Gå til innhold

trondiz

Medlemmer
  • Innlegg

    216
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trondiz

  1. Det er en annen post her som handler om HiG, står en del info der om livet rundt skolen.

    Matematikken har noen emner fra 3MX, samt grafer og trær, og litt om matriser og mengdelære. Helt overkommelig for de fleste.

     

    C++ er helt greit, men må jobbes en del med, og er definitivt det faget du kommer til å jobbe mest med første året. Vi har en veldig flink foreleser noe som hjelper en del læringsmessig.

     

    For grupper og lag se www.gstud.no.

     

    Vi har et eget studenthus hvor det er fest hver torsdag.

     

    Vil påstå at gjøvik er en god plass for studenter ;)

  2. Hvis du går inn på linkene du postet i første post og leser der, samt ser over fagene som er der(Velg et årskull) så får du en ganske god oversikt over hva forskjellene er. Kan vel si at jeg startet på infosec av helt feil grunner. Det gikk opp et lys for meg da jeg hadde det faget og infosec var ikke helt hva jeg hadde tenkt at det skulle være.

     

    På drift så lærer vi programmering(C++), vi har hatt litt matte, vi får Cisco sertifisering, ITIL, nå på andreåret så har vi mer programmering, som algoritmer i C++, litt C og assembly i datamaskinarkitektur, databaser og XML.

     

    I tillegg så kan jeg nevne at det er god mulighet til å ta ekstra fag i tillegg til det studieløpet du har valgt hvis du finner noen interesante.

     

    Her har du emnetabellen for mer oversikt over hva vi lærer:

    http://hig.no/studiehaandbok/studiehaandbo...emer#emnetabell

  3. Går selv Drift av nettverk og datasystemer på HiG. Første året er disse to studieretningene veldig like, er bare et fag i forskjell, derfor er det lett å bytte retning. Jeg startet opprinnelig på infosec, men fant ut at drift lønte seg for meg. Skal du velge en av de så tenk over hva du interesserer deg for. Synes du risikostyring, kryptering, sikkerhetsplanlegging høres gøy ut, velg infosec. Men hvis nettverksadministrasjon og systemadministrasjon og slikt ligger nærmere ditt hjerte så velger du drift.

     

    Det er et fag første semester som heter innføring i informasjonsikkerhet, hvis du liker dette faget så velg infosec, det var nettopp dette faget som fikk meg til å velge drift i stedet.

     

    Ang. jobb etter studiet vet jeg svært lite om da jeg nettopp startet på andreåret. Det kan vel en som allerede er i jobbmarkedet svare mye bedre på. Hvis ikke er jo Master en vei videre.

  4. Her er en del informasjon:

    http://www.nislab.no/

    http://hig.no/studietilbud/it/bachelor/bis

    http://hig.no/studiehaandbok/studiehaandbo...asjonssikkerhet - Oversikt over hvilke fag som var i år.

     

    Livet utenfor skolen:

    http://gstud.no/grupperlag.php

    http://sopp.no/ - Hybler/leiligheter.

     

    Jeg startet selv på Informasjonsikkerhet i høst, men ombestemte meg å hoppa over til drift av data og nettverkssystemer fordi det ble litt vel mye paragrafridning.

     

    Ellers rundt skolen så er studielivet digg :D

  5. Alt er roligere enn brannstasjon ved Sentrum. De må jo absolutt ha vaske/starte/rygge de bilene deres hver eneste morgen :p Heldigvis starter skolen snart og man slipper å våkne til brannvesenet istede for klokka.

    Synes det er verre med alle sykebilene som absolutt skal ha på sirenene på feil tid. Men det er vel kasnkje nødvendig da.

     

    Glad det kom litt regn nå som fikk kjøla ned lufta på leiligheten noen grader mens jeg regner matte. Eksamen i mårra.

     

    Noen som har kommet inn på innformasjonssikkerhet?

  6. Har ikke sett noe til mangel på quest's. Jeg er da 51. Quest loggen har vært full siden start og jeg har vært nødt til å slette quester for å få plass til nye. AoC er et topp spill. De fleste er veldig kravstore tydeligvis. Hvis man oppdager en bug så sender du bare en rapport til FC og spiller vider. Kanshe blir den fikset. Spillet har ingen game-breaking bugs heller og er fullt spillbart.

  7. Skal gå innformasjonssikkerhet til høsten bare jeg får fullført 2mx kurset i sommer. Flytter vel om ca 2 uker. Har fått parleilighet i Sentrum. Noen som har bilder derfra? Hadde hvert artig og sett. Var nedover en tur i vinter for å se på skolen og se gjøvik som by. Gleder meg. Fikk inntrykk av at det var veldig mange bakker der :O

     

    Kommer fra trøndelag. Flere trøndere som skal gå der?

×
×
  • Opprett ny...