Gå til innhold

Frank Lillesand

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frank Lillesand

  1. Tesla må være tette i knollebolla som ikke utnytter å være først og størst i markedet til å ha ladenettverk. Fremfor å stille krav om at andre merker skal betale for etableringen av ladepunktene kunne dette enkelt vært overført på kundene ved en høyere kWh-pris. Dermed kunne de solgt bilstrøm til alle. Ladestasjoner som kun aksepterer ett merke stiller i samme absurde klasse som bensinstasjoner kun for ett merke. Det demonstrer den totale mangel på økonomisk forståelse.

     

    Ladestasjonene til Tesla må skilles ut i eget selskap og bytte navn. Så må alle slippe til for å lade på disse stasjoner. Alt annet vil være økonomisk galskap.

     

    Den eneste forklaringen på at Tesla har valgt så idiotisk består i at de innbiller seg at de skal få solgt Teslabiler som følge av Tesla-ladestasjoner. Dette er naturligvis fullstendig uaktuelt for folk som vil spare en halv mill på kjøp av bil.

  2.  

    Aktiv støydemping er no' fordømt møl. Det tilsvarer å bytte ut naturlig støy fra omgivelsene med artifacts som er mye mer irriterende.

     

    Sony sin aktive støydemping er ihvertfall gull verdt for meg,

    Har du prøvd headset med passiv støyskjerming? Da får du både god lyd og isolasjon mot støy.

     

    @Xantippe

    Aktiv støyskjerming er dømt til å produsere støy av den ubehagelige, unaturlige typen. Det er en begrensning i teknologien, ikke hvor mye penger du har til rådighet for å utvikle filteret. Alt filteret gjør er å addere støy hentet fra mikrofonen som peker i mot miljølyden, i motfase. Det er effektivt det samme som å heve støygulvet med det doble. Fordi ingen mikrofon har gode egenskaper til å plukke opp lyd slik øret oppfatter den vil den adderte støyen ikke være et perfekt speilbilde av den faktiske støyen og derfra får du den vemmelige artifacts.

  3. Aktiv støydemping er no' fordømt møl. Det tilsvarer å bytte ut naturlig støy fra omgivelsene med artifacts som er mye mer irriterende.

     

    Den eneste støydemping som har noe for seg er den støydemping som fjerner bakgrunnsstøy slik at det blir mulig for personen i andre enden å høre hva du sier når du eksempelvis er på en flyplass eller i et fabrikklokale. Bare i slike tilfeller hvor alternativet er mye verre er det mulig å godta artifacts, men i slike tilfeller stiller en ikke HIFI-krav, men er mer enn fornøyd med at samtalepartner kan høre hva du sier.

    • Liker 1
  4. Problemet er vel satellitt bruker radiobølger ikke optisk lys som fiber. Teknisk sett er det mulig å bruke laser, men problemer er hvis de trefffe øyet på flygeren kan personen bli blind. Så det må man ungå.

     

    Fyllerør. Hastighet på lys i fiber er redusert med ca. 3/10 i forhold til vakuum. Radiobølger i rommet går med 300 Mm/S. Forventet pingtid for systemet kan således forventes å være fire ganger avstand til geostasjonær bane dividert på maks lyshastighet.

     

    4 * 35 000 km / 300 000 km/s = 467 mS

     

    Den samme pingtid over like lang fiber ville ha blitt 607 mS.

     

    Samtaler over satellitt.

    Telefoni krever maks 200 mS for at samtalen skal oppleves sosial og uten at en får følelsen av stadig å avbryte hverandre. Derfor blir det ikke praktisk mulig å skype. Ikke før satellittene kommer ned i lav bane. Med en høyde på 1124 km kan en dekke hele jordoverflaten med kun 4320 satellitter og får en pingtid på 4 * 1124 / 300 000 = 3,75 mS.

    • Liker 6
  5. For no' forbasket sprøyt.

    Intet av informasjonen på førerkortet er av hemmelig eller personverns- natur. Det sier seg selv. Selv den norske stat fylt til randen av duster kan ikke tillate seg å lagre informasjon på førerkort som skal vises til nærmest alle og hvermann.

     

    Det problematiske med informasjon på avveie består i at Hertz her demonstrerer sin svake integritet som ikke klarer å holde sine klientforhold hemmelige. Dessuten kan det lede til økonomiske tap for selskapet å få kundedatabasen sin blottlagt. Utover dette har det null betydning for eierne av førerkortene.

     

    Skal en først ta opp sikkerhetsproblemer i forbindelse med identitetstyverier så skylder en å vektlegge at det for slike tyverier alltid og bestandig er noen som har gjort en grov feil når offentlig informasjon som kontonummer og personnummer er på avveie.

