Gå til innhold

holtiz

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av holtiz

  1. Takker så mye for denne hjelpen, og linken. Trodde det var noe feil som hadde skjedd med nedlastingen av SP3 jeg, da jeg hadde meget dårlig WLAN dekning da jeg gjorde installasjonen. Tenkte kanskje det var blitt korrupte data eller noe dritt i oppdateringen. Reinstallerte på en annen harddisk, og fikk samme problem. Da ble det søking på forum etter feilen.

     

    Nå virker det supert, og takker så mye for det. Sparte meg en ny installasjon.

  2. Jeg har hatt Vista x64 i noen uker nå, og er overrasket over hvor kjapt og greit det funker. Har hatt problemer med installasjon av Acdsee programmet, ved at jeg får blåskjerm. Webkameraet mitt er ikke laget drivere til Vista. Ellers så har det meste virket greit.

     

    Men mitt største problem, er at jeg har en 22" Samsung på ene DVI porten, og projektor på den andre porten på mitt Nvidia 8600GTS. Her har jeg tidligere brukt Nview fra Nvidia, hvor jeg har brukt denne til å skifte skjermer ved å trykke ALT+S. Så har den skiftet oppløsning og tilpasset projektoren med en gang. Det fungerte helt topp i Windows XP.

     

    Har noen ideer til å løse dette problemet, er jeg veldig takknemmelig.

  3. Herlig! Fant pc svart idag tidlig. Da hadde Liang DCC-Pro pumpen min stoppet og ville ikke virke mere. Dette etter HELE 2uker bra drift! Jippi!

     

    Nå må jeg vente til jeg får svar fra Vcore.dk, om garanti og slikt. Noen som har hatt lignende saker hos de før?

     

    Først fikk jeg problem med hovedkort, nå vannkjølingen! Hva faen er det med kvaliteten til produsentene for tiden?

  4. Hei. Jeg fikk problem med en gang jeg kjøpte dette kortet. Dette fordi jeg kun bruker Samsung disker. Men mitt hovedkort funket fint med alle disker under 500GB. Se tidligere saker her på forumet.

     

    Jeg har lagt inn rapport under produktet på komplett.no, og har fått returnert kortet hos Komplett.no. Tok ikke mer enn 4-5dager så fikk jeg et Asus X38 Maximus kort. Dette ser ut til å fungere veldig bra, etter noe trøbbel med en feil i softwaren til AI Gear og så likte det ikke min Nec IDE dvd-brenner. Alle mine samsung disker funker veldig bra.

     

    Jeg råder deg til å snakke med Netshop, og forklare situasjonen. Henvis til trådene på Asus forumet, og få eventuelt sendt oppover et nytt kort eller send inn det du har. Du er ikke tjent med et kort som du ikke vet vil fungere bra på disse diskene. Asus har nesten benektet feilen...noe som har gjort at jeg vurderte å kjøpe meg et Abit kort isteden for. Men fikk tilbud fra Komplett.no, om dette maximus SE kortet.

     

    Håper du får fikset det.....lønner seg i alle fall ikke å vente for lenge. Jeg ventet i 1måned etter avtale med Komplett.no. (til det kom en ny BIOS, for å se om det kunne hjelpe)

  5. Xp er og har vært knallbra, men jeg vil prøve Vista x64. Har ikke sett så mye på dette OS'et enda.

    Jeg synes Vista virker knallbra, men jævlig irriterende dette med spml om hele tiden å godkjenne alt som gjøres. Virker som om det meste er raskere å starte i Vista, dette spesielt på filmer. (Bruker Zoomplayer)

     

    Dette er ikke tråden til å diskutere dette, men skal se om jeg setter mer manuelt i BIOS selv senere. Satser på at det er mer stabilt nå fremover.

     

    Noen som har tips til konfig av hovedkort.

     

    Jeg har Q6600, Corsair 4GB XMS2 PC6400 ram, Asus 8600GTS Silent. Mist 500W PSU v2. 3stk Samsung 500GB.

