Gå til innhold

Mauritz

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mauritz

  1. Hvis du går for en Pixma blekkskriver og ikke ønsker multifunksjon, så anbefaler jeg sterkt iP4300. Årsaken er at du får mulighet for duplex(dobbeltsidig utskrift), dette synes jeg er nærmest obligatorisk på en skriver. Ellers har den fem separate blekkpatroner og 1 picoltr dråpestørrelse. Skriveren er heller ikke belemret med kortleser eller egen lcd-skjerm, noe ihvertfall jeg ikke ser noen grunn til å betale ekstra for. Til en pris på ca 800 kroner gir denne modellen veldig mye for pengene!

  2. Det flotteste av alt er jo at det blir mye dyrere enn et microSD-kort med tilsvarende kapasitet. For 2GB er stick'en 40% dyrere, go Sony!

    8254371[/snapback]

     

    Ikke hvis du sammenlikner sandisk mot sandisk. Erfaringsmessig er det ikke særlig smart å gå for de billigere løsningene da en del av dem lettere blir korrupte.

    8255447[/snapback]

     

    Fra komplett idag, begge Sandisk 2GB:

     

    MicroSD kr 309,-

    StickMicro 549,-

     

    Fra Netshop idag, begge Sandisk 2GB:

     

    MicroSD kr 319,-

    StickMicro 550,-

     

    :thumbdown:

  3. Om du vil ha UV-filter til beskyttelse er ditt eget valg. Ellers er jo polariserende filter et "must" til landskapsfotografering. Husk at på vidvinkelobjektiver er det viktig å brukte ekstra tynne filtre for å unngå vignettering, altså at kantene i bildene blir mørke.

    8249098[/snapback]

     

    Nei. Det trengs ikke til Sigma 10-20, det blir ingen vignettering med et "vanlig" uv-filter, mulig dette ikke gjelder pola-filtre dog. Imidlertid er ekstreme vidvinkelobjektiver spesielt utsatt for reflekser/ghosting etc, så et høykvalitets multicoated filter anbefales. Solblenderen (som følger med) vil jo også beskytte objektivet, men en så stor "glugge" som dette er ekstra utsatt. Forøvrig følger det også med et etui til objektivet.

     

    tness:

     

    Komplett har en kjempepris på Hoya UV HMC Super 77mm til 349 kroner, dette er perfekt til Sigma 10-20.. Alle andre selger til det tredoble av dette, så løp og kjøp!

  4. Merkelig, men hvorfor brukte du ikke manuell og satt begge testene til det samme?

    8153649[/snapback]

     

    Gjorde det, men har tatt flere bilder innimellom, ble tydeligvis ikke helt samme innstillinger.

    8153758[/snapback]

     

    70mm er omtrent midt i brennviddeområdet til 28-135 og løst sagt er det ofte der zoom-objektiver yter best. Ytterkantene gir som regel den dårligste optiske ytelsen som her med 28-70 på 70mm. Så resultatene trenger ikke være veldig overraskende hvis alt annet er innstilt til samme verdier..

  5. Støtter denne modellen minnekort på 2GB, evt større kort når disse kommer?

    8111144[/snapback]

    Extend a device’s memory with the smallest memory card on the market, Memory Stick Micro™ (M2™) (up to 1GB). Adaptors are available if you want to use with Memory Stick PRO-compatible products.

    http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=gb&...id=10658&tid=14

    8119233[/snapback]

     

    Hvis du går inn på spesifikasjonene til W880i, så vil du se at det står det samme som over, men W880i støtter faktisk minnekort over 4GB. W200i støtter SyncML, men dette står heller ikke oppført under spesifikasjonene. I det hele er sidene til SE irriterende mangelfulle..

  6. Nikon lanserer nytt objektiv:

     

    AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55–200 mm f/4–5,6G IF-ED ventes i handelen i april 2007.

    Anbefalt pris er ca kr 3190 inkl MVA.

     

    Kanskje dette kan være spennende for hobbybrukere med ikke altfor god økonomi.

     

    kilde: Nikon 55-200mm VR

    8088972[/snapback]

     

    Eller kanskje for hobbybrukere med veldig god økonomi, men som velger å søle bort tusenlappene på andre ting enn kamerautstyr..

  7. Mitt inntrykk fra mange forskjellige nettsteder er at multicoated filtre er bra nok for rimelig og middels optikk, unntaket er supervidvinkel(Sigma 10-20, Canon 10-22 etc). Her vil Hoya super multicoated filtre og dess like foretrekkes fordi slik optikk er spesielt utsatt for ghosting/flare-effekter. De dyrere objektivene (Canon L-serie etc) bør selvfølgelig også bestykkes med de beste filterene.

  8. Akam har ikke testet objektivet som sådan, men jeg kjøpte det i April og har brukt det siden. Henvisningen min var til et bilde tatt med et 5D og det objektivet, ikke til artikkelen som sådan. Jeg har ingen erfaring med Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM annet enn at en naturfotograf jeg kjenner bruker det og er fornøyd.

     

    Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM er imidlertid et av de første IS-objektivene Canon kom med, og teknologien i det begynner vel å bli en smule gammel etterhvert. Neste gang Canon kommer med nye objektiver holder jeg en liten knapp på en ny versjon av dette.

    8018284[/snapback]

     

    Forsiktig nå! 75-300 f/4-5,6 IS USM var et av de første med stabilisator. 70-300 f/4-5,6 IS USM er helt nytt med ny og forbedret optikk(bla UD-linse) samt forbedret IS. Ifølge flere seriøse anmeldere er dette et av de sjeldne tilfellene hvor du faktisk får mer enn du betaler for, så med respekt å melde er Luske_Ludvig sitt utsagn rett og slett galt med mindre det er en feil på hans eksemplar!

  9. Slet litt med Manuell instilling, fikk juster lukkertid, men fant ikke ut hvordan blender justeres. Men løsningen var enkelt, av/på bryteren har tre instillinger, sett den til tredje (som er en strek). Da kan man bruke tommehjul for blender og pekefingerhjul til lukkertid.

    7454485[/snapback]

     

    Jøsses. Nå er det vel ikke hvilke knapper du må finne frem til som er det store problemet med manuell innstilling, men hvilken kombinasjon av blender/lukker/iso som gir riktig eksponering..

×
×
  • Opprett ny...