     

    Heldigvis får vi snart slutt på elendigheten iom at fremtiden byr på krav om å identifisere seg med bankID straks man skal gjøre noe av den minste betydning.

     

    "Å fremvise førerkortet er en ting, noe helt annet er å sende fra seg en bildekopi."

     

    SPRØYT!

    Å ta bilde og vise frem kortet er i prinsipp en og samme ting i denne kontekst. Ett blikk på kortet er nok til å memorere all informasjon.

    • Liker 1
  6. Google assistent er fullstendig ubrukelig gimmick uavhengig språk. Straks det trivielle, henimot det banale, er forlatt så er det full stopp. Talespråket er alt, alt for komplisert til at en robot kan gjette hva du egentlig ønsker informasjon om. Det er ikke engang nødvendig å teste produktet for å forstå at det er bare søppel. Selv når du foretar søk i google får du sjelden treff på det mest relevante. Finne informasjon på nett er en drøy toveiskommunikasjon. Når denne gjennomføres per tekst føler brukeren at han har full kontroll på utviklingen mot det heldige treff, men med tale føler en seg bundet både på hender og armer. Dermed oppstår øyeblikkelig irritasjonen. Det er viktig å forstå at nettbrukere er utålmodige vesener. Selv når skjermen hakker mister brukeren all tålmodighet. Dette er snakk om noen få titalls millisekunder. Hvor meget mer utålmodighet produseres ikke av en treg assistent? Så er det sikkerhetsaspektet. Hvem ved sinne fulle fem inviterer en lyttepost for hele verden å misbruke inn i hjemmet sitt. De eneste mennesker tilstrekkelig dumme nok og med tilstrekkelig avsky i mot egen intrigritet som jeg kan komme på i farten er paradishotelldeltagere. Det er IQ under 80 for dere det.

     

    Sprøytet har også spredt seg til TV. Det er noe av den samme lidelse å operere den med tale straks en forlater den mest trivielle funksjonaltiet. Det er morsomt den første dagen, men så er det straks tilbake til fjernkontrollen. En mer fornuftig utviklingsvei for TV ville være å utvikle et pekerverktøy som kunne operere et effektivt menysystem. Det er laget noe på dette, men det fungererer dessverre ikke etter hensikten.

    • Liker 1
  7. Tesla har gått i en velkjent felle. De første 99% egenskaper med en robot koster 1% resurser å utvikle. Den siste prosent koster 99% resurser. Derfor er det veldig farlig å lokke kunder med robotegenskaper fordi det kan senke ethvert selskap å forsøke å innfri alle kunders ønsker. Folk flest har ingen forstand på hva som koster penger å utvikle og ofte er det ikke engang intuitivt for selv den flinkeste ekspert på området.

    • Liker 2
  8. En absurd dom og demonstrerer rettens manglende forstand. Det kan dog være at saksøker ikke har først saken på den mest fornuftige måte, men dette burde retten veie opp ved å dirigere den i mot det essensielle. Det er uten tvil slik at alle El-bilprodusenter opererer med prosenter for gjenstående energi oppgitt med en nøyaktighet betydelig høyere enn hva som er praktisk gjennomførbart. Det er rett og slett ikke mulig å gi en større nøyaktighet og med en viss sikkerhet enn i størrelsesorden pluss minus 10%. Likevel opererer produsentene med nøyaktighet helt ned i 1%. Her kommer det garantert en kontradom på et senere tidspunkt som nekter produsenter å lyve om hvilken nøyaktighet på gjenstående energi de kan gi informasjon om.

     

    Det stiller litt i samme klasse som galskapen som råder i salg av temperaturmålere hvor nøyaktigheten oppgis i plus minus en tiendedels grad, men hvor selve sensoren har en nøyaktighet på pluss minus to grader. Dette er et åpenbart kundebedrag.

    • Liker 1
  9. Tror du CIA bryr seg om hva slags porno du ser på? Kanskje hvis du blir toppolitiker men ikke ellers...

