Gå til innhold

proVista

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av proVista

  1. Har nettopp satt i vifter, lys og støydempende materiale i kabinettet mitt nå (pewh) :) Uansett..når jeg skulle sette på maskia fikk jeg en feilmelding "Floppy Disc Error (40)" Jeg kunne fortsette og det eneste som ikke ser ut til å fungere er selfølgelig diskettstasjonen. Men jeg forstår ikke hva feilen ligger i for alle kontakter er satt riktig og slik som før oppgraderingen. Har noen tips til hva feilen kan være? Evt hva feilmelding 40 er... Ikke bra :no:

  2. Hvordan ser trafo-olje ut? Er den veldig viskøs? Gjennomsiktig? At den lukter har jeg fått med meg :)

    Her er forresten svaret jeg fikk fra http://www.norma.no/:

    Når det gjelder dielektrikum vi selger/ bruker i våre EDM maskiner, er

    det 2 typer, den ene er olje liknende væske som  er ferdig blandet. Denne kan avgi noe lukt. Den andre typen dieletrikum vi bruker er avionisert vann. Ulempen med den er at dette vannet må avioniseres regelmessig, siden vann blir mer og mer ledende etterhvert som det blir møkkete. (rent vann leder ikke strøm). En annen ulempe med dette er at vannet akselerer korosjonstiden (rust). Derfor er alt som er i kontakt med dielektrikummet i våre maskiner av rustfritt stål.

    Han var også interessert i om det var noen som har prøvd det før da :)Post og si ifra :thumbup: *Måtte på jobb i kveld så jeg fikk ikke lastet opp bilde ennå..utkastet av kabinettet* desverre

  3. Selvfølgelig! Ikke noe stress :) Takk John ManiaC, det er til stor hjelp. Har gått vekk fra alkohol-ideen og tenker på diverse oljer. Så faktisk på soyaolje som selges billig for 5 liter. Går ut om over to år og er bare litt tykkere enn vann. Men jeg har egentlig fint lite lyst til å bruke matvarer i maskinen. Har også en misstanke om at det ikke leder varmen så bra. Så takk ja :) *sitter med tegnebrettet nå og planlegger*

    Har forresten enda et problem: Var nede på Byggern og spurte etter plexiglass. Kostet 1100 per m2. Altfor dyrt for meg ja, så plastikk må jo gå bra? Adresser noen? Og enda viktigere: erfaringer?

  4. Oppriktig talt Skrue ;) Les workloggen før du uttaler deg. Det er ikke bare en kjøleveske jeg er ute etter, men en veske som komponentene skal ligge i. Jeg vet ikke med din PC, men min er i alle fall alergisk mot vann... Det er altså ikke snakk om et vannkjølingssystem med kjøleblokker eller til og med vannblokker med vannet direkte på komponentene. Men veske all the way

     

    Det første bilde kommer i morra. Når jeg har skissert hvordan herligheten skal se ut. Videre ligger nå vekta å vipper på trafo-olje ja. (Frykter egentlig at denne er veldig viskøs da) Vi får se.. *gleder meg til å begynne med å lime sammen plexiglass*

  5. OK.. altså, vi fikk oksygen og næring gjennom blodet via navlestrengen. Og det er ikke meningen å være bitchy, men

    Hvilke andre stoffer kan man bruke til formålet - direkte avkjøling? Stoffet må ikke lede strøm, må ikke korrodere (så mye - ikke mer enn luft) ,lav viskositet og overflatespenning har noe å si, masse! (andre har brukt matolje.. og det har fungert, men dømt til et dødt prosjekt ut over det å leke seg på grunn av massen får man ikke sirkulasjon...seff det går jo da) Men hvordan finner man ut av disse opplysningene også?
    Hva er massen til kabelolje? Er det veldig tyktflytende?
    - isopropanol - Eneste er at det løser opp eventuelle smøreoljer og ymse stoffer på elektronikken. Jeg kan bare tenke meg kjølepastaen..men den blir jo borte uansett hvis jeg skal fjerne cpuvifta....som jeg skal. Tanker og kunnskap dere?

