Gå til innhold

Yes yes

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yes yes

  1. Jeg sitter selvfølgelig også litt på gjerdet når det gjelder nautikk, og vurderer sterkt en utdanning innenfor informasjonsteknologi istedenfor nautikk.

    Er det pågrunn av at inforamtikk er hett nå? Du veit at ting kan forandre seg sjappt på tre år, men du slipper nokk de sykeste svingingene som i olje da.

  2.  

    Nå er du tilbake der du startet: Du lurer på hva som er det beste studievalget for deg, men før du har funnet ut om økonomi og informatikk faktisk er noe du liker, og derfor er du redd for å velge feil.

     

     

     

    Du er nødt til å finne ut mer om begge to før du kan ta det riktige valget! Se mine forslag i mitt første innlegg.

     

    Selvsagt vet man ikke det før man har prøvd det, og det vil egentlig ikke vite før man har begynt å studie. Å lese på wikipedia side om mikroøkonomi tror ikke det vil hjelpe så mye. Selv om jeg har gjort og vet ganske godt hva pensum går ut på ved f.eks NHH. Jeg er interessert å lese om de ulike markeder og er godt samfunns oppdater både når det gjelder politikk, men også noen bransjer jeg synes er interessante. Blant annet teknologi. Har investert litt fra før. Men det er ikke snakk om trading, selv om det er noe jeg skulle ønske jeg kunne sett mer på det. For å si det sånn har så vidt vært borti teknisk analyse og har ikke kommet lengre.

     

    Informatikk har jeg ikke alt for mye erfaring. Selv om jeg har prøvd med på litt programmering på HTML og java. Men dette var 3-4 år siden. Siden da har jeg ikke gjort så mye mer. For meg virker begge utdanninger like spennende. Føler å kunne hatt kompetanse i begge felt hadde vært utmerket. 

    Men som sagt man kan heller ikke si at jeg vil like de studiene. Fordi man vet det ikke før man har begynt der.  Jeg er i grunn ikke redd for å velge feil. Det er jeg redd for at jeg velger det ene også ser jeg at det andre kunne vært bedre eller at jeg ville vært mer ettertaktet på arbeidsmarkedet. Men bare for å si det sånn tror  jeg kunne trives med begge studier. Men prøver bare å finne ut hva som er "best" og gir størt muligheter. 

     

    Du kommer ikke å vite hva det beste er før du har fått perspektiv i arbeidslivet uansett så slutt å tenk på det (Jeg tenkte veldig likt). Du veit noenlunde allerede nå hva som er heit ikke sant? Så gå for det du vil

  3.  

    Jeg sa på sesjon at jeg hadde ADHD, de sendte med til Telemakebataljon. Dette var riktignok i 1999, Dem som har ADHD har fått dårligere rettigheter.

     

     

    Blir sur når jeg ser hvordan forsvaret behandler unge folk som ønsker å bidra. Om jeg var deg ville jeg tatt kontakt med ADHD foreningen om råd. Vil tro de har sett lignende saker. 

    Har faktisk tatt kontakt med ADHD Norge, håper til gud dem kan hjelpe meg. 

     

    Har faktisk funnet et par saker om Diskriminering Angående saker der ADHD/ADD kommer inn i bildet.

     

    - http://www.ldo.no/nyheiter-og-fag/klagesaker/2015/132185-forsvaret-diskriminerte-soker-med-adhd/

     

    https://www.nrk.no/troms/bjorn-vidar-har-kjort-lastebil-i-15-ar---plutselig-ble-han-fratatt-forerkortet-1.12820099

     

    Synd mann. Håper de fikser det. Kankjse vi møttes i så fall, jeg kom med.

    • Liker 1
  4.  

    Beklager at det kom over som sarkastisk. Angående det jeg sa så er det ikke bare å få det men jeg vil ikke si det er vanskelig. Jeg kommer gå ut med 49,8 med 4 realfagspoeng/språkpoeng nå i år, så jeg kommer å få et snitt på 53,8 og jeg sover igjennom vgs fagene (foruten R2 og fysikk 2 da, digger de). Uansett så holder det i realiteten med med 48 +4 realfags eller språkpoeng for å komme in på nevnt linje. 

     

     

    Kort sagt jobb smart!

     

    Synes folk slenger rundt at de får 5 i snitt uten å jobbe hele tida, men jeg nekter å tro det. Kan tro det om du sitter og følger med i timene, men ikke jobber hjemme - eller om du ikke følger med i timene, men jobber hjemme.

