Gå til innhold

hegnar2014

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hegnar2014

  1. Hva er budsjettet ditt? Ville nok heller anbefalt en C-klasse, vel verdt prisdifferansen. Se f. eks https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=144200475. 

    Budsjettet er helst under 250000 kr. Jeg vil ha en bil som er 2016-2017 modell som har noe igjen av nybilgaranti, slik at jeg kan etter et par måneder med eierskap levere bilen til utbedring hvis jeg oppdager noen feil eller mangler

  2. Hør om bilen er kjøpt ny i Norge eller om den er bruktimportert. 

    Er den ny norsk bil skal det godt gjøres å få noe særlig med problemer, har ihvertfall kun opplevd at bos fikser utbedringer osv uten problem.

    Er dette en ansatt i bilbutikk, med tanke på bildene som ser ut som de er i tatt i verkstedhallen/butikken?

    Eieren sa at bilen er ny i Norge. Eieren kjøpte bilen fra en Andresen bilbutikk og bildene er tatt for et år siden. Jeg venter på nye bilder fra eieren.

     

    Skal være rimelig paranoid for å tro det er noe alvorlig galt med en to år gammel bil.

    Den er ikke brukt importert. Registrert første gang 11/1-2017

    https://regnr.info/BE10971

    Men den har økonomiske heftelser og man må passe på dette ved kjøp/kontrakt at alt er/blir innfridd.

    Pr. 01.06.2019 er det tinglyst heftelser for til sammen kr. 314.200,- på registreringsnummer BE10971 (det er antagelig opprinnelig lånebeløp)

    Godt poeng, lite å være redd for, bilen er fortsatt under garanti. Takk for godt råd med heftelser.

     

    Er du skeptisk så be selger om at den blir levert med NAF test.

     

    Men ha i mente at det er en billig bil, med svak motor og forjulstrekker.

    Du sier noe der ja, i tillegg er det ikke godt med bagasjeplass. Stasjonsvogn uten plassen til stasjonsvogn. Hvis man ser bort i fra stasjonsvogn, hva syns du om å heller kjøpe en BMW 318D 2016 modell med 150hp, sedan?

     

    Er vel ikke så mye poeng i å kreve NAF-test av en bil som har over 2 1/2 år nybilgaranti igjen. 

     

    Spør om den har vært kollisjonsskadet noen gang og selvsagt om servicer er utført (årlig service på disse). Ellers er det bare å prøvekjøre og se etter evt. skader i lakk/karosseri.

     

    Vedr. heftelser så må du bare få oppgitt hvor vedkommende har lån på bilen. De må så oppgi hvor mye som står igjen av heftelser, denne delen av kjøpesummen betales direkte til bank/låneinstitusjon og resterende til selger. 

    Skal høre med eieren.

     

    Eneste som ikke er åpenbart her er jo hvorfor den allerede skal ha 3 eiere som såpass ny bil - men du har jo reklamasjonsrett ut 2021, så lite å frykte ville jeg sagt.

    Ja det er merkelig

  3. har du sett bilen annet enn på bildene? Du kan spørre om den er like pen nå som da bildene ble tatt. I følge oppgitt km-stand har den kjørt 2600km siden bilde nr 4 i annonsen ble tatt ialelfall. Og vær iallelfall sikker på at heftelsene blir slettet før et eventuelt kjøp

    Nei, jeg har ikke bilen annet enn på bildene. Har spurt eieren om bildene, men ikke fått svar enda. Godt poeng ang heftelser. Takk

  4. Jeg flytter til Ålesund og må kjøpe en familiebil. Jeg vurderer å kjøpe denne Mercedes Benz CLA. Av annonsen er det noen varselstegn som dukker opp hos dere? Noen spørsmål jeg burde stille til selgeren?

    Selgeren er eier nummer 2 av bilen. Han kjøpte bilen fra en forhandler i mars 2018.

     

    På forhånd takk.

     

    Annonsen: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=148494160

  5. Vet noen om en tjeneste her i Norge eller i Europa hvor man kan se historikken til hvilken som helst bil?

    I USA så har dem en nettside som heter Carfax.com (www.mycarfax.com og www.carfax.eu )

     

    Jeg vil skrive inn VIN nummeret til en bil jeg finner på finn.no og se om bilen har vært en leiebil, om den har vært kollisjonsskadet og om den er importert fra utlandet og annet historikk på bilen.

  6. Lite utstyr trekker jo ned den gang du skal selge igjen, litt vanskeligere å selge. Nå om dagen har jeg inntrykk av at i alle fall Hertz og noen andre putter på mer utstyr enn for noen år siden, da de knapt hadde noe annet enn metallic lakk.

    Denne har jo parkeringspakke med ryggekamera, LED-lys og smartphone-pakke bl.a. Mulig den også er forberedt for navigasjon, i så tilfelle er det enkelt å få dette, selv om du må betale noen kroner.

     

    Leiebil er dessverre noe som kan være brukt litt hardt. Full gass på kald motor osv. Selv hadde jeg nok ikke kjøpt det, men det betyr ikke at det behøver å være et dårlig kjøp. Uansett er denne prutbar.

     

    Her har du en tilsvarende utstyrt bil, samme alder, km osv. fra merkeforhandler. Mulig også en tidligere leiebil? Ligger 14.000,- under i pris og sikkert prutbar den også.  https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=143492556

     

    Her er en annen til samme pris fra merkeforhandler, men med mer utstyr. Bittelitt høyere km og reg. noen måneder før, men fortsatt 2017-modell. Bl.a. "skinn", adaptiv cruisecontrol, navigasjon og teknikkpakke: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=143592384

     

    Du bør kunne prute litt sammenlignet med disse andre samt fordi det har vært leiebil.