    Pass på at ikke alle postene skeiver bort fra tema da ;) Takk

  6. Jaja, men så fikk du det :) Btw takk for støttende poster. Jeg blir jo rørt. For å oppsumere litt så har jeg funnet ut at isopropanol reagerer med aluminium og er ganske brannfarlig (ikke at det ser ut til å gjøre så mye - stått på store plastikkflaser på jobben i alle år..ingen ting har eksplodert ennå) For å være sikker på at dette pene og blanke stoffet ikke dreper mine edlere deler, har jeg nå satt en gammel cdspiller i stoffet over natten. Skal prøve å spille av "Marilyn Manson - Greatest Hits"-plata mi senere i dag :) Jeg skal uansett på apoteket og diverse andre forretninger i morra for å prøve ut andre stoffer og sjekke prisen på blant annet plexiglass. Første utkast på kabinettløsningen kommer snart

  7. Destilet vann er uaktuelt. I starten ja, men etter hvert vil antallet ioner øke (desverre) og jeg skal lage et system som er permanent. Å skifte vannet hver månde er ikke lett i et tett system og vann er nok heller ikke bra for elektronikken. Og korrosjon er enda et problem. Til og med en offeranode blir bare korrosjonen begrenset og hehe...en offeranode fungerer ved at den avgir elektroner. Det vil vi altså ikke.

    Her er en fyr som bruker olivenolje. Går også greit i starten, men på grunn av viskositeten får man ikke mye sirkulasjon. Og hva med når den går ut på dato? :)

    Uansett: vennligst ikke skeiv denne workloggen ut i enda en av "hva som fungerer og ikke"-post. De er det nok av. Testing av stoffer vil skje under veis og all informasjon vil jeg legge ut. Jeg vil også være takknemmelig hvis folk holder utsangn som "dette vil ALDRI fungere" og "bare 3M-prosjektet til OC som har fungert". Dessuten omhandeler prosjektet mer enn bare vesken som skal brukes. Ellers takk for oppmerksomheten da :) Skal på kjemilabben på mandag. Hvilket stoff jeg ender opp med vil vise seg :hmm:

  8. Sannheten er at jeg ikke aner... Jeg holder meg til hva kjemilæreren fortalte meg på VGS: at det ikke leder strøm i det hele tatt. Det kan da godt være tilfellet, men jeg skal ikke bruke vanlig vannkjølingssystem. Da får jeg heller bryne hjernen for å finne andre passende stoffer. Her er noen ideer:

    • Kabelolje (dette lukter sikkelig disel..ikke bra)
    • Har sett at en person brukte matolje, men hvor bra det er vet jeg ikke. Men det er noe å sjekke
    • Andre oljer som glyserol. Men jeg har ikke peiling på om det leder strøm

    Poenget er at jeg har ikke hastverk og når jeg først skal lage noe så skal jeg lage det sikkelig. Denne formen for avkjøling er også det mest ideelle i forhold til grunntanken. Det blir nok en del testing med vesker med det første ja. Btw så er jeg takknemmelig hvis noen har innvendinger og tanker omkring komponentene jeg har tenkt på. Og jeg tar gjerne det gamle hovedkortet ditt som ligger å samler støv :)

  9. Prosjekt: Oil Age

     

    Dette er da mitt første prosjekt. Til gjengjeld satser jeg høyt!

     

    Idé:

    Ideen er å lage en server/internettstasjon som skal

    • stå å downloade
    • ftp-server
    • evt http-server
    • irc-bot
    • til surfing på nett

    Krav:

    • - Den må være stillegående for jeg vil sove om natten og ca 50db som denne pcen kvekker med er ikke bra for skjønnhetsøvnen min. Dette lukter altså vannavkjøling... :thumbup:
      - Jeg har ikke mye penger så her er billige og overklokkede elementer tanken. *enda flere tomler opp*
      - Den skal være liten og kompakt..og selvfølgelig stilren. Jeg har et lite budsjett, men det skal nok ryke på bekostning av min trang til å ha skapt noe vakkert til slutt

    Komponenter:

     

    Komponentene kan dere se her. Der ble visst busjettet sprengt med en gang :no: Er det noen som har gamle/unødvendinge komponenter som slenger rundt så ikke nøl med å sende meg en m@il Så skal nok jeg hjelpe dere med å kvittere dere med dem.