    VGS fag er kanskje lette, men de er rett og slett nesten bare puggefag hvor du skal gjenfortelle det du har lest.

    Du klarer ikke for eksempel å ''gjøre rede for utviklingen og endringen av styringsformer i Europa fra slutten av middelalderen til siste del av 1700-tallet'' med mindre du faktisk har lest det du skal. Hvis du ikke har lest, kan du kanskje improvisere deg frem til en 2er eller 3er men langt ifra noe 5ere og 6ere.

     

  5. Jeg vet jeg er ansvarlig for mine handlinger. Dette innlegget er av ren frustrasjon.

    Egentlig er jeg heldig som fikk den jobben jeg har nå med 500k i året uten relevant utdanning, og den utdanning jeg har kan jeg godt bruke til freelancing på si.

     

    Så egentlig burde jeg være fornøyd. Jeg har reflektert litt og roet meg ned. Takk for svar.

    What the actual fuck?? lol. Jeg antar.... gratulerer!

  6.  

    Bachelor i dataingeniør i trondheim  trenger du kun 51,9 på førstegangs vitnemål.  

    ''Kun 5.2 i snitt'' Sarkastisk? Hvis det er så utrolig lett og bare ha 5ere og 6ere på vitnemålet må du være over snittet glad i skole

     

  7. Hei,

     

    Jeg trenger litt tips i forhold til det å søke utviklerjobber. Jeg er i ferd med å avslutte dataingeniørstudiet nå i vår, og ønsker derfor en relevant utviklerjobb på østlandet (lokasjon spiller liten rolle, da jeg uansett ser for meg å måtte pendle). Jeg er ikke kresen i det hele tatt, men ønsker en jobb hvor jeg kan utvikle meg videre innenfor systemutvikling. Jeg er en ganske typisk C-student, med en D her og der, men med tilsvarende mange B-er. Jeg har vært på ett intervju, i tillegg til å ha sendt 5 søknader rundt omkring. Alle har vært mindre IT-firmaer (ca 30 ansatte).

     

    Jeg har fått litt følelsen av at jeg er en interessant kandidat frem til karakterene legges på bordet, men aner egentlig ikke om dette er tilfellet, da jeg bare hatt fått respons fra 3 bedrifter så langt. Spørsmålet mitt går på hvordan jeg burde gå frem i forhold til å sende ut søknader, og hva slags type bedrifter jeg bør sende til.

     

    Er det i det hele tatt noe poeng i å sende søknader til de store (Evry, Bouvet, Capgemini osv.)? Eller er det sånn at kun de ‹‹beste›› får napp hos de største? Bør jeg registrere meg hos bemanningsbyråer? I så fall, hvilke?

     

    Alle tips tas i mot med takk  :)

    Lag dine egne prosjekter på github, og send ut flere søknader (5 er ingenting). Jeg kjenner to som fikk c-ish i snitt og de greide å få jobber, men de hadde prosjekter å vise til. Tror de prorammerte mer enn de gikk til timene, lol.

  8. Jeg selv studert dataingeniør på NTNU. 

     

    - Studiet er ikke råtøft, men du bør være flink i matematikk (tatt den vanskeligste matematikken). Ikke fordi matematikk er viktig for å dataingeniør, men matematikk er viktig for å bestå eksamen i matematikk. Mange faller ut, nettopp på grunn av dette.

     

    Det er ingen tvil om at NTNU har de beste studiene (=krevende) innenfor teknologi sammenlignet med andre i Norge - spørsmålet er bare om du er flink nok til å kommer inn på studiet.

    Det kan godt være mer krevende enn andre i landet, men hvor mye du lærer kommer uansett ann på deg selv. Uansett så er det ikke vanskelig å komme in på data ingeniør studiet i Trondheim, hvis ikke du vil inn i studiet med den integrerte master graden da (5års). Bachelor i dataingeniør i trondheim  trenger du kun 51,9 på førstegangs vitnemål.  

  9. Blir fallskjermjeger til sommeren nå ! Sto mellom Fallskjermjeger, Kystjegerkommandoen eller E-tjenesten. Kom inn! Fikk faktisk litt lyst til å ta førstegangstjenesten i kystjegerkommandoen, vet at det er en fin vei videre til marinejegerkommandoen. Har muligheten til å bytte, har en uke på meg. Erfaringer eller tips? 

    Hei går tredje året på vgs og tenkte gå in i sambandsbataljonen, men hva er e-tjeneste? Første gangen jeg hører om det??

  10.  

