Gå til innhold

1989Kristine

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 1989Kristine

  1. Midlertidig erverv er nødvendig for at entreprenøren skal ha plass til å jobbe. Ny grense (området som blir eksproprirert) er typisk like utenfor ny fyllingsfot/skjæringstopp/grøft - altså plassen vegvesenet trenger for å vedlikeholde nytt veiområde. Men entreprenøren trenger mer plass enn dette i byggeperioden. De må f.eks dra av matjord som ofte blir lagret på utsiden, og gravemaskinene må ha plass til å bevege seg. Ytterkant midlertidig erverv er grensen hvor de har lov til å sette opp anleggsgjerde.

     

    De prøver selvsagt å ta hensyn til beboerne i byggeperioden. Jeg har vært borti at vegvesenet koster bygging av ny garasje, etablering av ny plen eller ny/oppusset innkjøring - selvsagt avhengig av hvordan eiendommen rammes av utbyggingen.

    • Liker 1
  2.  

    Har en bekjent som er sykemeldt og som har blitt sagt opp fra sin stilling mens han var sykemeldt. Vedkommende ble sagt opp selvforskyldt.

     

    Det ble i et forlik vedtatt at vedkommende skal få lønn i 6 måneder, men har ikke arbeidsplikt i disse månedene.

     

    Det vi lurer på er om vedkommende har krav på videre sykepenger i tillegg til at han får utbetalt lønn i 6 måneder?

     

    Noen som vet noe om dette?

    Det er muligens fordelaktig om sluttavtalen IKKE betaler lønn under denne tiden, men lover en sluttpakke tilsvarende 6 måneders lønn.

     

    Da kan trolig vedkommende få både i pose og sekk. ;)

    Vær obs på at du ikke har rett på dagpenger før seks måneder etter. Selv om det er utbetalt som sluttvederlag og ikke som lønn, regner nav det som lønn. Har lært av bitter erfaring.

    • Liker 1
  3. At arbeidsgiver legger om arbeidstiden slik at det ikke er mulig å komme tidsnok på jobb med tilgjengelige kollektivløsninger vil kunne være en rimelig grunn til å si opp arbeidet.

     

    Selv om jeg for min del her nok ville krevd redusert arbeidstid pga. vektige velferdsgrunner, jf. arbeidsmiljøloven § 10-2 (4), og heller tatt det lønnstapet på ett kvarter.

    Genialt ? Den løsningen hadde aldri jeg kommet på, men det må jo virkelig være en vektig sosial grunn!

  4. Reklamasjon på mobilbatteri som er mer enn 2 år gammelt vil du nok få problemer med. Det samme vil nok gjelde brudd i ladekontakten, da dette som regel skyldes uvøren bruk. Elkjøp kan imidlertid ikke avvise reklamasjon med "ripe i glass". Det er ikke en relatert skade.

     

    Power selger en ganske god mobiltelefon til en fornufttig pris. Den har vært på tilbud flere ganger, helt ned i kr 699. Selv til full pris er den et greit kjøp. Den finnes i sort og hvit https://www.power.no/mobil-og-tilbehoer/mobiltelefon/zte-blade-a512-sort/p-623889/

    Det er ikke noe feil hverken med batteriet eller laderen. Alle laderene klarer å lade opp andre enheter. Er noe feil med selve mobilen. Det er slått fast at mobiler bør forventes å leve "vesentlig lenger enn to år", derfor er det 5 års reklamasjonsrett på dem. Det gjelder forøvrig en Galaxy S6, så den er nok ikke mer enn litt over to år. Venninnen min tok i når hun sa tre år.

     

    Men takk for svar.

  5. Spør på vegne av en venn som føler seg lurt av elkjøp. Hun har en samsung som er tre år gammel. Den funket helt fint, men i helgen sluttet den plutselig å lade. Hun tok den med til elkjøp for å reklamere, men fikk til svar at garantien ikke gjaldt pga en ripe i glasset.

     

    Hun har dårlig råd, men må jo ha en telefon. Hun sa til selgeren at det viktigste var bra kamera, og ble anbefalt å kjøpe en som kostet 4000 kr. Husker ikke hva merket heter, men det var ikke samsung eller iphone hvertfall. (For henne er 4000 kr MYE penger.) Når hun kommer hjem oppdager hun at kameraet er mye dårligere enn det hun hadde fra før.

     

    Har hun noen rettigheter her? Jeg mener at for det første lurte elkjøp-selgeren henne. Det er snakk om reklamasjon, ikke garanti. Mobiler har fem års reklamasjon. Og en ripe i glasset er helt uvesentlig for at ladeinngangen ikke funker mer. Den åpent kjøp-garantien til elkjøp gjelder ikke for mobiler, men de har jo solgt henne en tragisk telefon. Jeg vil veldig gjerne hjelpe henne, så setter stor pris på alle svar.

