Gå til innhold

FXEP33QK

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FXEP33QK

  1. El burro skrev (På 30.8.2021 den 15.52):

    Diesel og Jet A1 inneholder ikke bly og har heller aldri gjort det.

    Grunnen til at bensin inneholdt bly i gamle dager var for å beskytte, smøre ventiler og ventilseter samt eliminere tenningsbank. De aller fleste bensinmotorer som er produsert på og etter 1970 tallet har herdede ventilseter, andre legeringer i motoren og dermed ikke behov for blybensin.

    Folk som har veteranbiler som trenger blybensin kan fint kjøpe blytilsetning på de aller fleste bensinstasjoner og bilrekvisita forhandlere, mange motorer kan også enkelt bygges om sånn at de kan bruke blyfri bensin.

    Ingen har noensinne hatt behov for blytilsetning. Denne myten lever tydeligvis ennå i beste velgående, et par tiår etter at den ble grundig tilbakevist.

    Trodde faktisk dette var velkjent materie nå. De som ikke har lest den tidligere bør gjøre det, grundig.
    https://www.thenation.com/article/archive/secret-history-lead/

    "the benefits of lead antiknock additives were wildly and knowingly overstated in the beginning, and continue to be. Lead is not only bad for the planet and all its life forms, it is actually bad for cars and always was;

    "

     

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  2. Snowleopard skrev (10 timer siden):

    Det er 3 klare punkter der en delt plattform vil ha svakheter/ulemper i forhold til dedikert plattform, og så er det 2 klare fordeler.

    1. Deformasjonssoner som ikke trenger å ta hensyn til deler som en ice-bil nødvendigvis må ha, og som begrenser hvilke tilpasninger man må ta høyde for 
    2. Må designes rundt andre krav som en icebil ikke slipper unna, som kardangtunnel etc 
    3. Optimalisering i forhold til plassbruk og materiellbruk, som fort kan føre til høyere vekt, og tilpasninger som er suboptimale

     

    Det blir mer og mer tydelig at du ikke har fortstått hva MLB-evo er, og at du altså uttaler deg svært bombastisk om ting du ikke har greie på. Teslaboy? Du nevnte Model X, så det ligger vel der. Tips: Ta av deg skylappene, sett deg inn i ting som kommer fra andre steder enn Electrek. Det er som kjent en ren propagandakanal.

    Nei, deformasjonssoner er ikke en begrensning i e-tron sin plattform.
    Nei, kardangtunnel er ikke en begrensning i e-tron sin plattform (den har ikke det).
    Nei, det er ingen begrensninger i plassbruk eller materiellbruk i plattformen.

    Det kan virke som du tror plattform er en fysisk sak, et slags rullende chassis med fysiske begrensninger og forutsetninger. Det stemmer ikke, det er ikke slik MLB-evo eller noen annen moderne bilplattform fungerer. Plattformbegrepet er mer som en arkitektur, det handler om både (fleksible) mål, enkeltkomponenter, produksjonsmetode, egenskaper og kapabiliteter. Noen enkeltkomponenter legger føringer på andre, i noen grad. Men fleksibiliteten er enorm i MLB-evo. Den kanskje største ulempen er elektronikken, som baserer seg på tradisjonell, distribuert arkitektur rundt CAN Bus. En utdatert teknologi, men tross alt en solid bransjestandard.

    Uansett hvordan du snur og vender på det er e-tron en meget vellykket elbil, som selger mye bedre enn noen konkurrenter i Norge. Den selger mye bedre enn Model X, i-Pace og MB EQC, som er de nærmeste konkurrentene. Den er også relativt energieffektiv som du evner å se det hele bildet, som også handler om hvordan Audi har valgt å formgi den. Ikke optimalt aerodynamisk, det er ofret noe for et vellykket design. Forbruket er på samme nivå som i-pace, som er en mindre, lettere og mer aerodynamisk bil laget som "elbil fra grunnen". Så mye for det!
    e-tron er langt bedre støyisolert enn Model X, og mye mer velkjørende. Den har et mer forutsigbart forbruk som skiller lite mellom sommer og vinter. Den lader lynkjapt, med flat 150 kW kurve opp til 80%. Den har forutsigbar og konsekvent ytelse, i motsetning til X. Jeg har eid begge, flyktet fra Model X til e-tron og angrer ikke et sekund på det valget! Ser meg aldri tilbake til T, men nå går jeg videre til Taycan Cross Turismo om noen måneder. Mine 40.000 Km i e-tron har vært uendelig mye mer tilfredsstillende enn de 30.000 jeg kjørte Model X!

