Gå til innhold

Manila

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Manila

  1. Det er synd. I mange borettslag sklir dette rett gjennom uten problem. Det er ikke mye strøm som trengs til sammen, styringer som Zaptec gjør at man får høy makseffekt når få lader men også god fordeling når mange lader. Man kan søke om tilskudd til dette, avhengig av hvor man bor. Men det viktigste er å ville. Hvis høvdingene i styret har bestemt seg for at elbiler er noe dritt, da er det lite å gjøre.

    Hverdagskomforten med en elbil som har egen lading i egen garasje er helt super. Aldri innom en stasjon i hverdagen, aldri noe dieselstank på fingrene. Det er like lett som å ha en mobiltelefon.

    Årsaken er nok att enkelte steder, så er det veldig mye ting før borettslaget som må oppgraderes. Og må det gjøres på grunn av borettslagets lade behov. Så må borettslaget betale (alle beboere)

    Og dette blei for dyrt. Og styre fant også ut at ett industrifelt ved siden av, slipper å betale, som benytter seg av samme sentral. Og bygger dem ut i framtiden, så trenger dem ikke å betale for det, siden vi må oppgradere sentralen, til en fremtidlig mulig økning i hele området denne sentral tingen skal levere til.

    Det tålte ikke styret, heller ikke 70% av beboere.

    Det er snakk om store summer.. Men pr leilighet, er min personlig mening, at det er helt ok. (husleie økning i 20 år blir 800,- og garasjeleie opp 150,- Men det er med alt som må gjøres i borettslaget også selvsagt, i forbindelse med lade mulighet på alle 900 parkeringsplasser. P.S. Forbehold om noe hukommelsesvikt med tallene)

     

    Ellers, jeg sliter ikke med diesellukt, eller støy, selv om jeg har dieselbil. Ikke tar jeg det spesielt tungt å bruke 5 min pr 3'a uke heller. Tåler fint utgiftene også.

    Men har lyst på el bil likevel.

  2. Veldig mange som svarer på den undersøkelsen tror de må kjøre tomt batteriet, og så må de stå på strøm-pumpa og vente på at den skal lade. Hjemmelading dekker det daglige behovet til de aller fleste, 12 timer lading fra kveld til morgen på 16A gir over 250 km rekkevidde. Altså kan du kjøre 250 km hver eneste dag uten noen gang å besøke en hurtiglader.

    Men du er ikke begrenset til 250 km. Hvis du starter dagen med fullt batteri klarer du 5-600 km med ett ladestopp. Og hvem må ikke ha seg en matbit og et dobesøk i løpet av 8-10 timers kjøring?

    Elbiler er for de som kan matte. Dieselfundamentalister får kose seg så lenge det varer. Når de endelig bytter kommer de nok å angre i stillhet på at de ikke byttet før.

     

    Det er heller du som ikke forstår problemet. Heller ikke elbilforeningen forstår problemet.

    Ikke kommer dere til å forstå heller, uansett hvor mange ganger det blir fortalt.

    Problemet er: ikke lade mulighet hjemme, og for å få det, må en kjøpe ny elsentral for området en bor i, og en fordelings ting til borettslaget, og selvsagt noen interne.

    Og industrifeltet som benytter seg av samme sentral slipper å bli med, selv om dem vil benytte seg godt av oppgraderingen, samme med fordelingen mellom borettslag og boligfelt. boligfelt slipper å betale, men vil benytte seg godt av oppgraderingen.

     

    Prisen må JEG betale, alt sammen. Og for den prisen, kan diesel koste 25,- pr liter og 100,- pr bom passering, i den framtid jeg kan kjøre bil.Så lading hjemme, det skjer ikke.

     

    Derfor må lading skje, der alle burde lade bilene sine. På stasjoner alla bensinstasjoner. Den delen må fungere, like raskt og enkelt som for en bensin/diesel bil. Og.. tja strengt tatt ikke like sjeldent. 1 gang i uken er helt ok å bruke 5 - 10 min. selv om jeg pr i dag bruker 5 min pr 3 uke.

    Med rask nok ladetid, ville jeg klart med med realitet vinter med 25 mil, og 10 min ladetid.

    Det er helt ok. Min test var 30 min vær 3 dag med Ionic. Det blir for ofte, og for lang ladetid.