    Alt er vannkjølt med D-Tek cpu blokk, Maximus SE blokken (FUSION), Liang DCC-PRO pumpe, Thermochill PA120.3

  6. Problem medheng i Windows Vista ved bruk av tastatur var trolig AISuite som gjorde. Avinstallerte denne og fant en ny oppdatering på Asus sine hjemmesider.

     

    Men jeg når jeg kjører opp PC probe II, får jeg følgende meldinger. NB voltage er for høy : 1.47V, og SB temperatur ligger på 45grader og MB temperatur på 35grader.

     

    Jeg har ikke noe peiling på overklokking og alle verdiene som er vanlige å justere. Så trenger hjelp!

     

    Hva er denne NB Voltage? Hvorfor står denne så høyt?

     

    Alt skal være satt opp med default av BIOS. Da jeg har hatt endel problemer med denne maskinene å få den opp å gå!

  7. Har fått oppgradert BIOS nå til v. 701, og fikk da noen rare målinger plutselig. 48grader på cpu og 53grader på chipset. Da har jeg vannkjøling på begge enheter. Merkelig. Hadde ca. 28grader på CPU før oppgradering.

     

    Hadde også store problemer med installasjon av Vista, noe som tydeligvis var min NEC IDE dvd-brenner, for da hengte installasjonen, og ble blåskjerm tilslutt. Fikk installert med SATA dvd-rom og da virket det greit.

     

    Men opplever også et problem inni Vista x64, at ved ctrl+c og ctrl+v på mine diskstasjoner fører til at Windows hegner seg (explorer.exe). Drar jeg filene over fra stasjon til stasjon, da funker det.

     

    Får håpe det ikke er problemer med Samsung 500GB disker på dette hovedkortet også. Blir det store problemer med dette skal det bli slutt på Asus sine hovedkort for alltid.

     

    En annen ting som var merkelig er at mine Ram brikker blir veldig varme (corsair quad2x xms2 THX eller noe slikt). Ved forsøk å sette disse til 1,8V og 5-5-5-18T, og jeg starter på nytt. Kommer det overclocked failed!

    Jeg har jo for F ikke overklokket noe enda. CPU har en multiplikator på 9. Er dette riktig på en Q6600, med DDr2 PC6400 brikker?

  8. Hmmm ja, har tydeligvis vært i frostvæske tåke og ikke sett den kontakten. Har i alle fall bestilt meg 5-6forskjellige kabler til MIST PSU'en min nå fra Microplex.

     

    Så da skal jeg se om maskinen blir mer stabil med 8P og direkte PCI-E kontakt fra PSU (Har bare en fra Molex kontakter nå...)

     

    Skal teste en ny Vista X64 versjon idag, og se om jeg får lagt inn på nytt. Hvis ikke blir det testet med XP 64bit.

  9. Et lite kjapt spørsmål angående den 8P kontakten det har vært snakk om her. Hvor skal denne kobles?

     

    Jeg har kun en 4P kontakt på CPU og den 4P som står sammen med Power ledning til hovedkort.

    Mulig jeg er svimmel, men finner ikke den 8Pin kontakten på mitt hovedkort.

    Har også en 6P på skjermkort.

     

    Ellers har jeg et spørsmål angående de som har et Maximus kort som fungerer bra. Ved standby, står det da CPU INIT på POST display? (Når man trykker power knapp, vil det stå noe DRAM, deretter går den videre med mange andre felt.)

  10. flashet bios med USB minneplugg og fra Bios igår.....og funket helt greit. Byttet ram brikker, tok ut ram og skjermkort osv osv

     

    Ikke noe endring.....off....blir lei, skuffet og forbannet på slike problemer. Skal sjekke installasjon på en annen harddisk idag. Så får jeg se om det virker bedre.

     

    Snart kvitter jeg meg med alt som heter ASUS og kjøper noe nytt.

  11. Er det noen som kan fortelle meg mer om den "CPU Init" meldingen? (Skal den stå på display ved standby på pc? Altså før oppstart.)

     

    Med en gang jeg slår på maskinen min (power bryter på PSU), står det i POST display CPU Init. Men når jeg starter den opp, så starter maskinen opp. Men så kommer problemene. Jeg har 3stk Samsung 500GB harddisker i vanlig SATA oppsett.

