Gå til innhold

lalleh

Medlemmer
  • Innlegg

    156
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lalleh

  1. Har testet litt nå, og det ser ut som at alt fungerer. Filen blir lastet ned. Veldig bra! Takk for det.

     

    Jeg har imidlertid også lyst til å velge hvilken mappe filen skal lagres til. Hvordan gjør jeg det?

     

    Jeg benyttet meg at BlueEAGLE sitt første eksempel. Prøvde å legge inn "cd mappenavn" før get-kommandoen, men det resulterte kun i "file name prohibted" og at filen ble lastet ned til der .bat-filen ligger. Se eksempel under.

     

    user user pass
    binary
    cd C:\Documents and Settings\Administrator\Skrivebord\Programmer - Opptak\
    get minmappe/Mixdown.mp3

  2. Heisann!

     

    I utgangspunktet postet jeg en tråd i Programvare-delen av forumet, hvor jeg var på jakt etter et FTP-program som laster ned en gitt fil fra en gitt mappe på en gitt ftp-server. Jeg fikk svar om at jeg burde prøve meg her, da det etter all sannsynlighet kunne gi svar i form av et script.

     

    Det jeg altså er på jakt etter er en måte å laste ned en fil fra en ftp-server en gang i døgnet.

     

    Scenario: Klokken 03:00 skal "Mixdown.mp3" lastes ned fra ftp.example.com til mappen Download. Dersom det lå en fil i mappen fra før av skal den slettes (eventuelt overskrives) av filen som lastes ned. Poenget er at det kun skal være en fil som ligger der.

     

    Operasjonen gjentas igjen neste døgn.

     

    Noen som vet om noe, eller som eventuelt vil prøve å programmere seg frem til noe?

     

    På forhånd takk!

  3. Hola!

     

    Er det noen der ute som vet om et FTP-program som kan settes til å laste ned en bestemt fil fra en bestemt mappe på FTP-serveren min til et bestemt tidspunkt hver dag? Kanskje til og med mandag - fredag?

     

    Jeg vil ha følgende scenario: Hver natt kl. 03:00 laster dette programmet ned en fil fra mappen heisann på serveren min. Mens den laster ned, så sletter den samtidig den "forrige" filen som lå i mappen, så det til enhver tid kun er en fil i mappen.

     

    Noen som vet om noe? Har søkt litt på nettet, men har ikke funnet noe som fungerer tilfredstillende.

  4. Hei!

     

    Jeg er litt usikker på om denne skulle i denne kategorien eller "Hjemmenetterk", men dere får helle arrestere meg om jeg er helt på bærtur.

     

    Så til problemet mitt. Har hatt nettverket her i heimen bestående av to stasjonære maskiner som er tilkoblet routeren via kabel, og to laptoper som kobler seg til samme router over WLAN.

     

    Routeren er en Linksys WRT54GL.

     

    Etter rundt seks uker med oppetid hele tiden, har jeg i dag begynt å finne feil på nettverket. Det vil si, jeg har konstant linje hele tiden, for så og plutselig miste nettet i 5-6 sekunder, og så er det oppe igjen. Da jeg er avhengig av å sende en konstant stream med den ene stasjonære maskinen er dette fryktelig irriterende.

     

    Har ringt nettlinje-leverandøren min, og alt skal være oppe fra deres side. Har prøvd å resette routeren, kutte strømmen til den x antall minutter og ellers alt annet jeg kommer over.

     

    Legger ved et screenshot fra cmd; det kan visualisere problemstillingen min. Jeg har nett i kanskje 5-6 minutter før den kutter som du ser på bildet.

     

    Håper virkelig noen kan hjelpe meg her!

     

    post-47008-1192544176_thumb.jpg

  5. Hei igjen!

     

    Tenkte jeg skulle oppdatere denne tråden, så de av dere som kanskje lurer på hvordan enden på visa faktisk ble.

     

    Som nevnt tidligere, kan ingen av de vanlige leverandørene få levert nett til meg. Fiber er ikke utbygd før om tidligst et halvt år, så det nytter ikke å vente på det.

     

    Etter en telefonsamtale med den tidligere leieboeren, fikk jeg øynene opp for noe som heter Citynett. Det er et lokalt alternativ i Buskeruds-området, og de leverer Internett via trådløse sendere. Så da vet du det, hvis du noen gang skal ha deg nett i Drammen, men ingen kan levere.

     

    Samtidig takker jeg for all hjelp og tilbakemelding i denne tråden! :)

  6. Hei igjen!

     

    Jeg puster litt liv i denne tråden igjen, jeg. Har hatt en ringerunde til mange leverandører igjen, bare for å dobbeltsjekke alt sammen. Sånn som det er nå, kan ingen levere.

     

    For å få mitt eget abbonnement, må jeg enten vente på at noen i området sier opp sitt - eller at Telenor bygger ut. Sistnevnte er vel kanskje ikke helt aktuell før om laaaaaang tid.

     

    Derfor prøver jeg å tenke litt annerledes. Når jeg går rundt med laptopen i huset, så finner jeg opptil flere trådløse nettverk fra naboer. Hvis jeg lager en deal med en av naboene, altså at jeg kan bruke deres nett mot betaling - er det en mulighet for å opprettholde konstant tilkobling til det trådløse nettet deres?