  3. Selvfølgelig er det ikke et offentlig ansvar, like lite som å bygge bensinstasjoner er det.

     

    Og staten "tvinger" ingen til å kjøpe elbil, det å eie og kjøpe bil er fortsatt 100% frivillig.

     

    Om staten har ansvar for noe så er det kollektiv transport og veinett, de kan legge til rette for mye annet men et ansvar for privatbilismen kommer de nok aldri til å ha. 

    Nåja... Det offentlige tok da absolut sin del ved utbygging av bensinstasjoner i etterkrigen og langt opp på 70 tallet.

    Det ble sørget for areal, og tillatelser, og veiutbygging for takle transport av bensin og diesel.

    +++.

     

    Vi snakker ikke om offentlige bygge selve el lade stasjonen, men gjøre ting til rette, sørge for at leveranse funker, og kommer raskt, og muligheter.

    Akkurat slik dem gjrde for at vi skulle få bensinstasjoner overalt.

     

    Hvorfor er ikke dette det offentliges ansvar i dag? Slik det offentlige tok ansvar for i 50 - 60 tallet?

     

    Vel, angrer på jeg svarer... siden jeg kjører dieselbil, og dermed kan bruke ladekø og treg utbygging for å slippe å kjøpe el bil og få 300 000 i billån.

    • Liker 6
  4.  

    Fordi, ingenting er dummere en å droppe nedbetaling av lån hos kreddittkort, for å spare en buffer. Ett ned betalt kreddittkort, er 3 måneder buffer rentefritt.

    [...]

    Beste buffer er ALLTID å betale ned lån.

     

    Så vidt jeg forsto det var det snakk om et vanlig lån som var tatt opp for å betale av en rekke andre lån, heriblandt gammel kredittkort gjeld, men mulig jeg misforsto.  Det er ikke bare bare å hente ut penger igjen fra et vanlig lån og slett ikke sikkert man får seg nytt lån heller.  Men hvis det faktisk er snakk om at hele gjelden er samlett på et kredittkort, så er jeg selvfølgelig enig i å betale så mye inn som mulig siden han altid kan ta ut mer penger igjen. 

     

    Jeg forsto som han hadde multi kredittkort gjeld, og samlet de fleste til samlelån.

    Samlelån, av de beste med lave renter, er en reditt du får eks. 500 000,- Og du bruker 136 000,- på kredittkortene.Da fortsetter en nedbetaling på de 136" men kan bruke de resterende som buffer I steden for kredittkortene.

     

    Dette lønner seg kun, om en vet en aldri kan betale ned kredittkort på de 60 - 90 dagene. Du har rentefri kreditt.

    Om han har valgt forbrukslån om ikke kan "fylles" som buffer. Så vil fortsatt nedbetalingen av lån, lønne seg en å ha lånte penger på bok som buffer.

     

    Men beste buffer, for dem som har kontroll til å betale ned. er faktisk Kredittkort. Banker vil si penger på bok. Men det er fordi disse kan bankene tjene dobbelt på.

  5.  

     

     

    Jeg har prøvd å få han til å forstå at det å ha 50K på brukskonto er egentlig helt høl i huet, men han må ha det der tilfelle noe skjer.. Til info, han leier hybel i dag.. Det meste dekkes av utleier hvis noe skjer..

     

    Jeg har sagt han burde minimum betale 30k (egentlig 40k...) av det han har på sparekonto på lånet, for å bli kvitt det samt få lavere renter pr måned. Men han sier han ikke kan, for det er alt for mye penger.. 

     

    50K er ikke mye å ha stående.  Du bør ha en buffer å ta av så du slipper å være avhengig av kredittkort når noe skjer.  Du bør altid ha nok penger stående til å dekke levekostnader minst 3 (men helst 6) måneder frem i tid.

     

    Med så små beløp gjør det liten forskjell hvilken konto der brukes.  Mange høyrentekonti gir først rente på penger over 100K og med en så liten rentesats som det er i dag blir det bare 50-70 kr i potentielle månedlige renteinntekter hvis du hadde klart å finne en bank som vil gi deg i nærheten av 2% fra første krone, så det er knapt verd å gjøre noe med det. 

     

    Du gir ikke mye muligheter til vanlige folk.

    6 måneder buffer.

