Gå til innhold

Vidar Bless

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vidar Bless

  1.  

    SINTEF gjorde en studie på hvor mye det koster å fornye en bolig til dagens standard. Kostnaden var omtrent 3-4 millioner per hus.

     

    https://www.sintefbok.no/book/index/1116/oppgradering_av_et_60-tallshus_og_et_70-tallshus

    Hva Sintef foretar seg får de stå for selv. Men tydeligvis har de hengt seg på de useriøse aktørene.

     

    Jeg har vært i byggebransjen hele mitt yrkesaktige liv og har ganske mye kunnskap om saken.. 

     

    Jeg kjøpte mitt første ferdighus til kunde i 1972. Jeg kjøpte noen få slike hus, men tegnet , solgte og bygde i stor grad mine egne hus tegnet spesielt for kunde.

     

    Ferdighuset jeg bygde i 72 kostet komplett med kjøkken, bad og garderoder den nette sum av kr 38 000 pluss moms, noe kunden fikk igjen nårt huset ble godkjent. 

     

    For 4 år siden ble huset med stor tomt solgt for 900 000. Den nye eieren foretok en total renovering opp til tilnærmet dagens standard. Dette kostert ca 800 000, dvs totalt 1,7 million. 

     

    Tilsvarende hus og renoveringer med totalkostnader opp til mellom 1,8 og 2,5 million er regelen mer enn unntaket her på indre Nordmøre.

    I Oslo med omegn har de store entreprenørselskapene karret til seg det meste av kvalifisert arbeidskraft. Overadministrerte selskaper med feite direktørlønninger øker prisen med 300%.

    • Liker 1
  2. Skulle vel bare mangle at man får del av godene, når man er EØS-medlem.

     

    Tja, Norge må betale 3 milliarder NOK for og få være med på fondet. Fondet er på 109 milliarder NOK, det tilsvarer Ca 200,- NOK per EU borger, mens Norge betaler Ca 600,- NOK per Normann. Hvis fondet er solidarisk vil vi med andre ord få tilbake 1/3 av det vi betaler inn. At Norske politikere ivrer etter og delta på dette er for meg uforståelig. Det hadde vært mye mer lønnsomt med direkte forskningsstøtte til Norsk våpenindustri.

  3. Teknisk Museum har lite til felles med Opera, Munch og Deichmann, og der koster tomtene det mangedoble. Sikkert fint for de ansatte med mange dyre lunsj-kafeer, men det er ikke avgjørende. Kjelsås har tog, trikk, buss, god parkering, og gode muligheter for utvidelser. Tro på dere selv, og sats på samarbeide med industrien.

     

    Helt enig Teknisk Museum er i en klasse for seg selg. Så jeg foreslår de legger ned Operaen og legger Teknisk Museum til disse lokalene isteden.

    • Liker 1
  4. Hele poenget med en Ford Mustang og andre typisk amerikanske muskelbiler er at den kan fås med en brølete V8'er med "ekte" lyd, ikke syntetisk fra høytalerene. Det blir litt som å skifte ut Harleyen med en elektrisk sykkel. Hele sjarmen forsvinner.

     

    Du trenger ikke bytte ut Harleyen med elektrisk sykkel. Til neste år skal det kommer elektrisk Harley. ;-)

    • Liker 4
  5.  

    Det går vel ikke å sammenligne windowsbaserte vs androidbaserte enheter. En android enhet krever jo utrolig mye mindre ressurser (tror jeg??) og har derfor mer kapasitet til å streame/dokumenthåndtering, og andre lette oppgaver. Jeg jobber fra mobilen min i en rekke tilfeller allerede og det fungerer jo helt fint som replacement til den slags.

     

    ...men jeg kunne ikke kun hatt mobil da- for mange administrative system og annet som ikke er kompatibelt med annet enn windows og IE.....

    Snapdragon 845 kan kjøre windows.

×
×
  • Opprett ny...