    ?) Fordi de vil at folk skal ha en størst mulig slavementalitet og være lettest mulig å lede. Minst mulig trøbbel, mest mulig penger til seg selv. Alt bunner ut i økonomi.

    Nei. Fordi lønn ikke bør være hoved-motivasjonen for jobb. Skjønner dette kan være vanskelig å forstå for arbeidsledige som kanskje aldri har hatt en vanlig jobb..

      

     

     

    Nope. Lønn bør absolutt være hoved-motivasjonen når man søker en hvilken som helst jobb, siden du selger en del av livet ditt til arbeidsgiveren, og da er det best at det er verdt det. Å like jobben man gjør kommer i beste fall på andre plass. Grunnen til at jeg sier dette er fordi jeg mener at jobben man har ikke er alt i livet.

     

    Når det er sagt så hadde jeg ofret litt i lønn hvis arbeidsgiveren var en skikkelig oppegående person som ikke gir de ansatte hodepine. Det er verdt det!

  11. Å sette seg litt inn i språkene du skal lære på forhånd, er helt genialt. Jeg startet på studiene med en del forhåndskunnskap, og det gjorde det mye lettere å komme i gang, og jeg følte jeg lå et hestehode foran hele det første semesteret. Programmering er en kunst folk mestrer i forskjellig tempo (og strengt tatt blir man aldri utlært), så hvor lang tid det tar å bli «god» er umulig å svare på. Sett av så mye tid du orker, når det kommer til programmering er all erfaring gull verdt.

     

    Angående lønn, så kjenner jeg bare én som gikk ut i jobb etter bachelor. Han startet på 450 000 i et større konsulentselskap. Han hadde forresten også fagbrev, som sannsynligvis hjalp han en smule (jeg har ikke inntrykk av at det er så lett å få jobb med bare bachelor heretter). Folka jeg kjenner med mastergrad startet et sted rundt 500 000.

    Hva tokk han bachelor i?

  12. Hva er den perfekte jobben/utdanningen for en som

     

    - Er introvert og jobber best alene

    - Er smart men ikke så god i matte

    - Vil jobbe fra Gran Canaria om vinteren

    - Ikke synes penger er det viktigste i livet

  13. Denne er dobbelsidig etter min mening. Hvis det kun tar tre telefon samtaler for å gjøre ham sur for en stilling han utlyste, så er det hans problem. Faktisk så bør han være veldig glad for at folk viser interesse, for det er i hans egen interesse å få flest mulige kandidater. Da kan han bare vrake blant søkerne.

     

    På den andre siden så synes jeg at du gikk over grensen med å ringe ham tre ganger. En gang holder fint, for ellers fremstår du bare som desperat, dessverre (Tross at jeg skjønner at du hadde gode grunner). Til neste gang så ville jeg rådde deg å planere hva du vil si og spørre om før du ringer.

     

    Og ikke vær overrasket hvis de ikke ringer deg tilbake, varehussjefen min i butikken der jeg jobber deltid sa til meg at en annen varehussjef her i byen ville høre om jeg kunne jobbe hos de som selger også, og min sjef sa at sjef 2 skulle ringe meg. Sjef 2 gadd ikke det en gang og sendt sms 3 uker og 5 dager etterpå, lol. Kort sagt, sirkus her ute.

  14. Hva kan man forvente å tjene om man jobber som optiker i butikk?

     

    Jeg starter optometri studier til høsten, og drømmen(for meg) er å jobbe med pasienter, da på sykehus eller klinikk, jeg interesserer meg veldig for øyne, øyesykdommer osv. Men er forberedt på å jobbe i butikk i begynnelsen(om jeg ikke er heldig). Så som sagt, hva slags lønn kan man forvente seg? default_Happy.gif

     

    Takk på forhånd for alle svar default_Happy.gif og God påske!

    Hei, veit du noe mer om jobb mulighetene til optikere etter å ha studert i 8 månader? (Antar at du begynte på studiet)

  15.  

     

    Jobber som:

     

    Bank og finans næring - 400k i året

     

    Nattvakt - 265k i året ca

     

    helgejobb butikk ca 120k

     

    hvor gammel er du: 28 år.

     

    Betaler 35% skatt i hver enkelt.

     

    Utdanning: Bachlor

    Har du tre stillinger samtidig?? Hvordan virker det? HVor tokk du vekter kurs?

     

     

    Ja.. Det fungerer greit, men det er veldig tungt. Skal man gjøre sånn så skal man ha et spesielt mål i møte som motiverer deg. 