    Jaja. 400 000 på bok.. fantastisk flott det. Men ikke veldig sannsynlig for unge par generelt sett i Norge.

     

    Hvem har faste kostnader på 400.000 på 6 måneder?  Mer enn det de fleste unge har i årlig bruttolønn...

     

    Men altså jeg mener man bør kunne håndtere at stå uten inntekt et halvt års tid uten at alt går i dass.  

     

    Hvis folk kun går 2.000 i overskud har de alt for store kostnader ifht inntekt.  Hva vil de gjøre når renter stiger 3-4 prosentpoeng?  Å leve så rett-på-grensen er veldig dumt, men ja, der er sikkert mange som gjør det.  

     

    Da jeg kom til Norge i '98 hadde jeg 200 kr i lommen og et tilbud om jobb.  Tjente 220K det året, noe som var lavt selv den gangen, men likevel hadde jeg etter ett år spart opp 100K.  Det går altså fint å spare opp en god buffer hvis man selv vil.  

     

    Det var å sette det på spissen.

    Fordi, ingenting er dummere en å droppe nedbetaling av lån hos kreddittkort, for å spare en buffer. Ett ned betalt kreddittkort, er 3 måneder buffer rentefritt.

     måneder cash på konto, og kredittkort fylt med flere års lån, betyr du har ingen buffer, kun lånte penger, og du konstant betaler mye renter på dem.

     

    Jeg har en vanlig bolig i en av Norges største byer (nest største faktisk) Denne boligen er gjennomsnittet for en familie på 5. Kjøpte den for nesten 3 år siden. Nå har vi igjen 1,3mill i lån.

    Beste buffer er ALLTID å betale ned lån.

    Vanlige uforusette ting som ryker, er ikke 6 måneder utgifter. Så store problemer, fikser forsikring, eller arb. ledighets trygd. En så stor nedgang i lønn, er ekstremt skjeldent, uten om å miste jobb. Og da får du lang tid til å finne ny jobb, dermed ingen stor krise.

    de som er normalt, er altså tv som ryker. Vaskemaskinen, service på bilen. Men dette er som regel så små regninger, at en bare dropper noen goder den aktuelle måneden så er det i orden. Trenger skjeldent  måneder buffer. Om det plutselig dukker opp ting på den størrelsen, så er en så dårlig til økonomi, at det mest sannsynlig er kreditt lån som er missligholdt, og kommer som inkasso.

  6.  

    Jeg har prøvd å få han til å forstå at det å ha 50K på brukskonto er egentlig helt høl i huet, men han må ha det der tilfelle noe skjer.. Til info, han leier hybel i dag.. Det meste dekkes av utleier hvis noe skjer..

     

    Jeg har sagt han burde minimum betale 30k (egentlig 40k...) av det han har på sparekonto på lånet, for å bli kvitt det samt få lavere renter pr måned. Men han sier han ikke kan, for det er alt for mye penger.. 

     

    50K er ikke mye å ha stående.  Du bør ha en buffer å ta av så du slipper å være avhengig av kredittkort når noe skjer.  Du bør altid ha nok penger stående til å dekke levekostnader minst 3 (men helst 6) måneder frem i tid.

     

    Med så små beløp gjør det liten forskjell hvilken konto der brukes.  Mange høyrentekonti gir først rente på penger over 100K og med en så liten rentesats som det er i dag blir det bare 50-70 kr i potentielle månedlige renteinntekter hvis du hadde klart å finne en bank som vil gi deg i nærheten av 2% fra første krone, så det er knapt verd å gjøre noe med det. 

     

    Du gir ikke mye muligheter til vanlige folk.

    6 måneder buffer.

    Jaja. 400 000 på bok.. fantastisk flott det. Men ikke veldig sannsynlig for unge par generelt sett i Norge.

    For det første, så tar det for folk somm ikke får gode gaver av mamma og pappa, veldig lang tid å spare opp en slik sum. Om en klarer å spare halve lønnen sin, så tar det 1år. De færreste klarer det. Fordi bolig, for mange er 12 000 eller mer bare i leie, også kommer all leve kost som strøm internett tv, mobil forsikringer som da er 8 000 før en vet ordet av det. Så dr forsvant halve lønna. Også må en jo ha mat.

