Gå til innhold

Mr.X88

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr.X88

  1. Overførte et par tusen fra "tilgode" konto til "VISA" kortet i går... I dag var det nesten tomt igjen... Pga masse teite "reserverte transaksjoner" som bare datt inn i dag og trakk meg for nesten alt jeg hadde inne... Hater at butikker og andre nettsider bruker så lang tid på å trekke kortet mitt for et kjøp jeg gjorde for flere dager siden! Arg :( Blir vanskelig å planlegge hvor mye penger jeg har igjen på kortet.

  2. Jeg har også kommet litt dit at jeg tenker "barn...skal jeg gidde?"

     

    Egentlig er det smått utrolig at jeg ikke har fått barn enda, mtp hvor verpesyk jeg alltid har vært, og  at de fleste av mine venninner har fått både 1 og to unger. Dominoeffekten har ikke rammet meg.

    For 10 år siden hadde jeg nok begynt å grine om jeg hadde visst at jeg per nå (snart 28) fremdeles er barnløs.

    Men, jeg vet ikke.. Frihet er noe jeg setter høyt. Det å kunne ta seg en ferie på sparket, uten å måtte ta hensyn til hverken dyr eller barn.

    For meg er det sånn at hodet og kropp vil forkjellige ting. Baby-trengselen begynner å avta i hodet mitt, mens jentemagen min (spesielt rundt jordbæruken) ønsker barn for alt det er verdt. Sånn sett er det nok enklere for gutter enn for jenter dette med frivillig barnløshet.

     

    Jeg er glad i tanteungene mine, men sånn ellers synes jeg vel at barn kan være ganske så slitsomme.

     

    Det vanskeligste synes jeg er at jeg er kommet i den alderen hvor det er veldig vanlig å etablere seg/få barn. Alle rundt meg er opptatt med graviditeter og huskjøp og har ikke veldig mye tid til overs til venner og annet. Så det ender opp med at man til tider føler seg litt ensom. Skulle gjerne kjent flere som er barnløse.

    Jeg skjønner deg veldig godt. Nå er det jo en stund siden du skrev dette her, er du enda barnløs?

    Jeg er pr dags dato 29 år, og kjenner meg veldig mye igjen med dette at familie og venner får barn og at noen blir påvirket av at alle i "gjengen" får barn. Men heldigvis har jeg et par nære venner på min egen alder som ikke er interessert i å få barn, og noen er enda single.

     

    Selv er jeg singel, men jeg trives med livet mitt slik det er. Barn er det siste jeg kunne tenkt meg. Det hadde gjort livet mitt mye verre enn det allerede er, da jeg sliter med tinnitus og psykiske problemer. Så for meg har jeg nok med meg selv og jobben. Jeg ser for meg en fremtid med ei jente som tenker likt som meg selv og kunne tenkt seg en barnløs fremtid, hvor vi jobber og gir tilbake til samfunnet så godt vi kan, samtidig som vi nyter livene våres - uten barn!

     

    Jeg tror virkelig at det er mange som er veldig lykkelige uten barn, som lever livet sitt helt ut til de dør, like lykkelige eller mer lykkelig enn de fleste. Vi har jo så mye barn på planeten her som ikke har noe hjem eller foreldre, så de som ønsker barn kan også tenke litt på det.

    Og til dere motstandere av barnløse - ikke kom å si at å ikke få barn er egoistisk, da det er mye mer egoistisk å måtte få/ha barn, enn å ikke ha det. Bare tenk at jorden ikke har uendelig med ressurser, og at verden er til dels overbefolket, og at det finnes mange barn som allerede lever på fattigdom og uten foreldre osv..

  3. Ja, det var det jeg tenkte at folk reagerer på. Noe mange gjør, dessverre. Jeg er helt enig med deg, men føler likevel at det ikke er noe jeg skal snakke høyt om. Dette fordi så mange er motstandere av abort og vil at det skal bli forbudt ved lov.

     

    Jeg har faktisk en slik i familien. Jeg fortalte min mor er gang at jeg var redd jeg var gravid, og at jeg ville ta abort hvis jeg var det. Det måtte jeg for all del ikke nevne til min stefar, for han er motstander av abort. Nei, den tankegangen er helt idiotisk, og jeg synes det er synd at så mange med gode grunner fordømmes for å gjøre det. Er det ikke bedre å forhindre et liv som ikke har bedt om å bli til, i en dårlig situasjon, enn at et lite barn skal lide for foreldrenes feil? Jeg synes det. Det er mer humant, spør du meg.