    Jeg er ikke vekter på natt, jeg jobber som nattvakt som bensinstasjon. 

     

    Blir ikke mange timene med søvn, men de dagene man er av kan du fint hente deg inn igjen, pluss at man må passe på og spise bra for å holde energien på topp. 

     

    Dæven altså, kult å se at folk tar i. Håper du når målet! 

  16. Jobber som:

     

    Bank og finans næring - 400k i året

     

    Nattvakt - 265k i året ca

     

    helgejobb butikk ca 120k

     

    hvor gammel er du: 28 år.

     

    Betaler 35% skatt i hver enkelt.

     

    Utdanning: Bachlor

    Har du tre stillinger samtidig?? Hvordan virker det? HVor tokk du vekter kurs?

  17. Hvis du er så urolig for automasjon så bør du skjekke ut denne linken:

    https://forsvaret.no/karriere/utdanning/bachelor-i-nautikk

    Forsvaret trenger i deg i hvertfall ser det ut som. Grunnen at jeg sier det er fordi de har gjort endringer i utdannigene og tatt vekk noen og Nautikk er fortsatt en av dem, så det ser ut som at de fortsatt trenger folk. Du får arbeidserfaring ettterpå også i form av plikttjeneste.

     

    Men ok, la oss si at alt går sør og at hele den maritime sektoren blir automatisert etter hvert, som godt kan hende. Da kan du begynne å studere noe annet og gå vekk fra den. Det er ikke hardere enn det. Hvis du virkelig vil gå fremm med dette, så gjør det, fordi ingen veit 100% hva som kommer til å skje i fremtiden. Derfor vil jeg råde deg å ta sjansen, men gjør det i forsvaret i så fall, fordi du da er garantert jobb etterpå. Hvis du vil ta den sivile utdanningen derimot, så har jeg mine tvil, fordi jeg tenkte på dette jeg også, og jeg ble like forvirret som deg...

  18. Kult å høre fra en 1999 fra Bergen, er en selv, haha.
    Jeg tenkte gå på det samme som deg i utgangspunktet faktisk, men det blir nokk matematik/informatikk eller forsvaret for meg (så tar jeg kankjse en bachelor i i økonomi på deltid).
     
    Uansett angående spørsmålet ditt:
    Hva med hvis du søker på Høyskolen på Vestlandet, de har bachelor i admin. og økon. og da kan du gå videre med master på NHH etterpå. Snittet for å komme inn var 46 eller 48 hvis jeg husker det riktig. Da slipper du i hvertfall å betale semesteravgiften på BI. Dessuten så ser det ut som folk flest ser ned på en bachelor fra BI (bare min observasjon fra samtalene her inne og når jeg snakker med folk om det, men det betyr ikke at arbeidsgiverne føler det samme da). En master fra BI-lokalet i Nydalen har jeg hørt mye positivt om derimot.
     
    Ellers så synes jeg at din plan er god, hvis du tar fagene på UIB så kan du bare skrive dem av senere på NHH, så du taper ingenting på det. Lykke til med valget!
     
    Hvilken skole går du på egentlige?

  19. Hva ville du gjort om du vant jackpot på 200 mill i vikinglotto? Svar for både dagen etter og 20 år senere.

    Godt svar her, fordi hvis du har pengene så kan du gjøre hva du vil etterpå. Da må du gjøre det mer på grunn av et intellektuelt interesse enn for pengene. For å ikke nevne at man trenger en drivekraft i livet. 

     

    Angående spørsmålet:

    Hvis du vil jobbe med noe innom data og på flyplassne så kunne tollinspektør kanskje være noe for deg. Sjekk ut denne linken: "https://www.toll.no/no/om-tolletaten/jobb/slik-blir-du-toller/"

    Du trenger kun generell studiekompetnase for å søke, men de verdsetter annen form for utdanning "Det er mange ulike oppgaver i Tolletaten, og derfor er det mange fag som kan være relevante. Eksempler er språkkunnskap, økonomi, pedagogikk, IKT, matematikk, kjemi, farmakologi, jus, sosiologi eller flerkulturell forståelse. Det kan også være en fordel om du har en yrkesutdanning, erfaring fra forsvaret eller annen relevant arbeidserfaring. "

     

    Da kan du for eksempel ta en bachelor i informatikk eller programmering og så søke deg inn i på aspirant programmet tollen har. Ellers er andre alternativer som nevnt over pilot og flygeleder, men for flygeleder trenger man minimum 4 i snitt uten tillegspoeng. Du har også AFIS-fullmektig.

×
×
  • Opprett ny...