     

    Det er bare en av millionervis av muligheter for å bli svertet i fall en kommer i en utsatt posisjon. Meget enklere å forestille seg er hvilken f*skap en kan havne i når en står i passkøen på JFK med hele familien og NSA har lest min private melding til hvor jeg gjør narr av USAs befolkning for å bo i et kapitalistisk system, men hvor sannheten består i at de berøves mer enn 50% av egen kjøpekraft i form av skatter, avgifter og importvern med det følgende poeng at deres system er mer enn 50% sosialistisk/kommunistisk. Jeg vil ikke være den første som opplever å bli sittende noen ekstra timer for med sleivmunn ha fortalt sannheten. Noen ekstra timer i passkontrollen er for en familie å få ødelagt halve ferien. Haugevis av ferierende i USA har opplevd tilsvarende og endog blitt dømt for de mest absurde "forseelser". USA består i all hovedsak av umodne drittunger i myndighetene med en slik barnslig hevngjerrig reaksjon på kritikk en bare kan forvente av kinesiske myndigheter og barn i grunnskolen. Dette trenger å komme frem, ikke bare i meldinger mellom venner, men også fra fornuftige mennesker som skriver under pseudonym. USA består i hovedsak av overtroiske barnerumper hvis velstand og teknologisk fremgang holdes oppe på stylter av H-1b.

  10. Det du ser som en fordel med kryotering er samtidig detsom er skummelt med kryptering.

    RCS er gørste mulighet vi får til å sende nærmest kostnadsfritt hbor en du måtte være i verden, problemet er at det er "to much - to soon"… men dette tar jo Google tak i nå.

     

    Kostnadsfrie meldinger har jeg bentytet meg av siden flat rate ble introdusert på nittitallet og med tjenester som tilbyr absolutt sikkerhet i formen av RSA-kryptering. Det kalles epost. I hvilket univers lever du hvor hverken av disse eksisterer?

  11. Ansvarlige mennesker har for lengst tatt farvel med Googles tjenester etter at det ble kjent at selskapet har latt både CIA og NSA slippe inn via bakdører.

     

    Trass det er den smaleste sak å føre bevis overfor egne brukere for at deres systemer er umulige å overvåke ved å ta i bruk end2end cryptering og servere som kun lagrer kryptert versjon av all kommunikasjon lar Google det være. Ikke nok med det, selskapet velger en standard som ikke har støtte for kryptering (Chat) nå som de er i besittelse av valget å tilby brukerne full sikkerhet.

     

    Alt taler for at Google har blitt til det evil company en av deres grunnleggere uttrykkelig uttrykte ikke skulle skje.

     

    Aldri noensinne vil jeg igjen stole på Google. Heller lider jeg under ikke å kunne ta i bruk flere tjenester som er nyttige i hverdagen. Aldri kan jeg respektere et selskap som har alle teknologi til å beskytte sine brukere, men gir blaffen. Ikke bare gir de blaffen, men gjør seg til bandittstaters medløpere verden over.

     

    Jeg ser frem til et Google Two, hvor sikkerheten kommer først, aller først, før all funksjonalitet.

  12. Det var en stor skuffelse å lese hvor lite gjennomtenkte disse klipperne er konstruert. Ikke har de differensiell GPS, RTK eller lokal posisjonering slik at ruten deres kan programmeres på forhånd og på den måte bli effektiv. Ikke samler de inn gress eller sten. Ikke har de tyveri sikring slik at enheten er verdiløs for alle som ikke har registrert klipperen eksempelvis via web. Ikke strør de frø der gresset er tynt. Ikke kan de programmeres til å gå mot fallet i gresset. Ikke kan de vanne der hvor det er tørt. Listen over mangler er vondt som et krigsår.

    Hele robotgressplipperen er mer til irritasjon enn noe annet da den kun hånterer en bortimot imaginær del av arbeidet med en velstelt hage.

  13. 4x så mange pixler er ikke det samme som 4x så høy oppløsning.

    Tenk dere en skjerm på 4x4 pixler, for å doble oppløsningen (pixeltettheten) så må en ha 8x8 pixler, altså dobbelt så høy oppløsning, men 4x så mange pixler (16pix vs 64px)

     

    Oppløsning eller density er i kontekst av bilde definert ved antallet punkter i hele bildet. Således følger at 8K TV (~33Mpix) har fire ganger så høy oppløsning i forhold til 4K TV (~8Mpix) har fire ganger høyere oppløsning enn FHD (~2Mpix).

     

    Ref: 6 a : the process or capability of making distinguishable the individual parts of an object, closely adjacent optical images, or sources of light

    b : a measure of the sharpness of an image or of the fineness with which a device (such as a video display, printer, or scanner) can produce or record such an image usually expressed as the total number or density of pixels in the image a resolution of 1200 dots per inch.

    https://www.merriam-webster.com/dictionary/resolution

     

    Således er alt du skriver reinspikka sludder.

    • Liker 2
  14. Selv om jeg er kritisk til FB så viser ikke dette innlegget spesielt høy modenhet heller. Spesielt lite relevant er tiraden din om lav IQ og hvilke farger de har i sine lokaler og belysning. Å på generelt grunnlag omtale ansatte i FB som umodne drittunger viser bare at du mener mye men vet lite.