    Så 1/4 del av lønna kan spares, om en har stålkontroll, og ikke er mye ute å lever. Og bare veldig få greier dette, og da tar det fortsatt årevis for å spare opp slike summer.

    Gjennomsnitlig sannsynlighet er 2 000,- pr måned i å spare.det er 24 000 pr år. Da tar det tid å få buffer opplegget ditt.

    Og dermed i dine øyne: INGEN unge par lever økonmisk fornuftig.

     

    Og din anbefalling er faktisk å bygge buffer før nedbetaling av lån? Galskap sier jeg.

     

     

    Av ting som skjer plutselig, så er det aldri snakk om slike summer. Det er snakk om 10 - 20 000 kr

    Høyere beløps hendelser en det, kan en bruke forsikring på det meste.Nei, har en kredit gjeld, så er den beste buffer, å betale ned dette.

  7. Jeg pleier å bruker tirereviews.co.uk når jeg velger sommerdekk. Der kommer Maxxis ME3 bedre ut enn Firestone dekket du nevnte.

     

    Tilhengerdekket er jo et rent vinterdekk. Det er ikke sikkert det tåler sommervarme. Kan Falken EUROALL SEASON AS200 være et alternativ?

    Etter å ha lest ulike dekk og ser folk kriver et dekk som det beste som finnes, og den neste sier det e noe av det værste som finnes.

    Enkelte skårer dekk til 90%, mens en annen skårer samme dekk il 10%

    Leser også folk forventer samme egenskaper av dekk etter 6 -7 år og 70 - 80 000 kjørte km.

    Disse "testene" er null verdt, nesten like lite verdt som kjøpt og betalte NAF. Som sikkert latt Nokian i Finland teste dekka for dem.

  8. Pengene er ikke gave. Det er ikke gave når du får tilbakebetalt din andel av en feilslått investering, det er å få tilbake sine egne penger, og påvirker ikke skatt.

     

    Hvitvaskingsloven og mistanke om hvitvasking spiller her en større rolle - nemlig å kunne underbygge hvor disse pengene kommer fra.

    Hva mener du?

    Bevise hvorfor fame. medlem gir meg peger?

    Jeg kan kun bevise å ha sendt andre i fam. penger.

    Med andre ord, jeg har tidligere sendt fam. i Filipinene penger, for å betale en tomt. Som fam. bosatt i Norge er delkjøper i.

    Og Fam. i Norge betaler meg tilbake, siden vi ikke kan dele tomt likvell.

     

    Selve tomte kvitteringer, vil bli uten vårt navn, uansett. siden tomt ikke kunne deles.

  9.  

    Helt riktig.Derfor avvike fra orginaldimensjonene.

    Min bil f.eks. er faktisk orginal dimensjonen ett 14" siden jeg har facelift utgave av octavia. som er typegodkjent med 14" hjul.  Men det passer likevell ikke.

    Nå oppgir heldigvis ikke MB en originaldimensjon som ikke passer på bilen.

     

    Og likevel er typegodkjenningen av 212 med hjul som ikke passer på en AMG. Og Octavia typegodkjenningen ble gjort 10 år eller mer, en min utgave ble bygd første gang.

    Slik er den verden der. Så "orginal" dimensjonen sier ingen verdens ting om hva som er best for bil utgaven en person bosatt i Tromsø bør ha.

  10.  

     

     

    Og orginal anbefalte til MB W212 er: 205X60-16 og 225X55-16

    Så hvorfor mener du da TS ikke skal velge 205X60-16, som er en av orginal dimensjonen til hans bil? 

    Selv om de ulike utgavene blir solgt med helt andre dimensjoner, så er disse de faktiske orginal dimensjonene på de bilene. Uavhengig av hva 350CDI blir levert med i Norge, og hva da som kommer i vognkortet. Hadde jeg ved kjøp av min bil valgt de 18 hjula, fra forhandler, så kunne bilen risikert å bli registrert med dem.

    Min bror har en Polo, og det står 205X40-17 i vognkortet på den. Slik den ble levert fra Møller.

    Men orginal dimensjonen er likevel bare 175X65-14 (ok, husker ikke eksakt her, mulig 70 profil eller noe)

     

    Og hvorfor kalkulerer du metriske hjuldimensjoner i Amerikanske tommer, når du diskuterer med en Nordmann??

