Gå til innhold

raolranau

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av raolranau

  1. Vel...

     

    Det er en interessant problemstilling, men jeg er ikke sikker på at denne testen blir helt reel. Ut i fra det du skriver så skal vi se bort i fra et det er mye høyre kontrastlys den ene dagen du tok bilder enn den andre. Det i seg selv vil gi unyaktig resultat. Jeg vet ikke hvordan du har tatt bildet, men den interne proserssoren i kameraet vil behandle slike bilder forskjellig. I tillegg vil et bilde med høyere kontrast ha og/eller oppfattes som skarpere. Uten å vite noe om hvordan du har gjordt denne testen synes jeg argumentasjonen blir svak og tror ikke det er så stor forskjell som det ser ut til i ditt eksempelet.

     

    Men at det kan være et problem, det kan være. Hvis du setter opp et kamera og tester det med 5 forskjellige objektiver av samme type tror jeg ikke forskjellenne vil være like store. Kankje en idé å teste det?

  2. Lite respons på denne, men tenkte jeg kunne krydre med litt info...

     

    Jeg har nå kjøpt meg en PC-105 (ny til 6000,- :thumbup:) som jeg er meget godt fornøyd med. Jeg trenkte lenge på den nye PC-109, men etter min mening så er det litt for plastic. Dessuten har det midre objektiv og ccd enn 105.

     

    Neste alle tilkoblinger på PC-109 er lagt til Dockingstasjonen. Etter min mening er det en stor ulempe hvis man f.eks. har lyst til å bruke headset får å kontollere hvordan lyden blir... eller hvis du har med kamera på tur og skal vise frem det man har filmet så må man også ha med dockingstasjonen... :no:

     

    Jeg har ikke testet PC-109, men for meg ser det ut til at dette kamera er beregnet på folk som skal filme uten nødvendigvis være så interessert i filming... Enkelt og greit kamera som kan brukes av alle...

     

    Men skal man ha noen ekstra muligheter i et lite pocketformat så passer i alle fall PC-105 meg veldig bra! ... Dessuten er ikke zoomen så vansklig å bruke som jeg fryktet da jeg gikk fra TRV-80 til PC-105...

     

    MEGET FORNØYD SÅ LANGT... :thumbs:

    + Meget gode bilder :yes:

    + enkelt å bruke

    + mange muligheter i et lite format

    + dette kameraet kan man ha med overalt

    - lyden funker godt kun når man er nære... har kjøpt vidvinkel som hjelper bl.a. med å komme nærmere... Anbefales... man bør ha ekstra mik.

  3. Dette blir spennende. Har lånt et panasonic NV-GS70 nå, hvordan blir dette sammenlignet med HC-85? Det ligger litt over i pris, koster ca 10 000, men har 3 CCD'er.

    Vær klar over at bildestabilisatoren ikke er så god på Panasonic-kameraet. Dette burde du teste skikkelig først...

  4. Jeg kikker litt på forskjellige DV-kameraer for å finne ut hva som passer best for meg. Jeg har hatt et Sony TRV-80 i 30 dager fra Elkjøp, men fant ut at det er for stort. Nå vil jeg teste ut noen mindre kameraer, men er fortsatt usikker.

     

    Er det noen som vet forskjellen på DCR-PC109E og DCR-PC105E når det gjelder kvalitet på videobildet og lyd? Andre tekniske forskjeller har jeg lest meg frem til.

  5. I på påvente av test på HC85 har bare noen fler komentarer til på TRV-80. ;)

     

    Jeg har faktisk funnet ut at den beste måten å holde kameraet på for meg er med venstre hånd under kamera og ha høyrearmen fri til å trykke på start og zoom-knapper. ulemper da er at jeg kan få fingrene borti mikrofonen... Når jeg holder kamera slik det skal holdes synes jeg det er ukomfertabelt når jeg vil tilte kameraet lavere (kan være fordi jeg er høy). Uansett så syns jeg at jeg får best bilder ved å holde kamera med "feil" hånd.

     

    Ellers så er jeg ikke så imponert over lyden. Jeg tror ikke TRV-80 er noe dårligere enn andre i denne klassen, men en intern mikrofon har begrensninger når den skal fange lyd ikke er helt i nærheten. Og i tillegg tar den med mye unødvenig støy rundt hvis man f.eks. står blandt mennesker og filmer noe...

     

    Jeg tror derfor det er lurt med en ekstra mikrofon, men det har ikke noe erfaring med... Noen som har erfingen med ekstern mik?

     

    Hva med denne?

    http://www.xd.no/asp/info.asp?p=7323&l=3&v...34&likepattern=

  6. Hei,

    Jeg har nå testet ut et TVR-80 med 30-dagers åpent kjøp på El-kjøp. Jeg skal ha meg et kamera, men er ikke helt sikker på om jeg vil ha et horisontalt eller vertikalt kamera. Mine erfaringer med TRV-80 (som er forgjengeren til HC85) er veldig gode, men-... Det jo alltid et men, eller hva? Bildekvaliteten er jeg veldig fornøyd med og det er muligheter til å gjøre det meste manuelt med kameraet. Ut i fra kvaliten jeg gjerne beholde kamera!!! Men det er tre ting som for meg til å vurdere å bytte det ut.

     

    For det første synes jeg det er akkurat litt for stort og tungt hvis man skal ha det med på tur. Så lenge man har det med i bil e.l. er det ikke noe problem, men skal man ha det i sekken i tillegg til mye annet kan det være litt ubekvemt. Så synes jeg at det er negativt at de manuelle muligehetene ligger sjult i menyene. Jeg synes sony kunne spandert et lite justeringsratt til bruk under filming. Skal man ikke justere noen mens man filmer er ikke dette noe problem. Det siste jeg synses mangler på kameraet er å kunne skru av at zoomen går så kjapt. Den er følsom så det er fint mulig å få til fin zoom når man er konsentrert, men enkelte ganger kunne det være veldig greit å kunne trekke i zoomen og allikevel få en fin myk zoom. Men på en annen side er det greit å bruke zoomen minst mulig under opptak. Hvis man ikke har det i fingeren blir det ofte urolige bilder av det...

     

    Håper dette kan hjelpe noe?

     

    Det jeg lurer på nå er om det er noen som vet hva som er nytt på HC85 i forhold til TVR80?

    Jeg vurdere også og bytte til det nye PC-109 bare fordi det er så lite og at jeg derfor tror at jeg vil ta det med meg oftere da. Noen som vet hvor mye bedre TVR-80 og HC85 er i forhold PC109 eller hva man går glipp av? Still-bilder er ikke viktig for meg...

     

    Apropos HC (handycam) og PC, så tror jeg at PC står for PocketCam??? :hmm:

×
×
  • Opprett ny...