Gå til innhold

hOWh511QO3

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hOWh511QO3

  1. Anbefaler å lese artikkelen istedenfor å lese deg opp på enkeltord. Det står det nemlig at om en av foreldrene er død kan de fremdeles få Vipps. Så det er nok heller andre grunner som gjør at de evt. ikke kan samarbeide.

     

    Som jeg nevnte tidligere, det var for å poengtere poenget til han som ikke forstod aleneforsørger. Ironisker her er dødsfall fungerer, men ikke dokumentasjon fra folkeregisteret. Hvis du mener jeg henger meg opp i "Aleneforsørger" her, bør du se litt over. Eller har det forumet her nådd sløyd iq? Eller er dette samme person fra forskjellig konto :tease: Heia

  2. Anbefaler å lese artikkelen istedenfor å lese deg opp på enkeltord. Det står det nemlig at om en av foreldrene er død kan de fremdeles få Vipps. Så det er nok heller andre grunner som gjør at de evt. ikke kan samarbeide.

     

    Anbefaler å lese artikkelen istedenfor å lese deg opp på enkeltord. Det står det nemlig at om en av foreldrene er død kan de fremdeles få Vipps. Så det er nok heller andre grunner som gjør at de evt. ikke kan samarbeide.

     

    Svaret om dødsfall var for din informasjon til vedkommende som ikke forstod hva en aleneforsørger var. Jeg har lest artikkelen nok, men vet du nok om hva det vil si å ha juridisk aleneansvar? "ikke samarbeide". Hva skjer med folk i den tråden her?

    • Liker 3
  3. Er vel enig med de fleste her tror jeg når man neppe kan si at dette er noe å bli så veldig såret over.

    Er vel ikke noe man har lagt in med vilje, men mer kanskje har tenkt å legge inn på et senere tidspunkt som viser seg å være ganske snart.

     

    Når det gjelder diskusjonen om at man "bare kan spørre faren" så er det helt uvesentlig. Har man foreldreansvar alene så har ikke faren noe han skulle ha sagt.

     

    Dette er problemstillinger de fleste banker er godt erfart med. Det er dog ikke så unaturlig at ikke alle tjenester digitaliseres på 1-2-3. Jeg finner det dog ganske merkverdig at folk drar opp "bli såret kortet", i stedet for å innse at her er det en tjeneste som mangler, men som må finne sin plass.

    • Liker 3
  4. Kjekk men som dere sier så er 20 tusen litt mye penger for en slik baerbar.

     

    Noe jeg synes er rart er at dere aldri vurderer privacy.

     

    Fingeravtrykksensor på startknappen og ansiktsgjennkjenning som er vanskelig å dekke over. Er det i det heletatt mulig å starte maskina uten å gi ifra seg sine biologiske data?

     

    Forsåvidt enig, men er vel bare å ikke aktivere de funksjonene? Heldigvis er Dell en av få (som jeg vet om foreløpig) som fås med Intel ME disabled hvertfall. Kontra fingeravtrykk / ansiktsgjenkjenning, kan ikke Intel ME disables av forbruker.

  5. Så lenge nummeret er aktivt, kan du flytte akkurat når du vil. Spørsmålet er om du kan dra på deg bruddgebyr hos Telio, svaret på det ligger i Telios avtalevilkår.

     

    Ikke noe gebyr da man ikke får et tilsvarende tilbud ved overgang. Gebyret bortfaller da slik at kunden har mulighet til å fritt velge.  (Nå skal jeg ikke hevde at det ikke finnes unntak, nevner bare det jeg ble opplyst om)

  6. Vært i kontakt med Telia mange ganger for å høre om de kan matche tilbudet jeg hadde hos Telio. De opplyser konsekvent "feil" at kunder hos Telio må flytte nummeret til Telia før det kan flyttes videre. De slutter rett og slett å svare når de blir konfrontert med dette (vha av Telio). Håpløst. Telia fremstår som et særdeles lite seriøst selskap.

     

    Alle som tvinges til å flytte over til Telia kan fritt flytte nummeret til en annen leverandør, såfremt dette gjøres før 15 mars. Uten at Telia får kloa i nummeret først. Uansett bindingstid, og hva nå enn Telia velger å "feilinformere". Kilde: Telio

×
×
  • Opprett ny...