Gå til innhold

Klaussen

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Klaussen

  1. sånn i utgangspunktet så får du hva du betaler for.

    sony vx2100 får jo mye skryt og det ligger jo opp mot 30000,-. Det tror jeg er ett ganske bra kamera, jeg likte forgjengeren veldig bra, men det var riktignok dvcam versjonen pd150 som ikke er så veldig ulikt vx2000.

     

    Hvis du ikke vil bruke så mye penger på kamera kan du jo evt se på panasonic dvc-30(video4 har et ganske godt tilbud på kamerapakke der)eller en canon xm2.

    Jeg er personlig ikke noe stort fan av canon, men det er vel bare smak og behag :roll

  2. En bekjent som driver med videoredigering profft, sier det er ingen grunn til å bruke høyere bitrate enn 6000 Kbit/sek. Ifølge Pinnacle Studio 8 gir dette 75 min. video.

      5000 Kbit/sek gir  86 min,

      4000 Kbit/sek gir 102 min

      3000 Kbit/sek gir 124 min.

    VHS-kvalitet tilsvarer 2500-3000 Kbit, eller tar jeg feil?

    Jeg vil anbefale deg å dele filmen i to og beholde den beste kvaliteten !

    du henter deg en masse, på å komprimere lyden i mpeg eller ac3. Nå brukte vi ulead dvd workshop 2, der videoen hadde rundt om 4700 kbit/s og audioen ca 190 kbit/s.

     

    er det muligheter for å komprimere lyden med pinnacle studio?

  3. Hehe. Poenget med å reise til NY og kjøpe kamera og utstyr er vel nettopp å slippe merverdiavgift, ikke toll, på dette "dårligere" amerikanske kameraet (egentlig utrolig at amerikanerne selv overlever med dette dårlige utstyret sitt når jeg tenker meg om, er det ikke???

    hvis du hører på hva Afseth sier så blir kvaliteten dårligere ved avspilling på f.eks en pal tv, så at amerikanerne har dårlig utstyr blir helt feil å si.

     

    Hvordan blir det hvis jeg skal lage en dvd av en ntsc -video, og spille det av på en spiller her i Norge? Vil det ha noe å si?

  4. Det er ikke sikkert at det lønner seg å dra hele veien til NY for å kjøpe kameraet. Er ikke helt inne i norske tollregler men jeg tipper at hvis du blir tatt med kameraet i tollen må du nokk betale litte granne mer. Sjekk hva det koster på norske steder og da trenger du heller ikke tenke på Pal/ntsc. :ermm:  :ermm:

    jeg ville ikke kjøpt et ntsc kamera for å bruke det i norge av den enkle grunn at vi bruker pal systemet her.

  5. Har spurt Video Utstyr om et tilbud og de ga meg disse prisene:

     

    AKG D230 Dynamisk intervjumikrofon kr 1.450,-

    5 m mikrofonkabel kr 195,-

    Sennheiser ME66/K6 retningsmikrofon m/matemodul for batteri kr 4.350,-

    Sennheiser EW-112G-2P Trådløst sett m/mygg kr 4.750,-

     

    Hvordan er dette i forhold til andre tilbud? Er retningsmikrofon det jeg bør satse på?

     

    Ta et eksempel. Hvis jeg skal ta opp en samtale og har bare en mikrofon. Vil en retningsbestemt mikrofon duge da, eller må jeg ha to?

    jeg tror jeg ville gått for Sennheiser ME66/K6 retningsmikrofon m/matemodul for batteri kr 4.350,-.

    Det går veldig fint å ta opp en samtale med en retningsstyrt mikrofon. Har brukt en AKG shotgun til en dokumentarfilm nå i vinter, men da var vi to mann -en på lyd og en på kamera, og det kan absolutt være en fordel.

  6. For å klare opp i dette ein gong for alle: Det finst ingenting som heiter Premiere (Pro) 7.0. Etter versjon 6.5 av Premiere skreiv Adobe om store deler av kildekoden til programmet, og redesigna det på mange måter. Difor gav dei og programmet eit nytt namn, og frå å heite Premiere 6.x, heiter det no Premiere Pro 1.0 osv. 

    Det vil seie at det mange (inkludert PCWorld...) kaller Premiere Pro 7.0, eigentleg er Premiere Pro 1.0, noko som forklarer kvifor den nyaste versjonen no heiter Premiere Pro 1.5.

    ehm...på installasjons-cd `en står det premiere pro 7.0 ;)

     

    lurer bare på at de først har produsert 7.0 også laget en "oppgradering" på det som er kalt 1.0.

