Gå til innhold

Even Hauge Juberg

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Even Hauge Juberg

  1. Kort oppsummert: bedrifter må nå tenke datasikkerhet og transparent rundt dataen de samler inn, noe som kommer alle parter til gode.

    Hadde dette vært sant, så hadde hatt noe for seg. Det eneste dette har ført til er at bedrifter som har opplysninger om folk, må si fra tydeligere enn før at de sitter på denne typen data. Poenget er bare at folk i praksis ikke har noe valg, de må nemlig godta måten opplysningene håndteres på, om de ønsker å benytte seg av tjenesten. Når man i tillegg legger til at den vanlige mannen i gata har mottatt flere titalls slike oppdateringer i det siste, fra alt fra nettbanken, Coop-appen til epost, github eller andre trivielle tjenester - så kan man gå ut fra at INGEN har lest noe som helst av dette.

     

    Det betyr at ting fortsetter som før, opplysningene er like lite trygge som før og folk vet like lite som før. GDPR er datateknologiens svar på å luke ut vannflasker og neglklippere i sikkerhetskontrollen på flyplasser. Det gir folk en falsk følelse av trygghet, men er egentlig bare til bryderi.

  2. Argumenter om manglende tilgjengelighet gikk ut på dato for 5 år siden. Med Netflix, Amazon Prime, HBO, Hulu, Crunchyroll, DPlay, Viaplay, TV2 Sumo og myriadene av strømmetjenester er det god, gammeldags gjerrighet som gjør at man ikke betaler for det man ser på.

     

    Sludder og vås. Det er fortsatt sånn at man blir avspist med smuler i de norske katalogene, sammenliknet med brukere i f.eks. USA eller UK. Det er også sånn at plutselig så forsvinner favorittserien fra katalogen. Derfor er det fortsatt slik at man ikke får det man skulle forvente, og at gratisalternativet er BEDRE enn det man betaler for, med tanke på tilgjengelighet. Ett av problemene er nettopp at det er en myriade av forskjellige strømmetjenester, og at man ikke får "alt på ett sted". Det er "ingen" som realistisk gidder(eller har råd til) å være abonnent hos 10 forskjellige strømmetjenester, som KANSKJE fortsatt har lisens til å vise det du ønsker å se, ett år frem i tid.

     

    Spotify har klart å nærmest eliminere piratkopiering av musikk i Norge. Når klarer resten av underholdningsbransjen å følge etter? Det er nemlig slik at folk ikke har en utømmelig mengde penger å bruke på film/TV, noe slik anslag forutsetter.

×
×
  • Opprett ny...