Gå til innhold

Birder

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Birder

  1. Har en Volvo v70 04 hvor girkassa ikke er flusha på en stund, bare bytta girolja. Bilen har gått ca 290 000. Tenkte jeg skulle ta en skikkelig service på den nå, men er det egentlig noe poeng i å flushe når den girer silkemykt og fungerer tipp topp? Holder det å bytte olja et par ganger? Har nemlig hørt om noen hvor girkassa har blitt verre etter flushing, så er litt skeptisk. Særlig når det ikke har blitt gjort jevnlig. 

  2. Hei! Har en Johnson 20 hk utenbordsmotor som jeg nylig fikk av en i nærheten her. Veit egentlig ingen ting om den, uten at det er lenge siden det har vært start på den. Motor satt egentlig, fikk ikke dratt i snora. Tok av dekslet, og da så jeg at det var el-start på den. Prøvde så kortslutting av starteren og det funka faktisk! Motoren fløy rundt lett som bare det. Videre da er jeg ganske usikker. Hvordan er det med strøm til tenningsanlegg på denne, det er vel ikke magnettenning? 

  3. Vurderer å kjøpe en Volvo 940 1997 mod, uchippa b230FK som har gått 330 000. Hvordan er bensinforbruket på disse? Har hørt av mange at disse slurper godt, iallefall på blanda småkjøring. Men er også endel andre som har klart å få til et ganske ålreit forbruk, og mener at disse bilene egentlig kan bli ganske gjerrige. Kan nok evt. bli aktuelt å chippe den til 165 hk, men hvordan vil dette påvirke forbruket? Flott med erfaringer?

  4. Har en Massey Ferguson 135 hvor det er en sprekk i godset på girkassa. Denne må jeg få tetta på et vis, spørsmålet er hvordan. Veit jo at sveising på støpejern er vanskelig, men leste et sted at man kan bruke TIG for å smelte det sammen. Stemmer det? Veit også at mange har brukt kjemisk metall på støpejern, og er fornøyd med det. Men vil det holde over tid?

  5. Jada, det er vanlig Dexta med vakuumstyrt pumpe. Kikka litt på den dieselkrana på traktoren min, hvor dieselrøret til glødinga skulle kommet fra, men så ikke noen utgang for rør der.  Vet ikke om dieselkrana som de har på økonomideler er annerledes..

  6. Hei! Har en Fordson Dexta hvor glødinga er fraværende, så lurer på om noen har greie på og kan forklare meg dette. Vet verken hvor bryter, ledninger eller dieselrør skal gå. Ser det er en rørkobling på innsugsmanifolden, men der er røret borte. Kommer dieselen fra pumpa eller tanken? 

  7. Skulle hatt meg en bib sykkelshorts, men lurer litt på størrelse. Vil ha en som sitter stramt og skikkelig. Er ca 178 høy, og veier rundt 58 kg. Blir S for liten? Må sitte skikkelig stramt.

  8.  

    Hei! Har en Ferguson tea 20 som jeg akkurat har kjøpt, og som motoren sitter fast på. Har skrudd ut pluggene og helt en del diesel inn i sylinderene men er usikker på hvor lenge det skal stå, og om det i det hele tatt er en metode som fungerer? Var start på den sist for ca 3 år siden. Noen som har noen tips? Lars Herman

×
×
  • Opprett ny...