    Så du mener at siden 205/60-16 er en av dimensjonene som oppgis til 212 er det helt ok å sette det på en hvilken som helst 212?

    Det er langt fra sikkert at det funker på alle, enkelte av de vil eksempelvis ha for store bremser til 16-toms felger.

    Andre vil kunne få problemer med loadindex.

     

    Jeg ser ikke helt problemet med å bruke tommer, det er uansett snakk om forholdet mellom to tall og det forandrer seg ikke ut fra hvilket av de aktuelle målesystemene vi bruker.

    Hvorfor skriver du Amerikanske og Nordmann med store forbokstav? Er det egennavn?

     

    Først kritiserer du fordi noen bruker annen en orginal dimensjoner.

    Og når orginal dimensjoner til W212 nevnes, så blir også det feil?

    jajaja.

     

    Jeg poengterer ganske enkelt det faktum at 212 og 212 kan være ganske ulike biler og det kan derfor også være ganske ulike dekkdimensjoner som passer på og anbefales.

     

    Helt riktig.Derfor avvike fra orginaldimensjonene.

    Min bil f.eks. er faktisk orginal dimensjonen ett 14" siden jeg har facelift utgave av octavia. som er typegodkjent med 14" hjul.  Men det passer likevell ikke.

    Og slik er det med 212 også.

    Og derfor avviker orginal dimensjonen mye, også på samme bil, med samme utstyr ellers, i de ulikeland den blir levert.

     

    Derfor vil ofte å avvike fra orginaldimensjon bli bedre.

  11. Da blei det billige Sava.. til bilen. og Sunny vinter til hengeren.

    Sava Intensa HP

    195/65 R15 91H
    29786_1490707047450_big.jpg
    giga-dekk.com.jpg
     
    C
     
    B
     
    68
     
    99 kr
    Pris per enhet:

    494,00 kr

    Mengde:
    4
    Totalpris:

    1 976,00 kr

    Order #:

    33678939

    Sunny Wintermax NW611

    175/70 R13 82T
    39534_1490709201823_big.jpg
    giga-dekk.com.jpg
     
    C
     
    C
     
    71
     
    99 kr
    Pris per enhet:

    350,00 kr

    Mengde:
    2
    Totalpris:

    700,00 kr

    Order #:

    33678940

     
    Leveringskostnad
    0,00 kr
    Eco Tax Price
    75,00 kr
    Totalpris
    2 751,00 kr
  12. M+S er vel disse typiske "helårsdekkene" som er populære i bla. USA. Er de i det hele tatt å få kjøpt i norge? Jeg tror ingen selger dem som vinterdekk i hvertfall.

     

    Jeg har forresten hatt vinterdekk som har vært merket med både M+S OG "snøkrystall i fjellheimen". Egentlig bør vi bare ignorere hele M+S fullstendig, og se etter snøkrystallen. Ingen snøkrystall = sommerdekk, snøkrystall = vinterdekk :)

    Jeg har aldri hatt ett vinterdekk uten M&S merkinger. Dem har også hatt snøstjerner og isfjell.

    Problemet er heller at noen sommerdekk også har m&s merkinger, men disse mangler snøstjerner og isfjell.

     

    Bleh! Alt jeg skrev ble ikke med..

     

    Kjøper du dekk i 2018 og skal til Tyskland i vinter, så må dekkene ha snøkrystall

    I Norge holder det med M+S

    Tror ikke det er mange norske biler som kjører på M+S, om vinteren, men jeg har M+S "sommerdekk"

    Jeg kan skifte tidlig/seint og kjøre lovlig, uansett føre

     

    Spøler på flat mark, noe jeg ikke gjør med mine piggfrie vinterdekk

     

     

    M+S er vel disse typiske "helårsdekkene" som er populære i bla. USA. Er de i det hele tatt å få kjøpt i norge? Jeg tror ingen selger dem som vinterdekk i hvertfall.

     

    Jeg har forresten hatt vinterdekk som har vært merket med både M+S OG "snøkrystall i fjellheimen". Egentlig bør vi bare ignorere hele M+S fullstendig, og se etter snøkrystallen. Ingen snøkrystall = sommerdekk, snøkrystall = vinterdekk :)

    Hm. sliter litt med sitering greiene på siden her. Dette blei rart.

