Gå til innhold

Thomas Friis-Eriksen

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomas Friis-Eriksen

  1.  

    Og produksjonen er?

     

    Innstrålt effekt fra solen er 800w per kvadratmeter. Gitt optimal solvinkel, så er dette også effekten som treffer solcellepanelene. Altså den beste timen, på den beste dagen i året.

    Virkningsgrad på et solcellepanel er omtrent 15%.

    Anlegget hans produserer 120w per kvadratmeter under optimale forhold (før tap i ledningsnett og omformer). Som et quick and dirty estimat.

    Du må ikke skrive slik feilinformasjon hvis du ikke har førstehåndserfaring med strømproduksjon fra solceller eller dokumentasjon som kan understøtte det. Publikasjoner for 10 år siden er utdatert.

     

    Tallene du skriver er feil og har ingen rot i virkeligheten.

     

    Jeg har 50kvm på to anlegg, 4.8kWp + 4.6kWp - ingen med «ideelle» forhold og klarte peak produksjon i slutten av August på 8.9kW - hvordan er slikt mulig? Og det er med helt standard utstyr.

     

    Jeg trodde dette forumet var mer seriøst enn at anonyme nettroll som misse missy og BippeStankelbein kunne spre rundt seg med feilinformasjon.

     

    Men det står jo i stil til artikkelen - nettsutring.

     

    Eg logger ut og ønsker folk et godt nytt solfylt år. I skrivende stund har eg ca 1550kw produsert solstrøm - tidlig en vinterdag- Hærlig!

     

    Thomas

    • Liker 9
  2. Det ser ut til at BKK har gått for det billigste - Made in China - greiene som fås på markedet slik at økonomene kan profittmaksimere og utbetale utbytte til aksjonærene og meske seg med bonuser og andre goder i kommende år.

     

    Billig billig billlig - er refrenget og da får man overraskelser underveis. Og når ting skal feilrettes, går jeg ut fra at vinning går opp i spinningen og kostnadsgevinsten er borte - men hey det er jo et annet budsjett og en annen avdeling - kanskje vi kan fakturere innad og blåse opp omsetningen i vårt lille mrd-selskap - vi må ansette noen flere økonomer ...

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...