     

    Komponenter som kan ligge i veske:

    • Hovedkort - 24,5x24 (LxB)
    • RAM
    • CPU
    • PSU - ca 15x15x10 (LxBxH)

    CD-ROM og harddisk må desverre finne seg i å ikke få lov til å bade - ca 15x15x5 (LxBxH)

     

    Kjølesystem:

    • En eller annen ymse veske
    • Hydor Seltz L20 II vannpumpe - 97x52x86mm (LxBxH)
    • Airplex evo 120 radiator - 167x130x50mm (LxBxH)
    • Diverse slanger og så videre

    Plexiglass kostet rundt 200 kroner for det jeg skal ha og aluminiumsplater kostet heller ikke mye. Kjølevesken blir enten soyaolje, trafo-olje eller dielektrikum..hva nå det er. Får scanne inn skissene i morra..jeg lover (Til dere som absolutt skal ha bilder i worklogger så kommer de etter litt planlegging ;) )

     

    Jeg er gladelig takknemmelig for tanker, ideer og kunnskaper dere måtte ha

  10. Den jeg også tenkte på :) Hm..men utover badekarvolum... :D så er jeg altså interessert i andre - mer miljøvennlige, lærte jeg nå - midler som kan brukes til det samme formålet. Hvordan tester jeg isopropanol på best mulig måte? Har lite lyst å bare senke pcen ned i det med en gang. Ikke har jeg noen eldre komponenter heller.. *legge ei kalkulator i ei bøtte med isop* hehe..nei jeg vet ikke. Andre som har prøvd seg på dette? Andre stoffer som kan fungere?

  11. Hehe...en dag koster nok dette skvipet litt mindre også! :) *tenke på da pcen kosta en årslønn* Men for å holde seg til tråden så har jeg snakket med kjemilæreren på skolen og han mener isopropanol vil være perfekt til formålet hvis man skal holde seg til et budsjett.. Det leder ikke strøm, tyntflytende, etser ikke og korrogerer ikke mer enn luft. Eneste er at det løser opp eventuelle smøreoljer og ymse stoffer på elektronikken. Jeg kan bare tenke meg kjølepastaen..men den blir jo borte uansett hvis jeg skal fjerne cpuvifta....som jeg skal :) Tanker og kunnskap dere?

  12. :) kabelolje skal jeg sjekke ut.. Har tenkt å lage et tett system så da vil nok ikke lukten være et problem. Hva er massen til kabelolje? Er det veldig tyktflytende? 2500 blir nok for dyrt det også..skal sjekke forskjellige oljer. Tenkte litt på glyserol. I'll be back :thumbs:

    ************************

    Lite aktivitet rundt dette tema så jeg tar det i samme posten:

    Hvilke pc-elementer kan senkes i veske? Hovedkort, ram, cpu, grafikkort, ++?

    Harddisk, diskett, cdrom, strømforsyning går vel ikke (?) Vifter går men hvilke andre alternaltiver har man for å få sirkulasjon? Tenker egentlig på en pumpe og radiator rett i veska *filosoferer bare* Så kom med deres tanker også! Dette et nytt og spennede område :D

  13. Alle har vel lest prosjektet "3M Fluorinert på utstilling" :) som omtaler Fluorinert. For å oppsumere stoffet:

    Produktet har vært i salg i flere tiår, men kun i store kvanta på

    bedriftsmarkedet. Og prisen er rundt fem tusen pr. liter.

    Soffet er en inert væske, den reagerer altså ikke med noe. Den leder ikke elektrisitet, og den korroderer heller ikke.