     

    Du skrev tidligere at du ikke var interessert i barn, regner med du er barnløs den dag i dag også? (jeg spør fordi jeg er nysgjerrig :p)

     

    Ellers, så må jeg si at jeg hater motstandere av abort. De gjør det vanskelig for folk å ta avgjørelser som er til det beste for en selv, og de kan være med på å fjerne muligheten for abort i det hele tatt, noe jeg aldri håper skjer. Og hva med alle "sædcellene" som går til "waste" hvert sekund når en person onanerer, eller bare at de forsvinner inne i vagina.. Hvorfor snakker aldri disse "motstanderne" om alle disse "livene" som aldri kommer til.. Et barn, eller et "liv", er ikke et liv før det er blitt født og på en måte selvbevisst over seg selv.

    Så i mine øyne er ikke abort i nærheten av noe form for mord, som motstanderne pleier å si. Og hvis de mener at abort et det samme som mord, så har jeg myrdet flere tusen "liv" hver gang jeg onanerer...

  4. Jeg liker google sine apps, da google har kjempe bra produkter i tillegg til at de skapte android. Samme med apple, de har sine egne apps som følger med operativsystemet, og jeg regner med at apple også har gode apps.

     

    Men Samsung, de prøver gjerne å lage sine egne apps slik at de kan fase ut konkurrentene sine, men de legger også ved tredjeparts apps som Facebook og annet piss for å tjene ekstra penger, noe jeg hater mest av alt. At man skal måtte root'e en ny tlf for å slette tredjeparts apps er helt ufattelig for meg. Og ja, det holder ikke å deaktivere de!!

     

    Broren min har en nyere Samsung tlf til 6000 kr + med super kamera, men min billige "free of bloatware" tlf til 1990 kr slår Samsung i responstiden det tar å åpne apps! Og i tillegg føles min billige moto g5 mye mer raskere når jeg blar i menyer osv. Selv om bror min sin dyre Samsung har helt syk hardware, så føles den likevel tregere enn en billig tlf! 

  5. Hvilken Samsung telefon hadde du sist og tok du en tilbakestilling i løpet av den tiden? De har moderert seg en del siden S7. Microsoft-pakken og Facebook er vel det som er bloat av apper i app drawer. Legger ved skjermbilder fra S8, først etter tilbakestilling (de bruker Google Play autoinstall hvor du kan velge hvilke apper du skal laste ned) og deretter etter å ha deaktivert noen flere apper.

    Det er fortsatt bloatware som man kun kan deaktivere, og det er ikke godt nok. Må kunne slette de uten å root'e.

    • Liker 1
  6. Enig. Det er det som er problemet. Når klimaet forandrer seg raskt, klarer ikke levende organismer å tilpasse seg. Mennesker vil nok tilpasse seg, de vil jo migrere, men det blir verre med planter og dyr.

    Stemmer. Og hvordan blir det for menneskene i fremtiden hvis planter og dyr dør ut? Uff, vil ikke tenke på det en gang. Håper vi kommer til noen løsninger i fremtiden.

  7. Jeg har hatt mange smarttelefoner opp igjennom årene og kommet fram til de beste alternativer til smarttelefoner med tanke på pris, at de er kjappe i responsen, uten eller med minimalt av bloatware og med helt greie kamera:

     

    Gode valg i prisklassen 2-3000 kr:

    - eldre versjoner av google pixel (pixel 1 fås for 2900 kr nå, ny pris for 2 år siden var 10 000 kr)

    - moto g5, g5 plus o.l. (de har også dual sim, og lite bloatware)

    - Nokia og Sony smarttelefoner (pga lite bloatware)

    - Motorola generelt (lite bloatware)

    - De som er nevnt over kommer ofte tilgjengelig i mindre størrelser, feks 5", som er min favoritt (hater store telefoner).

     

    Det finnes sikkert flere i prisklassen over med lite bloatware, men de har jeg aldri testet selv. Uansett, så er de over veldig gode telefoner i en overkommelig prisklasse.

     

    Dårlige valg i mine øyne (mtp pris osv):

    - Samsung (MYE bloatware)

    - iPhone (dyrt)

    - Egentlig er alle nye (og dyre) telefoner unødvendige i denne sammenheng pga de koster mye, de er ikke særlig mye bedre enn sine forgjengere (jeg anbefaler å vente et par år før du skifter til ny), de er gjerne for store i størrelsen, og man bruker ofte ikke alle funksjonene til en dyr telefon i det hele tatt, sammenlignet med en billigere.

