Gå til innhold

WH8YZ81U

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WH8YZ81U

  1. Finn Jarle: Det jeg egentlig leser er 'ikke kjøp billigeste iPhone fordi lagringsplass'. Hva med dem som nesten bare streamer til mobil? Eller hva med dem som har kjøpt XXX gigabyte i iCloud og skrur på automatisk avlastning til iCloud? For begge desse gruppene vil selv minste iPhone være RIKELIG til mellomlagring.

     

    Jeg er selv av den typen som fremdeles hoarder alt av film og musikk til min 24TB NAS og manuelt laster opp til telefonen det jeg vil ha med meg, men det betyr da på ingen måte at andre har samme bruksmønsteret som meg (og tilsynelatende også deg!).

  2. Sjokkerende å se noen av disse svarene. 

     

    Kina har stjålet teknologi fra vestlige selskaper som outsourcet til Kina med deres fabrikker. Hvordan ellers tror dere kina gikk fra å plukke ris til teknologi gigant de siste 10-15 årene.

     

    Så DEILIG å lese minst én som har vett mellom ørene her på Tek!

     

    Hovedproblemet her ligger nettopp i dette at selskaper i Kina (og Sør Korea) har tilbydd billig produksjon av teknologi utviklet for hundretalls millioner kroner i vesten, hvorpå desse selskapene parallelt med dette har stjålet teknologien og produsert sine egne produkter uten å ha brukt en krone på utviklingen. Når rettssystemet i Kina nesten ensidig beskytter desse nasjonale selskapene, blir dette statlig beskyttet tyveri uten rettferdighet for de som har investert store summer på nyvinningene. Og vi som kjøper produktene til desse selskapene er med på å finansiere tyveri på enorm skala.

     

    Når man i tillegg faktorerer inn en rettskraftig obligatorisk informasjonslekasje til en ikke-alliert makt på ett hvert tidspunkt den Kinesiske stat skulle ønske dette, er dette en trussel ikke bare for investeringsvillighet i ny teknologi i vesten - men også for vestlig sikkerhet og din egen rett til privatliv!

    • Liker 7
  3. Alt er null verdt om det ikke brukes på rett tidspunkt. En avansert pulsmåler som iKlokke kan også hjelpe legen, men det er ikke i nærheten av en skikkelig EKG. Det er som å sammenligne iPhone med Macbook Pro.

     

    Her føler jeg en ganske signifikant nyansering må til. 12-lead EKG som jeg bruker på mine pasienter på legekontoret gir meg en rekke informasjon som ingen smartklokke uten perifert tilleggsutstyr noen sinne ville kunne gi. Imidlertid har nå helsemyndighetene både i USA og store deler av Europa (Norge inkludert) klarert Apple Watch som medisinskteknisk utstyr. Denne sertifiseringen får ingen utstyr uten at 1. utstyret gir relevante målinger og 2. har en praktisk diagnostisk nytteverdi.

     

    I tilfellet til Apple Watch er dette snakk om hjerteRYTMEforstyrrelser der jeg bare trenger en 2-3-lead EKG for å kunne sette diagnosen. Frem til i dag har dette bare vært mulig med ambulant EKG som koster norske skattebetalere millioner i året å opprettholde tilbudet for.

     

    Så dersom du har respekt for din egen helse, din fastlege og norske skattebelatere: Skaff deg Apple Watch OMGÅENDE. Det finnes INGEN andre store teknologifirma enn Apple som er tryggere til å passe på dine sensitive helseopplysninger (eller noen andre opplysninger for den saks skyld).

     

    Og som en GEDIGEN bonus gir alle kjøp av Apple produkter sansynlighet for økende verdi av oljefondet, da den største aksjeposten i oljefondet er Apple-aksjer!

  4. Vil denne klokka kunne varsle pårørende ved feks. hjertestans, eller måler den bare om man faller?

     

    Etter det jeg har forstått så sender Apple Watch varsel til pårørende på grunnlag av puls og akselerasjon. Ved hjerteSTANS vil begge kriteriene for varsling naturlig nok være oppfylt (syncope). Det som er mer spennende er at Apple nå samarbeider med flere av de største sykehusene i USA om oversending av EKG til overlegen for analyse dersom hjerteRYTMEforstyrrelser blir registrert.

     

    Finnes andre klokker fra feks. Samsung som varsler ved hjertestans?

     

    Håper ikke NOEN her på Tek er dumme nok til å stole på andre teknologifirma enn Apple når det gjelder egne helsedetaljer. Men som programmerere sier: Make something idiot-proof, and someone will make a better idiot...

