Gå til innhold

Bertolf

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bertolf

  1. Jeg leste hele blogposten, og de kommer med den samme elendige argumentasjonen som du gjør. ;) Ingenting av det der gjør utviklingstiden noe kortere eller enklere for utviklerne. "Enklere" for den gjennomsnittlige bruker å forholde seg til? Ja, absolutt. Er alltid enklere for forbrukeren når han/hun er tvunget inn i et lukket system.

     

    Jeg antar at du ikke er en utvikler. Alt som allerede er implementert i Steamworks er ting Bohemia ikke trenger å skrive selv. Det betyr selvsagt at det blir mindre arbeid for Bohemias egne utviklere.

  2. Eller du kan gjøre det enda smartere og bedre ved å investere i rene hodetelefoner og skaffe en mikrofon ved siden av, mine Sennheiser HD 650 hodetelefoner har overgått alt jeg har hørt av headsett og derav inngår Sennheiser PC 350.

     

    Tiltredes. Selv om HD 650 ikke er av de billigste så er de verdt prisen. Men man bør ha et godt lydkort eller en ok ekstern DAC om man skal få fullt utnytte av dem.

  3. En liten kommentar når det gjelder PvP; Om man selv ikke er lvl50 så har man ikke sjans mot en godt utstyrt lvl50 siden artifact PvP-utstyr har expertise som gjør at man tar mindre skade fra spillere og gjør mer skade selv. Dog, i patch 1.1 (som er på vei inn nå, serverene er nede for øyeblikket) vil ha en egen PvP bracket for lvl50s slik at man bare vil møte spillere opp til og inkludert lvl49 om man ikke er lvl50 selv.

  4. Skal gjøre meg upopulær og si at jeg synes dette er helt greit, dersom forbudet gjør at færre får tak i spillet. Kommer ikke til å forsvare utspillet mot folk i et eller annet trassalderstadie. Kunne vært villig til å diskutere konseptet seriøst, men tviler på om det er mulig på dette forumet.

     

    Dersom staten (jeg antar at det er staten du vil at skal bestemme dette?) kan vedta at de vet bedre enn meg på hva jeg har godt av å spille eller ikke, hva er det da som stopper de fra å vedta det samme når det ikke bare gjelder voldelige spill men også andre ting som de skulle finne på å mene at folk tar skade av?

     

    Det er ikke så fryktelig lenge siden Monty Pythons Life of Brian var forbudt i Norge, var det også ok? Om ikke, kan du forklare forskjellen?

  5. Jeg tror det var hos IGDA at jeg leste at gj.gjennomsnittlig fartstid i bransjen var under 10 år. En karriere innen spillutvikling kan sammenlignes med en karriere som fotballproff: det blir sett på som et privilegium, noen få kan tjene veldig mye (mange gjør det ikke), man må se seg om etter noe annet å gjøre etter noen få år.

     

    I motsetning til fotballspillere så vil man aldri tjene mye penger som utvikler vanlig ansatt i et eller annet konsern som lager dataspill. Det er kun om du greier å enten komme deg opp i en sjefsstilling eller om du greier å komme opp med en eller genial ide som plukkes opp at du kan tjene over gjennomsnittet.

     

    Man vil tjene langt mer som utvikler i f.eks. finansverdenen. Virker kanskje ikke like spennende, men dog.

  6. Gjennomsnittslønnen i USA er for tiden ca 42.000US$, noe som tilsvarer ca 220000 NOK med dagens kurs. Snittlønnen til en spillutvikler er altså det dobbelte av gjennomsnittet. Ikke så verst.

     

    Tilsvarende gjennomsnittslønn for Norge er 440000 NOK. Jeg har ikke tall for spillutviklere i Norge, men som en kraftig forenkling tilsvarer den amerikanske snittlønnen for en utvikler 880000 NOK.

     

    Nå kommer dette selvsagt helt an på hvor man bor i USA, men om man f.eks. sammenligner San Jose (som nok ligger langt over landsgjennomsnittet, men som også har mange teknologiarbeidere) med Oslo så kommer man ut med ca. 32% høyere kostnadsnivå i Oslo (http://www.wolframalpha.com/input/?i=cost%20of%20living%20san%20jose,%20ca%20vs%20oslo,%20norway).

     

    I dette tilfellet vil en lønn på $42000 tilsvare rundt 290000 NOK og en lønn på det dobbelte da være 580000 NOK.

  7. Er visst ganske svett å jobbe som spillutvikler. Har hørt div. historier fra EA der folk måtte jobbe overtid støtt å stadig, og hadde usannsynlige deadlines. Det var ingen kjære mor rett å slett.

     

    Det stemmer nok ganske bra. Det er heller ikke noe særlig godt betalt i forhold til andre programmeringsjobber. Det generelle lønnsnivået her i Silicon Valley er betydelig høyere enn hva som nevnes i artikkelen. Spillutviklere generellt ser ut til å utnytte det faktum at en jobb innen dette feltet er en drøm for mange.

×
×
  • Opprett ny...