  7. Hei, Jeg har tenkt å kjøpe meg nytt kamera, så jeg har sett meg ut jvc gr-hd1.

     

    Nå vil jeg ikke ha noe kritikk for valget av kamera, men jeg har lett litt på ebay.com og funnet at det stadig auksjoneres ut nye kameraer av denne typen.

     

    Jeg har også sett at her heter kameraet pd1 og er selvfølgelig PAL, men vil jeg få noen ubehagelige konsekvenser ved å kjøpe et "hd1" ntsc i stedet for et "pd1" PAL?

     

    Kan jeg bruke det til vanlig redigering på data? kan det konverteres til PAL? Kan jeg bruke det i det hele tatt? Er Ebay trygt???

     

    Setter stor pris på gode svar, selvfølgelig

    ntsc er tv-systemet til amerika og noen steder i asia(tror jeg). Men uansett så kan du ikke spille av dette på en tv i norge som kjører på pal. Flere nye tvèr har jo ntsc støtte, men jeg vil anbefale deg å kjøpe pal mht. kompatibilitet.

  8. Hei,

     

    Jeg benytter USB2.0 TV Box som jeg er meget godt fornøyd med.

     

    Jeg skal ta opp Fra HI8 til DVD og får opp følgende valgmuligheter for lagringsformat:

    Mpeg1, Mpeg2, Mpeg4, VCD, DVD, HIDVD.

     

    Hvilket format gir best bilde og tar minst plass ? :innocent:

     

    Nils.

    med de rette innstillingene så burde jo det være mpeg-4 som gir tilnærmet lik bilde som mpeg-2, men med mer komprimering. Mpeg-2 er jo det som brukes til dvd, men jeg vil si at mpeg-4 er det rette svaret, i forhold til filstørrelsen.

  9. Hva jobber du i?

    har deltidsjobb for tvnorges lokale tv stasjoner, og frilans for nrk og tv2.

     

    nå er vi egentlig litt off-topic, men jeg ville bare frem til at avid absolutt er noe som burde vurderes, det er jo tross alt en "industristandard". Har brukt både premiere og avid til redigeringsjobber. Premiere pro har fungert ustabilt hos meg i forhold til xpress, men uansett er stortsett all programvare i denne klassen bra i dag, og bevares -premiere pro er absolutt et bra program, det er egentlig bare smak og behag :roll:

  10. Bruker du Avid Klaussen?

    Jepp!

    Anbefaler du det?

    Hvilken versjon bruker du?

    Har du alt tilleggsutstyret også?

    anbefaler det på det sterkeste, bruker det i jobbsammenheng ----> xpress dv 3.5 og pro 4.3.

    Jeg kan ikke se at jeg har behov for alt det andre tilleggsutstyret når det er mest nyheter og magasinreportasjer som jeg redigerer.

  11. I steden for å kjøpe seg mac og final cut pro, anbefaler jeg heller å enten kjøpe Pinnacle Liquid Edition eller Adobe Premiere Pro, som er like bra som FCP.

    Avid Xpress pro/dv burde også taes med.

    Som i seg selv koster over 16 000 kr, og er mye mer avansert.

    synes ikke avid er så veldig mer avansert, det er snakk om å lære seg brukergrensesnittet. Premiere og FCP har et tilnærmet likt grensesnitt.

     

    xpress dv 4 koster ca. 5000 kr! pro koster over 16000.

  12. [Nå er mac ene veldig billig for tida ---> fra 4500 ,- for en mac mini.

    Du kan jo ikke rekommendere kjøp av en mac mini når han vil jobbe med videoredigering! :D

    Stakkars.

    Prøver du å gi ham en avsmak på redigering ved å la ham sitte og jobbe på en maskin som presterer mindre enn kalkulatoren min ? ;)

     

    Nei spøk til side, du trenger en my kraftigere maskin enn dette hvis du skal få gjort noe arbeid, eller rettere sagt lært deg litt FCP.

    minstekravet til final cut PRO er fra 550 mhz og oppover..mac mini får du med 1,25 eller 1,4, du må jo selvfølgelig bytte ut 256mb ram brikken med en 1gb, som er anbefalt. Er usikker på hvilket skjermkort som står i. Prisen er jo 4500 og oppover.. men til 7500 burde maskinen være godt over kravene ,hvis du ikke skal redigere hd, da

  13. kjøp deg en mac.

    Hva er det for noe svar? Han lurte på om Final Cut pro finnes til PC hvis det var så vanskelig å skjønne. ;)

    jeg tror nok det svaret besvarte spørsmålet hans.

     

    Nå er mac ene veldig billig for tida ---> fra 4500 ,- for en mac mini. En annen ting er at det arrangeres kurs stadig for Avid og FCP. Avid får man jo til PC, og

    det vil jeg absolutt anbefale, minst like bra som FCP.

×
×
  • Opprett ny...