     

    En EKG er i mange tilfeller null verdt og vil ikke gjøre utslag selv ved alvorlig hjertesykdom. Klokka/moderne utstyr kan uansett være til god hjelp da det ikke er alt som gir utslag de 10 minuttene man er hos legen.

     

    Kunne ikke sagt det bedre selv! Hilsen allmennlege.

  5. Det samme gjorde vel Apple med iPhone

     

    Nei, vet du hva!

     

    Dette er n-te gang jeg leser uvitenhet, synsing og fullstendig løgn om Apple her på Tek.no. Man kan si mye rart om Apple, men 3 ting er sikkert:

     

    1. Apple er den som har ABSOLUTT MINST å tjene på å spionere på sine brukere.

     

    2. Apple er den som har ABSOLUTT MEST mulighet til å optimalisere hardware og software.

     

    3. Apple er den som har vist ABSOLUTT RIKTIGST fortløpende informasjon rundt egne produkter (inkludert en fortløpende 'Shot on iPhone' kampanje).

     

    Apple har ALDRI blitt tatt i å spionere på sine brukere unødig eller obfuskert muligheten til å reservere seg mot dette (i motsetning til for eksempel Google). Apple har siden iPhone 4 vist at de ALLTID er 1 år+ ytelsen til Qualcomm sine prosessorer (som vist på Geekbench), og om det ikke er prosessorytelse så må det nødvendigvis være optimalisering av hardware og software. Og Apple har ALDRI tuklet med initiell produktinformasjon (i motsetning til for eksempel Samsung).

     

    VÅKN OPP, gutta! Det skal ikke mer til enn at Google finner opp en smarthøytaler som registrerer hva dere sier hjemme før Google har tatt steget fra overvåkning av dere på internett til overvåkning av dere I DET VIRKELIGE LIV... eller vent!?

    • Liker 3
  6. Litt overraskende at det ble Samsung, som er øverst på saksøkingslista til Apple.

     

    Apple har vel begynt å forstå at dem må følge ordtaket "if you can't beat them, join them".

    Apple har jo en historie med å brått tape store markedsandeler. Det bør ikke gjentas.

     

    Apple vant vel vitterlig til slutt 539 millioner dollar fra Samsung i uomtvistelig rettskraftig dom etter at Samsung hadde brent alle ankemuligheter. Dog ble det endelige forliket gjort bak låste dører (som mange spekulerer innebar at Samsung betalte en BETYDELIG større sum enn dette for å forhindre total utfrysning fra Apple som komponentleverandør evt. andre frynsegoder).

     

    Så ordtaket burde vel være: "First beat them, then join them" ;)

     

    Kilde: https://www.nytimes.com/2018/06/27/technology/apple-samsung-smartphone-patent.html

  7. Så utrolig DEILIG å lese denne saken!

     

    Det er grenseland kriminelt hvor mye informasjon Google etter hvert sitter på for hver av oss. Er ikke mer enn 1 år siden de lovet å slutte og scanne alle e-postene våre i Gmail(!). Hvor mange passord og annen sensitiv informasjon har ikke kommet til oss på e-post gjennom årene? Én ting er hva av informasjonen de på nåværende tidspunkt bruker, men noe helt annet er informasjonen de potensielt KAN bruke mot oss i fremtiden.

     

    Har selv byttet til iPhone, byttet fra Gmail til iCloud, og byttet fra Google søk til Startpage (Google uten sporing), og anbefaler ALLE å gjøre det samme!

    • Liker 1
  8. Apple og ordet gratis harmonerer ikke i mitt hode...

     

     

    De av oss som kjenner Apple litt vet at Apple har gitt bort gratis software i årevis, inkludert:

     

    - Mac OS X

    - Pages

    - Numbers

    - Keynote

    - iPhoto

    - iMovie

    - iDVD

    - iWeb

    - GarageBand

    - Darwin

     

    Blir helt matt av kunnskapsløsheten til enkelte...

     

    Det sagt, tviler jeg selv på at alle episoder av alle seriene Apple nå lager blir gratis for alltid. Men vi får vente og se :)

    • Liker 2
  9. Det stemmer da ikke helt. Ettersom problemet solo fikk var at folk boikottet filmen, uten å ha sett den, bare fordi noen hadde sagt de burde.

     

     

    Eventuelt at fanskaren syntes at The Last Jedi var så ulidelig at de ikke vil finne seg i det lengre? Som sagt, om du vil se suksessen av The Last Jedi, se på salgstallene til Han Solo filmen og 'The Last Jedi 2'. Der vil du få svaret ditt ;)

  10. Reklame og markedsføring kan bety noe for de første dagene eller åpningshelgen. Etter det så kommer det an på om folk anbefaler til andre eller ikke.

