Gå til innhold

emanresu

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av emanresu

  1. Til høsten skal jeg ta en bachelor i informatikk, og jeg lurer på hva slags pc jeg bør skaffe meg.

     

    For det første så kan jeg si at pris ikke er den viktigste faktoren, men jeg vil selvsagt prøve få mest ut av pengene jeg bruker på pc'en.

     

    Er det noen som har erfaring med informatikkstudier og hva man bør fokusere på i en pc?

    Jeg vet at mange bruker mac, men gjennom årene har jeg kun brukt windows-pcer.

    Har hørt at mange gjør dette pga. iOS er unix-basert, men dette er ikke noe jeg har satt meg helt inn i.

     

    Så, har noen innspill om hva slags pc som kunne passet dette studiet?

    Erfaringer?

    Takker for alle svar! 

     

     

     

     

     

  2. Skal velge studiested og studieretning allerede nå til våren. Har lenge vært bestemt på at jeg vil studere IT. I det siste har jeg gått litt bort i fra drifting og heller mer inn på programmering og slikt. Hadde IT2 på VGS, og synes dette var det mest spennende faget. Kodet imidlertid i ActionScript 3 :eek:.

    Uansett, ser at dette er et fagfelt jeg kan trives i.

     

    Fortsatt litt usikker på hva slags programmering jeg vil jobbe med videre. Derfor lurer jeg på om jeg burde søke "Informatikk: Programmering og systemarkitektur" på UiO eller "Informatikk" på NTNU i Trondheim. Bor 2t unna Oslo, og 6t unna Trondheim, så flytter nok uansett uavhengig av hvor jeg havner. Har mer enn godt nok snitt for å komme inn på begge, samt tar også R2 nå selv om det ikke er et krav. Fordeler/ulemper med studiene? Erfaringer?

     

    Setter stor pris på alle svar!  :) 

  3. Takk for svar :) Synes det høres rart ut at man jobber med 1.linje etter endt bachelor fordi jeg synes ikke noen av fagene på studieplanen egner seg så veldig til dette? Nå som vi allerede er inne på det, lurer jeg på hvordan en vanlig jobbdag kan se ut med denne utdanningen. Er det typ. sysadmin eller konsulent som er det vanligste?

  4. Går nå siste året på VGS og ser etter et studie som kan passe meg og mine interesser. Foreløpig er det "Drift av datasystemer" ved NTNU, tidligere HIST som virker mest aktuelt.

     

    Jeg har lest en del om studiet på nettet, og det virker interessant. Samtidig finner jeg svært lite informasjon om hvordan personer opplevde studiet, og om videre jobber.

    Lurer derfor på om noen som går eller har gått der kan forklare litt om hvordan studiet er (nyttig? vanskelig? kjedelig?). Lurer også på hva folk jobber med etter endt studie, og om de trives med dette :)

     

     

×
×
  • Opprett ny...