     

    Jeg får ikke installert Windows Vista, får partisjonert, valgt harddisk og den kopierer inn filene. Men etter restart igjen starter den installasjonen av Vista, og der står den i evigheter å jobber. Plutselig restarter maskinen.

     

    Min maskinvare konfigurasjon er:

     

    Intel Q6600

    Asus Maximus Formula SE X38

    Corsair QUAD2X 6400C5DHX DDR2 4096MB CL5 ,Kit w/four matched 1GB E.P.P DHX Dimm's

    Asus 8600GTS Silent Skjermkort

    3xSamsung 500GB hd

    Mist 500W PSU (med avtagbare kabler)

     

    --------------

     

    På dette kjører jeg vannkjøling:

     

    D-tek Fuzion CPU blokk

    Asus fusion blokk (den originale chipset blokken)

    Liang DCC-Pro vannpumpe

    Thermochill PA120.3 radiator

    1/2" slanger

     

    Jævlig irriterende om jeg må pakke ned og RMA dette hovedkortet også. Har nettopp fått dette, grunnet feil på mitt ASUS p5k Premium kort. Begynner å miste tålmodigheten hvis det skal være bare problemer, vurderer å kjefte meg opp mot Komplett.no, for det koster meg både tid og penger å drive med dette tullet. Vurderer nå å forlange en erstatning for bedriten hardware.

     

    Har også lagt inn BIOS V. 702 eller hva den heter.

  12. Det heter utgang ikke inngang, da det er veldig få maskiner med s-video inngang.

     

    Du kan prøve en slik. Jeg har handlet denne, men ikke fått testet den. Skal virke på mange skjermkort.

    CBA0_01.jpg

     

    Bestiller du en slik over ebay med paypal, koster den ca. 25kr, og frakten er gratis. Tok ca. 8-10dager før jeg fikk kabelen i posten.

     

    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...N:IT&ih=005

     

    Jeg har også handlet endel annet "stasj" hos disse, og de leverer raskt og gratis. KJEMPEGOD EBAY SELGER!

  13. Samsung 400GB Sata = OK

    Samsung 250GB Sata = OK

    Samsung 200GB IDE = OK

    Samsung 80GB Sata = OK

     

    Samsung 500GB Sata = Problem

     

    Dette er diskene jeg har brukt siden jeg har fått ny maskinen min. Sjekk tidligere tråd.

     

    Med 500GB disken fikk jeg problemer med bluescreen i Vista X64, XP x64 og i vanlig Vista. Sammen med treg kopiering og "loss" av data ved kopiering tilbake til andre disker.

     

    Har lagt inn annmeldelse på komplett.no, og håper folk legger merke til dette, for det er for svakt at på et high-end kort fra Asus i p35 serien, skal man forvente at man får det man betaler for. Altså kvalitet og stabilitet. Og det skal i alle fall ikke være problem med kjente diskleverandører som Samsung og Western Digital.

  14. I ca. samme prisklasse er ABIT P35 Pro et veldig godt kort, som lar seg lett overklokke, alternativt er å hive seg på et Asus X38 hovedkort. Eller et litt eldre 680i SLI kort, Abit IN9-MAX er jo et meget fett kort, som også skal falle i pris nå, som X38 serien fra Abit kommer.

     

    Hvis ikke det kommer en BIOS som løser problemet vil jeg bytte og legge i et mellomlegg til et X38 kort. Men vil ha et med mulighet for vannkjøling av chipset, og der er de nye X38 kortene dårlige. (Asus har vært flinke der til å tilrettelegge for dette. Mange har bare ribber på de heatpipeløsningene sine.)

     

    Men P5K Premium kortet er knallbra, så lenge som det fungerer og om det kommer en fiks på SATA problemet. Dette fordi dette kortet har det meste man har behov for og det er bra å klokke. Så jeg håper at ASUS kommer med en løsning på dette problemet fort!

     

    Lykke til med valg av hovedkort..... (jeg har villet vente noen uker til X38 kommer)

  15. Gå for et annet kort. Nyeste offisielle BIOS er 204 versjonen. Finnes en 302 versjon men den hjelper ikke noe.

     

    Er VELDIG mange saker som omhandler dette emnet på support.asus.com:

    http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board...SLanguage=en-us

     

    Gjelder for spesielt for store samsung og WD disker på sata-II.

