Gå til innhold

Cook

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cook

  1. Bare så det er sagt så er dette faktisk ganske vanskelig, selv profesjonelle sliter med dette dersom utgangspunktet er dårlig!

    Nøkkelen til suksess er i bunn og grunn EQ og compressor.

    ​I tillegg finnes det en del lyd-plugins hvor du kan "mate" inn bakgrunnsstøyen i rommet du tok opp lyden i og kansellere ut denne i resten av opptaket. 

     

    Har du kun tilgang til Audacity? Om du har Mac bør du heller bruke Garageband. Det er gratis, mye bedre og lettere å bruke enn Audacity.

     

    Takk for svar :)

     

    Det er spilt inn innendørs (i hus med 2.etg) og stemmene vi sliter med å få tydeligere er de som var i 1.etg mens diktafonen var i 2.etg. Man hører lyden godt for så vidt, men det er ordene som blir sagt som er utydelige og som vi ikke klare å få noe vettugt ut av.

     

    Vi har dessverre bare PC, men er åpen for andre programmer enn Audacity.

    Ingen av oss er særlig gode på dette, så EQ og compressor effektene synes vi var litt vanskelige å ha med å gjøre :p Men vi må kanskje bare prøve oss litt frem.

     

    Alle tips og råd mottas med takk! :)

  2. I Audacity så kan du merke områdene som "forsvinner" og bruke amplify/normalize tror jeg.

    Tusen takk :) Normalize hjalp litt!

    Men stemmene er fortsatt "langt borte" og det er vanskelig helt å tyde ord og setninger. De blir på en måte litt "grøtete".

    Som om noen snakker til deg fra en annen etasje i huset eller fra et lukket rom; du hører at det prates, men klarer ikke å tyde det helt.

    Er det noen andre effekter/verktøy som kan hjelpe med å justere dette?

  3. Hei.

    Er det noen som vet om kjekke og enkle verktøy i Audacity (eller annet program) som man kan bruke til å forbedre lydkvaliteten på stemmer fra et lydopptak (spilt inn med diktafon)?
    Det er sånn at et par av stemmene på opptaket (tydeligvis) er for langt borte fra opptakeren og disse blir veldig utydelige. Vi har forsøkt å justere på støy, og dette har hjulpet en del. Men fortsatt er det en del ord fra disse stemmene som "forsvinner" og som vi ikke klarer å høre tydelig og godt nok.

    På forhånd takk for svar! :)

     

×
×
  • Opprett ny...