Gå til innhold

Snokarn123

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snokarn123

  1. Per arne 3214 skrev (På 3.4.2021 den 23.10):

    Halais

    Det du trenger for å bli lærling er å ta programfagene som du nevner oppe, altså Data og elektronikksystemer, automatiseringsystemer og elenergisystemer. Disse må man ta på VG1 og vg2 nivå. I tillegg må du ta en praktisk tverrfaglig eksamen på vg1 og vg2 nivå. Etter at du har bestått alle disse 8 eksamene vil du kunne bli lærling til vanlig tid. (2,5år) Tja hvor vanskelig disse tverrfaglige praktiske eksamene er kan enhver bedømme selv. Det er relativt greit å få en "stå" karakter så lenge du klarer å lese ulike koblingsskjemaer. Den praktiske prøven på Vg2 går utover 3 dager så du har ganske god tid til å planlegge osv. 

    Jeg gjør det på samme måte som du tenker. Jeg har tverfaglig praktisk eksamen og teori eksamen snart (mai/juni), så bare å stille spørsmål hvis du lurer på andre ting.  

    Takk for svar.  siden det er så mange eksamener som må å taes så vet du om det er noe man rekker å gjøre på et år. og om du evt har bokliste og fagkode for fagene nevt

  2. Hei jeg har bestemt meg for å bli elektriker etter noen år på universitetet og prøvd litt forskjellige utdanninger. men har nå bestemt meg for å ta fagbrev i elektriker. jeg er 23 år og sliter litt med å finne hvilke fag jeg trenger for å gå ut som lærling. har prøvd å søke jobb som hjelpemontør men det var vanskelig å få jobbe som det uten noe erfaring i yrket.  trenger egentlig bare å vite hvilke fag  jeg trenger, er det bare - Elenergisystemer, data og elektronikksystemer og automatiseringsystemer deretter lærling tid?, og hvor vanskelig det er å ta de praktiske eksamene når man ikke får hjelp fra skole eller jobb.

    Beklager om dette er feil plass å poste på.

  3. Hei, har lyst til å starte å utdanne meg som elektriker (22år). Har da noen spørsmål angående hvordan man skal kunne bli elektriker uten å ha gått elektro på vgs. jeg gikk da Studiespesialiserende. Har nå prøvd meg på Ingeniør og Markedsføring, går nå sistnevnte. Føler jeg ikke har truffet helt i riktig retning. Har noen kjente som er utdanna elektriker og stor trives, og det er noe jeg har lyst til å bli også. 
    Jeg har sett litt rundt om kring på nettet angående voksenopplæring, praksisordning osv evt privatist skole hvor man tar vg1 Elektrofag og vg2 Elenergi på et år hos (K2Utdanning, NKI, OTDE). alle de er i er ikke så langt unna hvor jeg bor, men vil de føre til at du kan bli lærling etter man er ferdig med de fagene?.  Føler jeg ikke inner fram til noe på internettet, og at det er vanskelig å få jeg jobb som hjelpemontør i 5år for så ta fagprøve. 

    beklager om dette er feil plass å starte tråden på. 
     

  4. Hei, har søkt på Maskiningeniør ved NTNU Gjøvik, og Trondheim. Det jeg ser er at studieoppbygning på disse to er helt forskjellige, hvor Gjøviks maskiningeniørlinje er litt mer ''nyere''??, hvilket av disse to ville dere evt valgt, ved tanke på jobb senere. 

     

    lurer også på om det er dumt å dra i førstegangstjeneste etter utdanningen?. (er da 23år) 

  5.  

    Nei, ingeniør trenger ikke fagbrev.

    Det blir for grovt å dra alle under en kam her. Elkraft/Elektoteknikk har store fordeler på dagens arbeidsmarked med fagbrev.

    Beklager om formen blir dårlig, first time poster/svar, vet du hvilke andre som ikke har stor bruk for fagbrev? Jeg tenkte muligens å gå siv.ing marin teknikk/ undervannsteknikk

×
×
  • Opprett ny...