    Enda flere artige fakta jeg fikk hos Lars var at den også brukes som bloderstatning under hjerteoperasjoner, på grunn av at det har høyt oksygenopptak. Og av den samme grunnen kan man faktisk være nedsenket i Fluorinert så lenge man bare vil, og puste det istedet for luft. (Dette har jeg lest før uten å vite at det var dette stoffet)

    Relevant for oss:

    Den har svært lav viskositet og overflatespenning. Det gjør at den får bedre kontakt med overflatene vi ønsker å kjøle, og dermed transporterer varmen mer effektivt. (copy/paste fra artikkelen)

    Uansett:

    Jeg har altså ikke 5000++ (må nesten ha mer enn bare en liter..kanskje to? :) Så jeg tenkte.. Hvilke andre stoffer kan man bruke til formålet - direkte avkjøling? Stoffet må ikke lede strøm, må ikke korrodere (så mye - ikke mer enn luft) ,lav viskositet og overflatespenning har noe å si, masse! (andre har brukt matolje.. og det har fungert, men dømt til et dødt prosjekt ut over det å leke seg på grunn av massen får man ikke sirkulasjon...seff det går jo da) Men hvordan finner man ut av disse opplysningene også?

  14. Nå har jeg plutselig fått store problemer med pcen. Og jeg har en misstanke om at dette har noe med overklokkingen her om dagen. Det er stilt tilbake nå. Spenningen og det hele. Hvordan er muligheten for å sjekke at det ikke er kommet skade på elektronikk? Spenning og fsb ble stilt kraftig opp.. Økte ytelsen til nesten maks og fikk rundt 30% bedre ytelse. Varmen gikk dog ikke over 65 grader. Og nå har jeg altså fått problemer som at windows plutselig rebooter, slår seg av ved avlogging, programmer avsluttes eller nekter å åpne..alle med feiladresse 0x0000f830. Har ikke virus og ingen spyware eller slikt. Faktisk var pcen i tipp topp stand når jeg benchmarket den. Hva kan det ellers være?

    ***************************

    Der rakk jeg også akkurat å poste posten før windows fryste..som om den begynte å jobbe 100% og jeg måtte reboote etter å vente lenge :no: Dette er ikke bra

     

    ##Topic har blitt endret av moderator. Vennligst prøv bedre neste gang ;) - Blib##

  15. Takk! Og det gjør jeg nok. Btw har jeg funnet ut at det er på forumet gullgruva ligger, men som alle andre nye OCere tok det en stund før jeg ble bruker på forumet. I tillegg bør oc.no-folka bli flinkere til å legge alle de BRA artiklene på selve sidene. Dermed blir de lettere å finne..både for de nye og de som allerede er medlemmer :)

  16. Og hva var vitsen med å poste de likene? Det står ingen plasser i de guidene hvordan selve overklokkingen skjer. Det var ellers mye fin informasjon ja som NOEN begreper (hva er kjernespenning? og mange andre spørsmål som dukket opp) og ellers mye info omkring kjøling. Ikke en eneste linje hvordan jeg konkret overklokker :)

  17. Jeg vil først bare takk folka på overklokking.no for en svært innholdsrik og interessant side :thumbup: MEN jeg er veldig forbauset over hvor vanskelig det er å faktisk lære å overklokke på denne siden. Jeg har rotet her mange timer og ja jeg har funnet masse ut om infoen rundt det å overklokke. Men selve overklokkingsprosessen har jeg ikke sett noen steder. Med min kløktighet har jeg da likevel overklokket (tror jeg) både cpu og grafikkortet via BIOS og programvare som fulgte med mitt grafikkort. Jeg vet ikke om det er fordi leserene skal finne ut selv hvordan de ønsker å gå frem for å overklokke eller at det rett og slett er redaksjonen selv som skjemmes over sin fremgangsmåte for det er heller ikke nevnt hvordan overklokkingen foregikk i noen av prosjektene eller guidene. Ellers takk for en finfin side (selv om at jeg håper på å finne ut hvordan dere overklokker mer presist enn testresultatene) ;)

×
×
  • Opprett ny...