     

    Og forvirret meg vekk fra hva jeg skulle svare  :confused:  Beklager det.

     

    Går da over til: Jeg mener : Norge bør/må få tillegs lov på M&S merking kravene, som da snøkrystall og/eller isfjellet.

  13. Du får ikke installert noe utenom i App Store i iOS, noe du tydeligvis får til i Android. Hos android er også app butikken ikke trygg nok i det hele tatt.

     

    Nå snakker du tull. Ingen problem å laste inn fra ikke ios Apstore. Mine Ipader, har alle instalerte oppsett, som ikke er Apstore godkjente. Og mange firmaer har oppsettt, som verken andriode godkjente eller Iphone godkjente. Ingen problem, er bare å lastened.

  14.  

     

    Kjøpte ved en feiltakelse Gislaved vinterdekk for noen år siden, og gråt mine tårer hver vår det var dekkskift. Finner jeg tilsvarende sommer/vinter til Pajeroen så kjøper jeg.

    Kanskje de værste dekkene jeg noen sinne har eid var noe Nordexx greier; brei sladda i første rundkjøring ut fra forhandler på litt våt veibane. Hadde like mye mønster igjen når jeg byttet den høsten. Aldri mer billige dekk av den typen, selv om forbruket på mila gikk fra 0,75 til 0,55.

    Nordexx har jeg hørt om, men det i Filippinenne. Trudde disse var beregnet for varme land.

    Selges via Superdekk forhandlere i Norge.

     

    k,Trur ikke det er en lur ide, men mulig dekkmerket har mange typer dekk.

  15.  

    Og orginal anbefalte til MB W212 er: 205X60-16 og 225X55-16

    Så hvorfor mener du da TS ikke skal velge 205X60-16, som er en av orginal dimensjonen til hans bil? 

    Selv om de ulike utgavene blir solgt med helt andre dimensjoner, så er disse de faktiske orginal dimensjonene på de bilene. Uavhengig av hva 350CDI blir levert med i Norge, og hva da som kommer i vognkortet. Hadde jeg ved kjøp av min bil valgt de 18 hjula, fra forhandler, så kunne bilen risikert å bli registrert med dem.

    Min bror har en Polo, og det står 205X40-17 i vognkortet på den. Slik den ble levert fra Møller.

    Men orginal dimensjonen er likevel bare 175X65-14 (ok, husker ikke eksakt her, mulig 70 profil eller noe)

     

    Og hvorfor kalkulerer du metriske hjuldimensjoner i Amerikanske tommer, når du diskuterer med en Nordmann??

    Så du mener at siden 205/60-16 er en av dimensjonene som oppgis til 212 er det helt ok å sette det på en hvilken som helst 212?

    Det er langt fra sikkert at det funker på alle, enkelte av de vil eksempelvis ha for store bremser til 16-toms felger.

    Andre vil kunne få problemer med loadindex.

     

    Jeg ser ikke helt problemet med å bruke tommer, det er uansett snakk om forholdet mellom to tall og det forandrer seg ikke ut fra hvilket av de aktuelle målesystemene vi bruker.

    Hvorfor skriver du Amerikanske og Nordmann med store forbokstav? Er det egennavn?

     

    Først kritiserer du fordi noen bruker annen en orginal dimensjoner.

    Og når orginal dimensjoner til W212 nevnes, så blir også det feil?

    jajaja.

  16. Har du hatt fortjeneste av transaksjonen?

    Kan du dokumentere hvor kjøpesummen kommer fra? Hadde du pengene i en bank eller lignende. 

    Nei, ingen fortjeneste. Ett valutta tap, på ca 20 000,-

     

    Kvittering kommer kun ved overtagelse. Det er også da kontrakt skrives ferdig.

    Det er snakk om 2 år nedbetaling på tomt. (vi halve) nedbetaling kvitteringene, er info med kun helhet, altså total delbetaling, ikke halvparten som vi har betalt. Men dette er i Filippinene. Kan ikke kjøre tilbakebetalingen derfra, den må gå oss i mellom. Og derfor skjer i Norge.

  17. Kjøpte ved en feiltakelse Gislaved vinterdekk for noen år siden, og gråt mine tårer hver vår det var dekkskift. Finner jeg tilsvarende sommer/vinter til Pajeroen så kjøper jeg.