  6. Som nevnt tidligere, har gått prosjekt for statoil i 1 år+, med reisetid. Det er iallefall helt normalt i min bransje.

    Er det fastslått i kontrakt eller tariff at du får med reisetid?

     

    Etter hva jeg kan se, er det å regne som fast oppmøtested så lenge mab er der mer enn to uker/tilbringer mesteparten av en tomånedersperiode der. Så jeg tror ikke jeg kommer noen vei med sjefen :/

  7.  

    Det står ikke noe spesifikt om dette i kontrakten min, bare at arbeidsdagen er fra kl x til kl y.

     

    Arbeidsgiver mener at det nye oppmøtestedet er nytt fast oppmøtested. Har prøvd å google litt rundt, og det kan virke som han har rett. At så lenge jeg er på samme sted 14 dager på rad, så er det å regne som fast oppmøtested. Men jeg håper fortsatt at jeg har rett til å få betalt for kjøringen. Jeg kjenner andre som har en 20-minutters regel (når oppmøtested er lenger unna kontoret enn 20 min, får du betalt for differansen). Men vi har ikke noe sånt hverken i kontrakten eller den interne håndboken.

     

    Arbeidssted skal stå i kontrakten, det er en av delene som skal være med.

     

    Fast oppmøtested eller ikke, en skal fortsatt ha betalt om dette ikke er arbeidsplassen en er ansatt på. Enten må du få ny kontrakt, som inneholder arbeidssted og den nye kunden er oppført. Ellers må de betale deg.

    Jeg var visst litt for rask til å svare. Sjekka igjen, og det står Arbeidssted: Kontoradresse eller til enhver tid gjeldene anlegg."

  8.  

    På jobben min har vi et kontor hvor vi må innom på morgenen. Til vanlig får jeg betalt for kjøring t/r kontoret-kunden. Hittil har jeg fordelt tiden mellom ganske mange småkunder. Men nå har jeg fått et større oppdrag hvor jeg skal være 100% i noen måneder, med oppmøte på det nye stedet. Greia er at det tar 45 min å kjøre fra kontoret til det nye stedet. Så istedet for 30 min kjøretid (hjemmefra-vårt kontor), får jeg nå 1t15min kjøretid (hjemmefra-nytt oppmøtested) som jeg ikke får betalt for. Det er ganske kjipt å tape halvannen time fritid hver dag uten å bli kompensert for det. Har jeg rett til å få den timen betalt fra arbeidsgiver?

    Ja det ha du, reisetid er arbeidstid. Hva står som arbeidsplass i kontrakten din? Det er her du skal møte om morgenen. Gi sjefen din ett ultimatum: Enten møter du på arbeidsplassen din(kontor), for så å kjøre til kunde og omvendt ved dagens slutt. Altså forsvinner 1,5t av produktiv arbeidsdag. Ellers betaler de for reisetiden, og du møter hos kunde når dagen starter, og reiser når den er omme.

     

    https://www.bt.no/nyheter/innenriks/i/VRRxvV/EFTA-domstolen-bekrefter-at-reisetid-er-arbeidstid

    Det står ikke noe spesifikt om dette i kontrakten min, bare at arbeidsdagen er fra kl x til kl y.

     

    Arbeidsgiver mener at det nye oppmøtestedet er nytt fast oppmøtested. Har prøvd å google litt rundt, og det kan virke som han har rett. At så lenge jeg er på samme sted 14 dager på rad, så er det å regne som fast oppmøtested. Men jeg håper fortsatt at jeg har rett til å få betalt for kjøringen. Jeg kjenner andre som har en 20-minutters regel (når oppmøtested er lenger unna kontoret enn 20 min, får du betalt for differansen). Men vi har ikke noe sånt hverken i kontrakten eller den interne håndboken.

  9. På jobben min har vi et kontor hvor vi må innom på morgenen. Til vanlig får jeg betalt for kjøring t/r kontoret-kunden. Hittil har jeg fordelt tiden mellom ganske mange småkunder. Men nå har jeg fått et større oppdrag hvor jeg skal være 100% i noen måneder, med oppmøte på det nye stedet. Greia er at det tar 45 min å kjøre fra kontoret til det nye stedet. Så istedet for 30 min kjøretid (hjemmefra-vårt kontor), får jeg nå 1t15min kjøretid (hjemmefra-nytt oppmøtested) som jeg ikke får betalt for. Det er ganske kjipt å tape halvannen time fritid hver dag uten å bli kompensert for det. Har jeg rett til å få den timen betalt fra arbeidsgiver?

×
×
  • Opprett ny...