     

    Farge, form og leketøy er så avgjort svært sterke indikatorer på om du befinner deg på et sted for umodne eller modne mennesker. Har du ikke fått med deg dette kan det bare forklares med umodenhet. Det må være hevet over enhver rimelig tvil at de som benytter FB slik som tenkt må være drittunger. Intet normalt oppegående, voksne mennesker føler behov for å brette ut privatlivet sitt på FB. Fylle inn status og alt mulig sprøyt i samme gate. Normalt oppegående mennesker søker tvert i mot å verne om sine privatliv. Fra mengden "normalt oppegående mennesker" er naturligvis individer utelukket som er i besittelse av følgende mentalitet "Jeg ønsker å bli kjent, men det interesserer meg ikke for hva". Dette er typisk den verste sorten dustehuer som frekventerer dette nettsted.

     

    Når det gjelder meldingen om hvorvidt du er berørt eller ikke mener jeg det er helt riktig av FB å opplyse om dette. At du får vite at en av dine x00(0) venner har lastet ned appen er veldig lite problematisk gitt verdien av å få vite om dine data er missbrukt eller ikke. Du kan uansett ikke identifisere noen av disse vennene.

     

    Du må ha forstått at premisset ditt er ugyldig for dem med et visst antall få venner eller i kombinasjon med vennekonti som har vært inaktive. Hvis du ikke bevisst lyver kan forklaringen bare være lav intelligens.

     

    Det handler om at FB må identifisere og redegjøre for et sikkerhetsbrudd,

     

    Sikkerhetsbrudd er en umulighet all tid det foreligger fritt tilgjengelige verktøy for å gjøre nøyaktig det samme som CA har gjort. Det er absurd at CA-saken kan ha provosert frem denne høring. ALLE kan lage en facebook-app som gjør nøyaktig det samme som CA.

    • Liker 1
  15. På siden hvor FB angivelig skal gjøre seg etterrettelige ovenfor sine brukere i CA-skandalen presterer FB på nytt å begå overgrep og denne gang blottlegges du for dine venner.

     

    Enten du er et offer eller ikke får dine FB-venner vite om det i vennekretsen finnes et offer eller ikke.

     

    Da jeg i går kalte FB-lederen for en liten umoden gutt visste jeg at det ikke var noen overdrivelse, men jeg visste avgjort ikke at han har sosiale ferdigheter på linje med en seksåring. Nyheten er virkelig så sjokkerende at det er vanskelig å tro det er mulig å inneha evnen til å skrive noenlunde forståelig på tastatur samtidig som en i en beskjed om bot og bedring, på nytt gjør seg skyldig til tillitsbrudd.

     

    Det er god grunn til å tro at etterrettelighetsmeldingen har tatt veien gjennom veldig mange hender hos FB før den er validert for publisering. Den retning av alvor saken har tatt tilsier at dette er en selvfølge. La oss si at tyve FB-hender har tatt i saken, men har latt den passere. Som leder innen IT forteller dette meg med krystallklarhet at jeg aldri noensinne kan ansette et menneske med historie i FB. Denne slags fullkomne udugelighet har jeg bare opplevd å få servert noen ganske få ganger i livet og det har alltid dreid seg om mennesker med IQ under 75. I FB-tilfellet tror jeg det blir vanskelig å forklare saken med lav intelligens alene. Det må mangle enhver interesse i ledelsen for å bli tatt seriøst. Bilder som nå hentes frem i pannelappen og lagres på nytt med full styrke er bilder fra FB's hovedkontor hvor en umiddelbart får assosiasjoner til lekeplass og barnehage. I all sin barnslige fargespraking, sparkesykler og disco-kule er det nå lettere å forstå hvorfor FB gjør så uendelig mange dumme feil. Organisasjonen tiltrekker seg praktisk talt udekullende, umodne drittunger - både for klientell og potensielle ansatte.

    • Liker 2
  16. Det er ikke lett å forstå logikken i resonnementet til Berg i Komplett. Vanskelighetsgraden vokser med stadig flere minere. Flere minere innebærer at inntektene fordeles på flere hvilket i sin tur vil skremme vekk folk med de minst profitable rigger. Det spiller mindre rolle hvorvidt hash er minne eller kalkuleringsintensitiv. Det mest kostnadseffektive utstyr vinner i hver gruveleir. Intet tilsier at gruvevirksomhet vil bli overlatt til spesielt interesserte. Derimot forteller dette oss at kapitalismen råder og de som driver effektivt vinner. Aldri har vi i noen annen business hørt at de mest profitable er i kategori "spesielt interesserte". Merkelig bruk av ord.

×
×
  • Opprett ny...