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  3. Snowleopard skrev (1 time siden):

    Du leste ikke kommentaren i selve i saken?

    E-Tron er laget på MLB-plattformen som er en tilpasset versjon av MQB. Altså basert på en ice-plattform som er justert litt. Derfor har den endel "mangler" i forhold til en ren elbil-plattform som de baseres på en ren elbil-plattform som f.eks. MEB

     

    Jeg tror ikke du har den fjerneste anelse om hva en plattform er eller ikke er, langt mindre hva som kjennetegner VW-gruppens MLB-evo plattform.
    Det er en av de mest fleksible plattformene i bilindustrien, om ikke den mest fleksible. Den brukes til alt mulig fra Audi A4 til Bentley Bentayga. Det sier vel litt.
    Audi e-tron er basert på en modifisert versjon av denne plattformen. I praksis er vel det eneste bilen har til felles med andre MLB-evo-baserte biler vinkelen på frontruta. Å si at den er en ombygd ice-bil blir dermed det reneste sludder.

    Hovedårsaken til at e-tron blir den eneste elbilen på denne plattformen er rett og slett at konsernet har utviklet helt nye plattformer dedikert til elbiler. Med større volum er dette åpenbart et bedre valg på lang sikt. Men de trengte e-tron i mellomtiden, og det var et godt valg å gjøre det de gjorde. Det ble en meget bra elbil ut av det. Som ikke er basert på noen ice-bil, den står solid på egne ben, og er tvers igjennom elbil fra grunnen av.

    Som sagt er det en fordel å vite hva man snakker om før man lirer ut av seg tåpeligheter. Så unngår man å avsløre seg som kunnskapsløs.
     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 5
  4. Tydeligvis mye Tesla-religiøse her. Artig å se hvordan de stikker hodet i sanden i full fornektelse over realiteten.

    Dere kan bare innse det: Tesla har fått konkurranse fra noen som kan lage bil, og dette er bare den spede begynnelsen. Folk kjøper ikke overprisede skranglekasser når de kan få skikkelige biler til lavere pris. Rekkevidde og ladenettverk er bare halmstrå menigheten klamrer seg fast i mens skuta synker. Suksessen med e-tron 50 viser med all tydelighet at dette er helt irrelevante egenskaper for veldig mange.

    Og det er jo ingen overraskelse for folk som ikke er blinde; man trenger ikke mer rekkevidde enn man trenger, og i praksis er ikke ladenettverket til Tesla en vesentlig fordel. Folk lader hjemme, og tilbudet av kommersielle ladestasjoner vil være mer enn godt nok.

    Det siste halmstrået til Tesla-fansen er at Model Y skal redde status. Beklager, men det kommer ikke til å skje. Innen den kommer på markedet vil det finnes et godt tilbud av konkurrenter i det segmentet også, og folk flest vil heller kjøpe de enn en amerikansk skranglekasse med ekstremt tvilsomt rykte på kvalitet og service. Det kommer konkurrenter som har mer enn nok rekkevidde og hyggelig pris fra Ford, VW, Skoda, Volvo, Polestar, Audi, BMW, Mercedes, Lexus, Mazda, Peugeot, DS og sikkert flere andre som vil være gode alternativer til Model Y. Den kommer til å bli en nisjemodell som selger langt dårligere enn Model 3. Sannsynligvis dårligere enn det vi ser Model X levere for tiden.

    Tesla-killingen har startet, og det blir stygt!

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...