    Hei hlieberg. Takk for ditt svar. Veldig nyttig. De lenkene du sendte var særdeles givende, takket være deg så fant jeg ut at det er flere som legger ut sine stasjonsvogn CLAer under kategorien Coupe. Så nå har jeg flere biler å velge i mellom.

  7. Ser ut som en flotte bil det der.

    Husk, når du havner på 60 000km, så er det en dyr service som kommer, å det er på girkassen, den koster som regel på lokale verksteder rundt 5-6000kr ++

    Ellers viktig å holde servicer til 15000km/1år, spessielt med tanke på olje på motor!

    Jeg prøvekjørte denne bilen denne uken. Det viste seg at det var en leiebil fra den var ny. Sommer dekkene var fra 2016. Lite utstyr på denne. Hva sier dere? Det at den var en leiebil er det veldig dårlig?

  8. Ser ut som en flotte bil det der.

    Husk, når du havner på 60 000km, så er det en dyr service som kommer, å det er på girkassen, den koster som regel på lokale verksteder rundt 5-6000kr ++

    Ellers viktig å holde servicer til 15000km/1år, spessielt med tanke på olje på motor!

    Takk for ditt nyttige informasjon. Hva mente du med 15000km/1år?

  9. Til lengre bilen har kjørt på kort tid, til bedre er det.

    Jeg hadde ikke tvilt 1 sekund på å kjøpe taxikjørt bil!

    Der er alle barnesykdommene borte, alle servicer er fulgt til punkt og prikke samt motoren har kun vert varmkjørt! Så og si aldri kaldstarter.

     

     

    En liten trygghet er også få en naf test på den!

    Takk for ditt svar. Jeg tenker også at hvis man kjøper en drosjebil med høy km og ikke kjører alt for mange kilometer de årene man eier den, så blir det jo slik at man tar igjen en vanlig personbil med antall kjørt km fordelt på antall år. Så det virker som et enda klokere kjøpt hvis man tenker på et eierskap på 5år+.

  10. Arbeidsgiver skal betale deg feriepenger av fjorårets lønn (10,2 % minimum). Dette skal utbetales senest når du bruker/trekkes feriedager. Samtidig kan arbeidsgiver trekke deg i lønn, fordi du skal ikke ha både lønn og feriepenger for feriedager.

    Det stemmer ja.

  11. Vi har også en 2017 CLA SB, med mer eller mindre alt av utstyr. Bensinforbruket ligger mellom 0,55 og 0,85. Snittet for vår del, med ish 50% landevei og 50% kø er på 0,71.

    Ikke hatt noen større driftsproblemer, annet enn litt skrangling i dashboardet som ble fikset av verkstedet (gratis leiebil mens bilen var inne). Betalte 15k for 3 års serviceavtale, med alt inkludert. Faktisk vært billigere service på denne enn Ford focusen (kjøpt ny) jeg hadde før.

     

    Bilen kan til tider være litt stiv, men er morsom å kjøre sammenlignet med lignende stasjonsvogner. Litt trang bagasjeroms-luke, men godt med plass, særlig om man legger ned sete. God plass til 4 voksne i bilen, men noe begrenset takhøyde for de bak. 5 Voksne er trangt. 

     

    Automatkassa er fantastisk og det er veldig deilig med distronic pluss. Vi har full LED-lys på vår,  og det er natt og dag sammenlignet med Xenon. Litt høyt støynivå om man har "feil" dekk. Verditapet for oss som kjøpte nybil har vært godt over snittet... 

    Vår ligger faktisk ute til salgs, pga boligprosjekt; https://www.broommarked.no/view/45747

    Takk for ditt svar. Veldig interessant lesestoff. Jeg skal sjekke ut bilannonsen din. Bilen din er dessverre 50000 kr over budsjettet vårt.

  12. Jeg skal kjøpe en familiebil til 200.000 - 300.000, BMW eller Mercedes Benz. Spørsmålet mitt til dere er hva er mest gunstig å gjøre med tanke på å sikre lavest mulig eie kostnader? Å kjøpe en 5 år gammel bil uten nybilgaranti eller en 2 år gammel bil med nybilgaranti?

     

    Den 5 år gamle bilen blir en høyere modell enn den 2 år gamle. Til en eksempel en 5 år gammel bmw X3 vs en 2 år gammel bmw X1.

     

    Tanken min om jeg har mer å spare på å kjøpe en eldre bil som har hatt det største verditapet, istedenfor å kjøpe en nyere bil som har fortsatt mye verditap igjen.

     

    I tillegg er tanken min er at med en eldre bil er man eksponert for dyre reparasjoner og med en nyere bil er man beskyttet med nybilgaranti. Men selvfølgelig man betaler indirekte for denne nybilgarantien i form av verditapet.

     

    Hva syns dere gir lavest mulig eie kostnader?

  13. Hei.

    Eier noen av dere en Mercedes Benz CLA eller kjenner dere noen som eier eller har eied en?

    Jeg vurderer å kjøpe en brukt en, stasjonsvogn utgaven.

    Er denne bilen pålitelig? Er den komfortabel? Billig i drift?

×
×
  • Opprett ny...