     

    Uten å virke belærende, så tror jeg makro-økonomien til en Star Wars film er står og faller på det meste annet enn word-of-mouth. Star Wars universet har en GEDIGEN fanskare i verpeklar alder som går og ser filmene sammen med familie, venner og venners familie uansett om noen har rakket ned på dem eller ikke.

     

    Jeg er selv ikke spesielt Star Wars-fantast, men elsker den originale trilogien grunnet historiene den maler. Og selv jeg måtte se The Force Awakens 2 ganger på kino - første gang i spenning for hvordan en potensielt fantastisk historie ville utvikle seg videre, og andre gang i ren vanntro over at filmen var så ulidelig dårlig på så mange nivå som den faktisk var.

     

    Etter å ha sett The Force Awakens andre gang gikk jeg rett hjem, slettet The Force Awakens fra Macen, og kjøpte Episode I, II og III på iTunes Movie Store.

     

    Det skal en helt spesielt dårlig film til for å få meg til å savne Jar Jar Binks...

  11. Til dem som ikke forstår kritikken mot The Last Jedi, skal jeg gjøre dere tjenesten å bruke et par minutter og utdype litt:

     

    Den originale Star Wars trilogien var et mesterverk i sin tid, ikke primært grunnet effektene, men grunnet de fantastiske historiene den malte.

     

    En historie om en datter som mistet alt, og gjennom lederskap og visdom gjentok tronen.

     

    En historie om en sønn som kom fra fattigslige kår, og gjennom hard arbeide og offer og fant helten i seg.

     

    Og en historie om en far som hadde mistet sjelen ondskapen, men fikk forlatelse i sitt siste åndetak.

     

    Dette er historier ikke ulik dem man finner i gresk mytologi, tidløse historier som ikke eldes.

     

    Når man ser The Last Jedi i lys av dette, er problemet mange har med filmen 3-delt.

     

    For det første er allerede mytologien i Star Wars veldefinert. Når The Last Jedi bryter sånn til de grader ut av rammene for hva som er mulig i denne konteksten, står man igjen med enten å måtte forkaste logikken i den originale trilogien eller forkaste logikken i The Last Jedi. Eksempler på dette er hyperspace-rambukking, force-Skype-ing, spøkelses-forcing, magi-forcing...

     

    For det andre har Star Wars så langt vært tidløs. The Last Jedi er transfundert med transitoriske politiske budskap, noe som vil gjøre den høyst uaktuell om bare noen få år. Eksempler på dette er automatikk-suksess (inget offer før storhet), autonom-suksess (inget behov gammel kunnskap før storhet), nyfeminisme (kvinner bare vinnere når det går på bekostning av menn)...

     

    For det tredje har den originale trilogien vært tuftet på god fortellerteknikk med historier som har en hensikt og leder ett sted. The Last Jedi er stappet full av sidespor som ikke har noen hensikt foruten å forsterke ovenfornevnte. Eksempler på dette er Luke Skywalker-sidesporet, Kasino-sidesporet...

     

    Så nesten uansett hvordan man vrir og vender på det blir The Last Jedi særdeles abrasiv for seeren, enten man er fanboy, filmviter, eller noenlunde kritisk intellektuelt oppegående.

  12. "kryptisk formulerte «nett- og appaktivitet»." Skal dette være en spøk? Ingenting her er nytt og alle vet at en innstilling for google ikke omfatter andre applikasjoners oppførsel.

    Igjen særdeles urovekkende manglende forståelse av saken dette, ja.

     

    Det Google har gjort her er å male en illusjon av at de slutter å spore deg gjennom Google Maps når du slår av sporingen. Men det Google EGENTLIG har gjort er å fortsette å spore deg gjennom Google Maps (dog noe sjeldnere) - de bare viser det ikke til deg lengre.

     

    Denne taktikken gjennomsyrer Google's "tjenester" (SPESIELT Android og Chrome), der de introduserer funksjoner som er ordlagt som positivt for oss brukere, men som egentlig har lite eller ingen positiv nytteverdi for oss, og bidrar til at enten 1) Google får invadere privatlivet ditt enda dypere, eller 2) Maskerer at Google fortsetter å invadere privatlivet ditt.

     

    Ett eksempel på kategori 1 er "Use a prediction service to load pages more quickly"-valget i Google Chrome. Vet du hvor mye lengre opp i endetarmen din du har gitt Google lov til å komme bare med denne ene tilsynelatende "positive" funksjonen?

     

    Den aktuelle saken faller i kategori 2, der de har introdusert en funksjon som har ingen praktisk betydning for de av oss som ikke konstant går rundt i nær komatøs grøftefyll, men som gir oss noe å skru av som ikke på noen måte forhindrer Google i å fortsette å hamstre posisjonen din (igjen, dog noe sjeldnere).

