Gå til innhold

André Bockelie

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av André Bockelie

  1. Dette virker som en veldig negativ vinkling av noe som kommer endre næringen fullstendig. På de nevnte mulige problemene kan dette være en løsning(selv om jeg ikke er noe ekspert):

    Feil i dataoverføring til og fra skipet: data kan sendes tilbake til avsender for å sjekke at dataen er 100% korrekt.

    Svikt i navigasjonsutstyr, spesielt satellittbasert: ha flere navigasjonssystemer som snakker sammen. Gjerne flere av samme type.

    Oppdagelse og identifikasjon av sjømerker og lanterner: Dette settes digitalt i sjøkart. Man kjører kun på godkjente steder.

    Piratangrep fra sjø eller luft: siden det ikke vil være noen ombord, er det kun skip last som er interessant for pirater. Man kan kunne sette skipet i piratmodus hvor skipet holder sin posisjon og tilkaller nærmeste kystvakt/marine.

    Videre kan automatisk manøvrering i havner være uakseptabelt for kaieiere og forsikringsselskaper på grunn av skade på havneanlegg.: Dette kan fjernstyres og diverse sensorer kan installeres på kai for perfekt legging til kai.

    Det skal sies at ikke alt bør fraktes uten mannskap, men det å si at autonome skip kommer til å bli nesten umulig å implementere blir feil etter min mening.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...