente (6,7) 

    Det er vel riktig?

     Nesten. Den første timen er fra 0. til 1. time. Så sjette time blir fra 5. til 6. time. På samme måte som at det 21. århundret refererer til år 2001 til 2100.

     

    Sant, det. Det gir mening nå. Takk :)

  2.  

     

    Personlig mente jeg at R2 var lettere enn R1, siden R2 er mer "metode-basert". Man bør ta R2 om man kan tenke seg å studere noe som baserer seg på bruk av matematikk senere (f.eks økonomi, ingeniørfag, fysikk, informatikk....). Faktisk er jeg av den oppfatning at R2 er det viktigste valgfaget man har på videregående skole. Det er vel det faget som lukker flest dører om man ikke tar faget. 

    interessant. Det passer bra ettersom at jeg har planer om å bli sivilingeiør :)

     

     

    Da er R2 et must. Forøvrig trodde jeg R2 var et absolutt krav for siv.ing, men kan hende det finnes studiesteder som aksepterer bare R1 også, selv om det virker rart. Uansett så er R2 helt grunnleggende for all form for ingeniørvitenskap. 

     

    Ja, det er sant det. Man må vel ha r2 for å bli sivilingeniør, ja. Jeg driver fortsatt og tenker på eventuelle yrker, og sivilingeniør er noe jeg har tenkt på

  3. Personlig mente jeg at R2 var lettere enn R1, siden R2 er mer "metode-basert". Man bør ta R2 om man kan tenke seg å studere noe som baserer seg på bruk av matematikk senere (f.eks økonomi, ingeniørfag, fysikk, informatikk....). Faktisk er jeg av den oppfatning at R2 er det viktigste valgfaget man har på videregående skole. Det er vel det faget som lukker flest dører om man ikke tar faget. 

    interessant. Det passer bra ettersom at jeg har planer om å bli sivilingeiør :)

  4. Liker du matte og du har 5 i R2 så anbefaler jeg uten tvil deg å ta R2!

    Mestrer du R1 og jobber like mye med R2 går det fint :)

    Tusen takk for svar! :) Da tenker jeg det blir r2

    Men jeg må nok si at du har feil profilbilde :p

  5.  

    Hei, jeg går på vgs og tenker å bli en sivilingeinør innenfor bygg og teknikk. Jeg lurer på hva en sivilingeiør innenfor bygg og teknikk egentlig gjør? Jeg vet at de ser på fysikken på bygninger og sjekker om ulike matrialer passer sammen osv. Men kunne noen sagt noe mer? Gjerne noen konkrete eksempler.

    I tillegg lurer jeg på om det er smart å bli en sivilingeiør med tanke på jobbmulighet. Trenger samfunnet sivilingeinører nå?

    Kjedelig drittstudie som bare handler om å lese, skrive, regne, tenke, penn, papir, bord og kontorstol. Altså kjedelig skrivebordteori hvor du er en skrivemaskin som skriver og regner mye matematikk og fysikk, innenfor bygg selvsagt.

     

    Det nærmeste du kommer praksis og byggeplassen er sikkert kontoret på brakkeriggen ellers er du på et kontor på et helt annet sted. Glem all montering, det finnes det andre faglærte håndverkere til.

     

    Er du en teoretiker så er dette et kongestudie:) , siden det er visst gode arbeidsmuligheter nå, spesielt virker det som innenfor vei og jernbane er ettertraktet?

     

    Takk for et ærlig og presist svar! Tar det med videre :)

  6. Hei, jeg går på vgs og tenker å bli en sivilingeinør innenfor bygg og teknikk. Jeg lurer på hva en sivilingeiør innenfor bygg og teknikk egentlig gjør? Jeg vet at de ser på fysikken på bygninger og sjekker om ulike matrialer passer sammen osv. Men kunne noen sagt noe mer? Gjerne noen konkrete eksempler.

    I tillegg lurer jeg på om det er smart å bli en sivilingeiør med tanke på jobbmulighet. Trenger samfunnet sivilingeinører nå?

  7. Litt sen, men en enklere måte er å skrive om 25 til 5^2 slik at tallene på hver sin side av likhetstegnet har grunntall 5. 5^(4x)=5^2. Fordi da kan man bare fjerne grunntallene slik at man står igjen med 4x=2 som da er 1/2. 

    (jeg er dårlig på å forklare....)

  8. Hmm, husker det var noe der. Kan temperaturen i havet ha innflytelse på lufttemperaturen, kanskje?

    Ja, tenkte det samme. Fordi havet har en høy temperatur, gjør dette kanskje at vinden som passerer over havet inn mot kysten, blir kald og fuktig. Kysten som da ligger nærme havet blir påvirket av dette og det resulterer i milde somre. Innlandet derimot, som ligger lenger inn mot lander, blir ikke påvirket av den kalde luften og man får varmere somre...?

    Skal nok spørre geografi læreren min og få et svar :)

  9. Hei, skal søke fag til tredjeklasse snart og lurer på om R2 matte er så vanskelig som det høres ut. Mange forteller at det er veldig utforderende og det gjør meg usikker. Etter mye arbied ligger jeg nå på en 5er i R1 matte. Bør jeg ta R2? Jeg liker matte og elsker å løse oppgaver :)

  10. Nå er det en stund sia jeg hadde geografi, men mener å huske at det har med temperaturen i bakken å gjøre. Innlands-bakken er bedre til å holde på temperaturen, enten det er varme eller kulde. Det er derfor det også er så kaldt der om vinteren.

    interessant. Husker du noe om havet ved kysten hadde en påvirkning på temperaturen i innlandet og kysten?

×
×
  • Opprett ny...