     

    jeg har IDE DVD brenner, og flere samsung disker. Samsung HD501LJ disken min, ligger nå bare på hylle, i påvente av eventuell ny BIOS. Jeg har feilmeldt dette til Komplett.no, men ble enige om å avvente litt, for å se om det kommer en ny bios oppgradering. Kommer det ikke en ny, sender jeg inn kortet og skaffer meg heller et X38 Maximus kort. Blir det problem med det, så blir det ny produsent. (ABIT trolig)

     

    Jeg har 1x400GB, 1x250GB, 1x200GB og 1x80GB Samung disker nå. Disse fungerer greit. Men ville bytte ut noen av disse til den 500GB disken, for å minske varme og støy på hovedpc.

     

    Har fått hjem vannkjøling nå, men blir ikke montert før jeg har fått byttet eller fikset hovedkortet.

  16. Ja, er ialle fall ikke jeg som er gutten hans.

     

    Har masse gamle kabinetter med rask, som jeg kan hente brytere og dioder fra, men ønsker disse nye, får å få bedre helhetsintrykk.

     

    Virker ikke de knappene jeg har bestilt? ON/ON bryteren? Står det at den kan brukes til kortslutting av strømkretser, slik som det er på PC power knapp.

     

    Virker de ikke bestiller jeg nye....he he. Eventuelt å lage meg en bryter krets med rele eller transistor.

  17. Har handlet inn den Zalman viftestyringsenheten nå.....

     

    Syntes den så fet ut, og så har jeg noe jeg kan bruke videre, ved eventuell utvidelse senere.

     

    Har ingen anelse hvordan jeg kommer til å koble viftene på radiator. Er ikke det slik at ved paralellkobling så blir motstanden mye mindre, per forgreining? Vil dette kunne føre til defekte vifter, grunnet overoppheting av motor?

  18. Da er vannkjølingsdelene bestilt.

     

    D-TEK Fuzion CPU blokk

    Thermochill PA120.3

    Thermochill Shroud

    Thermochill innbygginsgitter

    Liang DCC PRO vannpumpe 12V

    AB-G Reservoir

    10stk D-TEK 1/4" med 1/2" nippel

    2stk 3/8 BSPT med 12mm nippel (Thermochill)

    3 stk Cooltek Aluminium 120mm vifter

    Zalman viftestyring, ZM-MFC1 Plus, Sølv

    Arctic Alumina Termisk Pasta

     

    + slanger, væske og slangeklemmer blir kjøpt på clas ohlson og biltema.

     

    Satser på at dette er det jeg trenger til å få maskinen min stille og godt nedkjølt.

     

    Koster en del kroner, så jeg regner med å passere 4000kr. Så kommer innkjøp av material til bygging av pc kabinett. Stygt redd for at dette kan bli veldig dyrt, men skal man gjøre det skikkelig, så koster det.

     

    Håper dette funker, så kommer det en egen worklog etter jeg har fått begynt med kabinettet, og fått alle delene.

  19. he he.... tror ikke du helt leste tråden....

     

    Noen som vet om hvor jeg kan finne lignende brytere som denne, som jeg kan bruke på mitt kabinett prosjekt?

     

    Jeg er mest interessert i at det skal se stilrent ut og at det ikke er laget av plastdritt som blir raskt ødelagt.

     

    Finner jeg ikke noe annet, blir det sikkert en fra ELFA. Om den kan brukes på havets bunn eller noe, det er for meg klinkende likegyldig, bare den funker og ser fet ut.

  20. Hei

     

    Har noen peiling på hvor jeg kan få tak i lignende brytere som disse som ELFA har?

     

    http://www.elfa.se/elfa-bin/setpage.pl?htt...=0&dok=4529.htm

     

    Blir litt stiv pris ved bestilling av kun 1-2 brytere + frakt.

     

     

    Hvordan er det å bestille for privatpersoner fra Elfa? Husker da jeg gikk på elektronikk at det var mest for bedrifter som bestilte derfra.

×
×
  • Opprett ny...