Gå til innhold

rondung

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rondung

  1. Du må med andre ord sette routeren til å være et aksesspunkt (AP), dvs at dhcp serveren på routeren er skrudd av. Da er det dhcp-en i hjemmesentralen som deler ut ip-er.

    De aller fleste routere har denne muligheten. Hvis du har modellnummeret på jensen routeren så kan vi ta det videre derfra :)

    Lite mer å høre fra den fronten? :-) Har du forslag til løsning?

  2. Dette er menyen på Jensen Scandinavia Wireless High Speed Router S/N: AR41002963:

    http://www.jensenscandinavia.com/routers/menu_wlhsr/home.htm

     

    Jeg har forøvrig prøvd å teste litt (har egentlig ikke peiling, så vær grei å snakke "norsk" i en evt. beskrivelse :-)):

    - Har koblet routeren til pc'en. Ikke endret TCP/IP i Lan-menyen, men slått av DHCP. Iphone finner nettverket og jeg får koblet til og surfet. Samme resultat om DHCP er aktiv.

    - Deretter koblet jeg routeren bort fra pc'en og i et annet nettverksuttak. Med DHCP innkoblet finner jeg SSID, får koblet til, men det går ikke å surfe. Den bare står og "tenker". Dersom jeg setter opp routeren på nytt og kobler fra DHCP, finner iPhone SSID, men får ikke koblet til nettverket og dermed heller ingen mulighet for "surfing".

     

    Jeg har altså ikke gjort noen "tiltak" i forhold til å endre LAN/IP (you name it), slik som altibox beskriver, at de må være på samme LAN (?).

     

    Forslag mottas med stoooor takk :-).

  3. Hei

     

    Jeg har internett fra altibox og følgende oppkobling er gjort:

    - Hjemmesentral fra altibox m/mulighet for WLAN

    - kabel fra internettutgang på hjemmesentral til en svitsj

    - mange utganger som fordeler seg via kabel i hele huset

     

    Mitt problem:

    WLAN fra hjemmesentralen rekker ikke rundt i hele huset.

     

    Jeg har forsøkt å løse dette ("forlenge signalet") ved å sette opp en annen ekstern router (jenssen wireless router) med egen ssid.

    Jeg finner SSID på f.eks min iPhone, men har problem med tilkobling. Når jeg får koblet til henger det etter en kort stund.

     

    Altibox svarer følgende etter min henv.:

    "Det finnes flere løsninger for problemet du skisserer. I teorien kan du bruke hvilken som helst trådløs router for å gjøre denne jobben.

    Du kobler til utstyret i internettutgangen på vår hjemmesentral med kabel og så setter du routeren i et rom hvor dekningen er dårlig.

    Da får du 2 trådløse nettverk med 2 forskjellige SSID-er, men de skal være på samme LAN hvis den trådløse routeren blir riktig satt opp."

     

    Mitt spørsmål er:

    Hvordan skal jeg sette opp min eksterne router mtp bl.annet dette med LAN? Noen som kan hjelpe?

  4. Du kan jo prøve med en annen skjerm (eller skjermkort) og se om problemet gjentar seg.

    Jepp.

     

    (Tips: Sjekk skjermkortet for støv)

    Det var IKKE feil med skjermen. Har prøvd annen skjerm og samme feil oppsto. Har åpnet kabinettet og der var det myyye støv, ja. Det lå som en matte over alle kort og kabler. Har støvsuget maskinen skikkelig og nå er alt heeeelt perfekt.

     

    Takk til alle som kom med tips! :thumbup:

  5. Hvordan vet du at det ikke er skjermkortet som kutter signalet til skjermen?

    (Mao at problemet ligger i skjermkortet)

    Nei, det vet jeg ikke?! Hva mener du i så fall kan være feil? Fysisk feil på kortet, eller med innstillinger??? Som sagt, ingen endringer har blitt gjort og skjermen har jeg brukt i mange mnd.

  6. Hei.

    Har en Benq T241WA-skjerm og den har fungert utmerket over lang tid. Kjører windows XP. Plutselig har skjermen begynt å slå seg av helt uten forvarsel. Noen ganger etter kort tid, andre ganger kan den fungere lenge før den plutselig finner ut at den ikke orker mere. Har skjekket innstillingene og ingen power-begrensinger er huket av. Har kjørt programmet reg-tool for å evt. rydde opp i systemet, men problemet er det samme. Etter re-boot fungerer den igjen? Noen som har forslag? :hmm:

  7. Dette fungerer ikke. Dersom jeg setter modemet i modus Bridget Ethernet og deretter Sparklan Routeren i PPPoE fungerer ikke internett-tilgangen. Dermed faller det hele i grus. Dersom dette med forwarding av porten har noen med internett-tilgangen å gjøre, blir selvfølgelig saken noe annet. Men, i så fall, hvordan forwarder man porter?

  8. Naitsan... ta og still adsl modem til default

    plugg inn gå på easy install > velg bridged og sett opp pppoe som før i router og alt virker fint!

     

    og for all del ikke bruk den støgge cden fra Telenor!

    Hei Zykes

    Jeg har gått til anskaffelse av IP-telefoni fra Telio, så har jeg et lite problem.

    Jeg har følgende utstyr:

    - SpeedTouch-modem med innebygd router

    - Sparklanrouter bak modemet

    - Ip adapter

     

    Når jeg kjører dette får jeg ikke innkommende samtale på telefonen. Men når jeg

    koblet til det gamle modemet (uten innebygget router) og kjørte setup wizard i Sparklan-routeren og satte connection til PPPoE - da fungerer alt utmerket. Tidligere brukte jeg None (inget brukernavn og passord). I tillegg krysset jeg av DMZ under Advanced Internet samt 'send incoming calls to' SepuraSPA. Deretter slo jeg av/på routeren/adapteret og alt fungerte helt utmerket, men når jeg da skifter modem og installerer SpeedTouch, får jeg ikke internett-tilgang og heller ikke innkommende samtale. Derfor lurer jeg nå på hvordan jeg kan konfigurere dette modemet/routeren (Thomson SpeedTouch 510i) for at Invite Requesten som blir sendt til adapteret skal nå frem? Noen som kan hjelpe? :nei:

×
×
  • Opprett ny...