     

    Illusjonen av kunnskap om Google's produkter er det Google har vokst seg fra stor monstrøs på...

  13.  

     


    vi allerede har gått runden og motvillig akseptert at Google og Facebook har full kontroll over alt vi gjør


    Liker når innleggene mine skriver seg selv :)

    Og til alle andre som leser dette innlegget: Smak på sitatet over noen ganger, og bestem selv om dere synes dette er greit...

    ...for i 2018 finnes det faktisk gode (og ofte bedre) alternativer til ALT Google har å tilby, inkludert Google-søk UTEN Google:

    https://www.startpage.com/
  14.  

     

    Er faktisk litt forundret over hvorfor ingen tar det mer alvorlig?


    You and me both, brother!

    Problemet er at folk flest har en rasjonalisert dissosiasjon mellom sine fysiske og digitale liv, og derfor ikke klarer å innse hvor lite som nå skal til før man har invitert storebror inn i stua.

    Det skal ikke mer til enn at Google finner opp en smarthøytaler som folk har hjemme, og som fortsetter å ta opp og lagre alle samtaler innenfor husets 4 vegger uten at bruker vet om det...

    ...eller vent... det har Google allerede OGSÅ klart å gjøre!

    http://fortune.com/2017/10/11/google-home-mini-data-privacy/
  15. Google Street View bilene ble tatt i 2010 både i Tyskland, Østerrike og Australia for å pinge alle Wi-Fi signal de kjørte forbi og logge om de var åpne evt. hvilken sikkerhetsstyrke de hadde.

    Dette er feil.

    Du har helt riktig at dette er feil. Det er ENDA mer alvorlig enn som så!

     

    Alle saksdokumentene mellom Australia og Google ligger åpent tilgjengelig på https://www.oaic.gov.au/, og ikke bare pinget og logget Google alle Wi-Fi nettverkene, men de avskjærte og lagret data sendt fra nettverk som var åpne!!

     

    Australia har uttalt at dette er det største bruddet på personvernet i noe land noen sinne, og Google har enda ikke kommet med en god forklaring på hvorfor slikt utstyr ble installert i Street View bilene i minst 30 (tretti!) land...

     

    ...hmmm... hva var slagordet til Google nå igjen?...

  16. Men min generelle erfaring er at Goggle selger ubrukelig data for gode penger.

    Litt urovekkende manglende innsikt i denne saken dette.

     

    Problemet her er ikke "ubrukelige data" som selges, men all annen informasjon Google samler om deg som de IKKE selger - og obfuskerer at de samler om deg i samme slengen.

     

    I 2017 gikk Google ut og sa at de ikke lengre scannet Gmail e-postene dine. Hvor mange passord og annen sensitiv informasjon har vel ikke kommet pr. e-post til deg frem til dette tidspunkt?

     

    Google Street View bilene ble tatt i 2010 både i Tyskland, Østerrike og Australia for å pinge alle Wi-Fi signal de kjørte forbi og logge om de var åpne evt. hvilken sikkerhetsstyrke de hadde.

     

    Og nå er de tatt for å fortsette å logge og lagre hvor du er på ett hvert tidspunkt når du bruker Google Maps, til tross for at du aktivt har bedt dem om å ikke gjøre det - med andre ord at det som har virket å være "ikke logg meg" har hele tiden vært "fortsett å logg meg, men bare ikke vis meg at dere gjør det lengre".

     

    George Orwell's Big Brother har blitt en faktuell realitet på internett som menigmann enda ikke har kapasitet til å se potensielle ringvirkninger av. Hva om Google fortsetter å invadere din fysiske hverdag som de gjorde med Street View bilene? Hva om Google plutselig innser at der er mer makt å hente i politikken enn på reklame?

    • Liker 4
  17. Fikk GÅSEHUD når Apple introduserte 'Fingerprinting'-bokkasje i går!!!

     

    Til dem som ikke vet hva Fingerprinting er, så er dette måten Google og andre finner ut at du fremdeles er deg til tross for at du både er logget ut av Google kontoen din, browser i private mode, har adblock installert, og kjører VPN.

     

    Måten Google og med flere gjør dette på er å hente ut informasjon om din browser, browserversjon, installerte addons, platform, operativsystemversjon, installerte fonter, osv., og kan med dette sansynliggjøre at du fremdeles er deg.

     

    1984 er blitt en virkelighet på internett, og idioter med manglende fremtidsinnsikt som vi er har vi helt frivillig fascilitert det...

×
×
  • Opprett ny...