     

    Slik at jeg kan bruke min egen router her i heimen, så jeg kan få flere maskiner på nett? Se utrolig lite avansert blokkskjema under.

     

    Naboens WLAN -> Utstyr som holder linjen konstant -> Min router -> Flere maskiner.

     

    Kanskje jeg kan sette routeren min til å "bridge" signalet videre? Tar gjerne imot svar/forslag rundt dette temaet. Har du forslag til flere leverandører jeg kan ringe - si gjerne ifra!

  7. Heisann!

     

    Jeg har akkurat flyttet til Drammen, fordi jeg skal gå på skole her i et år. Leilighet og alt har ordnet seg, men det jeg trodde skulle bli det minste problemet - det er jo trossalt Norges 10. største by - er å få nett inn i leiligheten.

     

    Det viser seg nemlig at telenettet i det området jeg bor (5 minutter fra Strømsø kirke for dere lokalkjente) ikke har ledig kapasitet. Har prøvd å bestille fra både NextGenTel og Telenor, men ingen av de klarer å levere over telenettet.

     

    Deretter prøvde jeg meg på Get sine nettsider. De er jo, som mange vet, en kabel-tv-leverandør som også leverer bredbånd. På Get sine nettsider sto det at de kunne levere nett til min adresse, men at jeg måtte ringe kundeservice for å høre om det var nødvendig med graving. Med nytt påfyll og godt humør ringer jeg kundeservice. De forteller meg at det må være feil, og at de kun kan levere kabel-tv til min adresse. Ikke Internett, med andre ord.

     

    Derfor tyr jeg til forumet. Er det altså sånn at man i en forholdsvis stor by - i år 2007 - ikke har mulighet for å få bredbånd? Jeg er mer eller mindre avhengig av en konstant nettforbindelse med tanke på skolegang, så det er et ikke-alternativ for meg å bruke for eksempel ISDN.

     

    Noen som har noen gode forslag til leverandører jeg evt. kan prøve meg på? Dette kan da ikke gå ann? Jeg er forresten kun 1 km unna nærmeste "ADSL-sentral".

  8. Ja, jeg har faktisk prestert å søle den "suppen" som kommer når man lager nudler over tastaturet på min Acer Ferrari 3400. Utrolig nok gikk det forholdsvis greit; det eneste er at punktum-tasten sluttet å fungere. Nå vet jeg ikke helt hva det koster å bytte tastatur på bærbare maskiner, men jeg ser for meg at det ikke er veldig billig. Og ikke minst kjipt når det kun er snakk om en tast.

     

    Derfor; finnes det et program som jeg gjør så jeg kan bruke en annen tast som punktum-tast? Så når jeg f.eks. trykker på Alt Gr kommer det et punktum.

     

    Noen som har vært borti noe sånt?

  9. Har i den siste tiden tenkt på å formatere maskinen jeg sitter på. Har jo nesten blitt vanlig praksis å formatere maskinen et par ganger i året nå, og nå har tiden kommet.

     

    Videre til spørsmålet...

     

    Det som egentlig er spørsmålet her, er om jeg skal installere gode og gamle XP, eller tenke litt nytt? Har akkurat lastet ned den siste betaversjonen av Windows Vista. Vil det ha noe for seg å installere dette operativsystemet som hovedoperativsystem på maskinen?

     

    Hvordan vil programmet som Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Firefox, Thunderbird and so on fungere?

     

    Burde jeg gå for XP eller Vista?

  10. Har forgjengeren til denne, og har vært meget fornøyd, så innkjøp av nytt headset skjer omgående når denne er i norske nettsjapper :D

    6512875[/snapback]

     

    Hvorfor bytte ut det du allerede har omgående, dersom du er meget fornøyd?

     

    --

     

    Jeg synes dog dette headsetet seg meget bra ut, og det kan evt. være noe jeg kunne tenke meg å investere i. :)

  11. Jeg bruker denne (bildet til Komplett er litt feil, viser en M/F) til en prosjektør, 1024*768. 20 meter kabel og meget bra bilde.

    6190692[/snapback]

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=100408 :w00t:

     

    Hva tror dere om den kabelen? Den du henviste til var lengre enn hva jeg trengte. Denne er jo både i bra lengde, og ikke minst veldig god pris! Eller må man betale for å få grei kvalitet? Husk at skjermen som skal tilkobles kabelen kun skal vise en enkel webside med et bilde, som skal oppdateres 1 gang hvert 3 minutt.

  12. Det skulle jeg tro avhenger voldsomt av kvaliteten på kabelen? Jeg har sett ~6m kabler med elendig kvalitet hvor man ser skygger veldig tydelig, og bruker selv en på rundt om 15m til projektør på 1280x720 uten problemer. Har også brukt denne på en av LCD skjermene mine på 1600x1200 med samme resultat som en 5m kabel jeg har. Dette er 60Hz forresten, det blir trolig mer problemer når man øker Hz (= økt båndbredde).

    6189992[/snapback]

     

    Har du forslag til valg av kabel, da? Den trenger gjerne ikke være så forferdelig dyr. :)

×
×
  • Opprett ny...