     

    Men for all del, skal du ha en superb telefon med et sykt kamera osv, så er jo iPhone og pixel noen av de dyreste og beste telefonene på markedet. Men du bør jo ha behov for all kraften i telefonen om du er villig å betale så mye, spør du meg.

     

    Er du en av de som elsker å bytte telefon hele tiden hvert år, så bør du lese deg litt opp på nyheter om miljøkonsekvensene av at du kjøper ny telefon hele tiden. Det går mye ressurser i å produsere nye telefoner hele tiden, og det hjelper ikke på at folk kjøper nye hele tiden. Kjøp mobil deksel og glass beskyttelse, hvis du er en av de som hele tiden ødelegger telefonen din :)

  8. Jeg irriterer meg over folk som kommer inn i en diskusjon om global klimaendring og sier at det bare er tull, og at de har mer peiling uten å referere til en eneste kilde... Idioter. Det er så sinnssykt godt bevist i dag at mennesker slipper ut mer gasser enn vulkaner og andre naturlige utslipp (jeg ref. til dokumentarer, forsknings papirer og mye mer). Så vi må jo ha en eller annen effekt på klimaet, da vi slipper ut så mye CO2 gasser...

     

    Hvordan har vi havnet der vi er i dag, teknologisk sett? Jo, pga. genier og forskere, og det er disse type folkene som sier vi har en global menneskeskapt klimaendring foran oss. De har sagt det siden 1900 tallet, og det er i dag flere beviser på det. Han ene jeg snakket med sa at "det er naturlig at klima endrer seg"...

    Selvfølgelig er det det! Klima har endret set flere ganger i løpet av millioner av år... men ikke i denne

    "u-naturlige" hastigheten som skjer nå :(

    • Liker 2
  9. Jeg synes det virker som om trådstarter er en feig og egoistisk person som ikke har empati med mennesker som lider. Hun setter seg selv høyest, og ønsker ikke å oppleve noe ubehag eller utsette seg for risiko for å bistå i en nødsituasjon.

     

    Og argumentet med at man ikke kan svømme eller ikke liker vann - se til å lære deg å svømme da, før det blir nødvendig for å redde deg selv eller andre. Det er vel ingen som ikke kan lære seg å svømme hvis de går inn for det.

    Du må være en veldig korttenkt person, som automatisk går ut i fra at trådstarter er feig og egoistisk bare fordi han har en mening du ikke ser deg enig i. Forstå heller hva du prater om før du sier noe, ikke forhåndsdøm personer bare pga de har en annen mening enn deg... Jeg forstår trådstarter og tankene bak, men paragrafen blir nok værende i systemet av moralske grunner.

     

    Og angående svømming, det er opp til en selv om man vil lære å svømme eller ikke, det er ikke et krav. Husk at mange er redde for vann, så det er bare dumt det du sier. Trådstarter brukte kun svømme episoden som et eksempel.

  10. Takker for svar. Virker som det er ganske trygt å oppbevare opptil 800,000 kr i en Norsk Bank, evt. fordele utover flere banker. Det var en av dere som nevnte at man har ingen garanti for om en bolig synker i verdi, men en bolig vil aldri miste hele verdien da alle i verden alltid trenger en plass å bo, så jeg vil nå si at å spare penger ved å betale mer avdrag er en god sparemetode også.

     

    Igjen takk for svar :) Ha en trivelig helg 

  11. Hei,

     

    Dette er kanskje litt rart spørsmål, men jeg ønsker virkelig at noen kan svare meg på dette;

     

    Hvis man har, la oss si 500,000 kr i banken, vil disse bli erstattet av staten e.l. hvis;

    1. Banken går konkurs?

    2. Hele beløpet skulle forsvinne av en eller annen grunn (hacker angrep, e.l)?

     

    Mener på jeg har lest at staten dekker inntil 2 mill NOK om pengene mine skulle fordufte fra kontoen ved alvorlige hendelser som konkurs, svindel eller svikt i det økonomiske systemet.

     

    Altså, jeg vil bare komme frem til et poeng her som jeg tenker en del på om dagene. Er det virkelig like trygt å spare penger på en konto i en Norsk bank, som det er ved å investere i en fysisk bolig via boliglån? Jeg bryr meg ikke om avkastning her, kun om det er like "trygt" om "spare" pengene ligger i en fysisk bolig eller på en virtuell konto? :)

×
×
  • Opprett ny...