     

    Kanskje de værste dekkene jeg noen sinne har eid var noe Nordexx greier; brei sladda i første rundkjøring ut fra forhandler på litt våt veibane. Hadde like mye mønster igjen når jeg byttet den høsten. Aldri mer billige dekk av den typen, selv om forbruket på mila gikk fra 0,75 til 0,55.

    Nordexx har jeg hørt om, men det i Filippinenne. Trudde disse var beregnet for varme land.

  18. Det er ikke noen voldsom forskjell i rulleomkretsen på de alternativene der.

    På noen biler har produsent ulike anbefalinger, dette kan det være en rekke årsaker til. I mange tilfeller er det også ulike anbefalinger ut fra lastekapasitet, egenvekt og motor på ulike varianter av bilen.

    Det kan også være ulik dimensjon på bremser avhengig av hva bilens første eier hadde lyst på..

     

    Jeg antar dog at bilprodusenten i det aktuelle tilfellet vet mer om bakgrunnen for dette enn jeg gjør.

     

     

    Jeg valgte å bruke 195/65-15 som referansepunkt, de andre dimensjonene er derfor oppgitt med avvik fra dette.

     

    Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/Mile Difference

    195/65-15 5.0in 12.5in 25.0in 78.5in 807 0.0%

    205/60-15 4.8in 12.3in 24.7in 77.6in 817 -1.2%

    215/55-16 4.7in 12.7in 25.3in 79.5in 797 1.3%

    225/45-17 4.0in 12.5in 25.0in 78.5in 808 -0.0%

    185/70-15 5.1in 12.6in 25.2in 79.2in 800 0.9%

    235/35-18 3.2in 12.2in 24.5in 76.9in 824 -2.0%

    Og orginal anbefalte til MB W212 er: 205X60-16 og 225X55-16

    Så hvorfor mener du da TS ikke skal velge 205X60-16, som er en av orginal dimensjonen til hans bil? 

    Selv om de ulike utgavene blir solgt med helt andre dimensjoner, så er disse de faktiske orginal dimensjonene på de bilene. Uavhengig av hva 350CDI blir levert med i Norge, og hva da som kommer i vognkortet. Hadde jeg ved kjøp av min bil valgt de 18 hjula, fra forhandler, så kunne bilen risikert å bli registrert med dem.

    Min bror har en Polo, og det står 205X40-17 i vognkortet på den. Slik den ble levert fra Møller.

    Men orginal dimensjonen er likevel bare 175X65-14 (ok, husker ikke eksakt her, mulig 70 profil eller noe)

     

    Og hvorfor kalkulerer du metriske hjuldimensjoner i Amerikanske tommer, når du diskuterer med en Nordmann??

    • Liker 2
  19.  

     

    Det er bare tull fikse, det er helt kurant med 225-dekk på vinterføre i dag.

    Det er nemlig slik at dekkene er laget på en helt annen måte enn det du husker fra 80-tallet.

     

    På min 211 har jeg fra jeg kjøpte den brukt original dekkdimensjon på vinteren, det er 245/45-17.

     

    Trådstarter: Hva slags dekk har du? Hvor gamle er de? Har de vært godt lagret i sommerhalvåret? (kjølig og mørkt er viktig)

     

    Det er en grunn til at bilen leveres med en gitt dimensjon, det er fordi bilprodusentene vet bedre enn mr random.

    Alt hva du vet Snylter :hmm::rofl:

     

    Så du mener du vet bedre hva som passer på bilen enn bilprodusenten gjør?

    Hvordan har du opparbeidet en slik kompetanse?

     

    Hm!  :hmm:

    Min bil er oppitt å passe: 195X65-15, 205X60-15, 215X55-16, 225X45-17 + det opplyser om en rekke alternativer, som ukurante 185X70-15, 235X35-18.

     

    Og når jeg går på slike dimensjons kalkulatorer, så ser dette ikke veldig gunstig ut, i forhold til rulleomkrets og slikt.

    Men siden fabrikken er eksperter på dette, og vet alt om alle fører i hele verden... Hvorfor har dem da så mange dimensjoner + en rekke alternativer da? På en og samme bil... :eek:

     

    Jeg forstår att du kan veldig mye om dette, så derfor ønsker jeg en forklaring på dette. :huh:

×
×
  • Opprett ny...